Message |
|
Nu sunt melci sau depuneri de oua ,sunt niste pete rotunde albe gen puncte de vopsea lavabila nu transparente
|
 |
|
Salutare, in urma mariri cantitati de co2 plantele au inceput sa perleze ca inainte doar cabomba caroliniana nu mai creste si nu mai perleaza de cand am schimbat fertilizanti jbl cu trance mix sii pps pro.
Acum am o ciudatenie pe lemnul din acvariu pe care au aparut niste pete albe de 2-3 mm ,poate stiti voi ce sunt ca nu am gasit nimic pe internet:
https://img.plici.ro/image/tIU
https://img.plici.ro/image/tIn
|
 |
|
Nu doar la suprafata, la mine nu am valuri la suprafata doar curent la mijloc si la fundul acvariului .
|
 |
|
Se pare ca o data cu marirea curentului de apa in acvariu creste si cerinta de CO2, la mine s-a dublat necesarul de gaz am ajuns la 2-2.5 bule,
|
 |
|
Credeam ca numai agitarea la suprafata elimina co2-ul ,asta seara opresc pompa sa vad daca revine perlarea .
|
 |
|
Pai nu am agitatie la suprafata ,pompa este inclinata spre substrat iar testul JBL sta ca innainte pe verde.
|
 |
|
De cand am bagat pompa de valuri nu mai perleaza plantele ,de ce oare ?
|
 |
|
Este cea mai ieftina si mai buna metoda pentru dizolvarea co2 in opinia mea ,pacat ca nu am stiut innainte sa cheltui bani pe prostii de firma.
|
 |
|
In filmare este dupa ce am mai aranjat putin pompa acum pare ok ,dizolvarea co2 o fac cu un reactor bitanu de 5" 1.5 bule/sec se dizolva tot
|
 |
|
Uitati un film cu pompa de valuri si prefiltrul DIY :https://www.youtube.com/watch?v=w6jZB4BxWMU
Ce spuneti este ok ,mai trebuie modificat ceva?
|
 |
|
Este cam puternic curentul de apa si nu vreau sa deranjeze pestii de aceea ziceam sa o opresc macar noaptea .
|
 |
|
Multumesc pentru recomandare am gasito la Coralis la 115ron, este un pic cam puternica pentru acvariul meu dar o pozitionez spre un geam si mai diminueaza din curent si cred ca o sa o pun pe o priza programabila cu lumina sa nu mearga continu este ok sau trebuie lasata tot timpul?
|
 |
|
Credeti ca o pompa de valuri ajuta in acvariul plantat ?
Ma gandesc sa cumpar o pompa pentru o mai buna circulatie a apei in acvariu .
|
 |
|
Pai si astea tot din China le aduce dar la un pret mai mic si nu mai am eu treaba cu chinezoii iar timpul de asteptare este la fel poate mai mic.
|
 |
|
Afara am gasit si eu dar timpul de livrare este acelas cu cel din tara in schimb pretul este mai mare un pic (in tara este la 59ron) si nu am garantia produsului cum o am la noi .
Asta am gasit eu :http://www.tucradio-acvariu.ro/index.php?route=product/product&product_id=232
|
 |
|
Pai on-line am cautat si nu este pe stoc unde am gasit eu ,poate imi spune Rundas sau alt cineva daca stie ca se mai gaseste in alta parte.
|
 |
|
Mirosul a disparut ,substratul este aspirat bine si am si o gasca de melci de substrat ajutati de 6 amano care imi tot scot hc cuba .
Albastru de metil am bagat ca asa stiam de cand eram pustan si ma invatase vanzatori din piata obor ca face bine.
Legat de problema cu filtrarea cred ca hraneam cam mult pesti ,am avut niste tetrazona pe care i-am dat si acum am neoni si astia nu au acelas apetit la mancare dar am redus doza de hrana si acum nu se mai colmateaza asa tare sorbul .
Daca stiti un magazin unde se gaseste prefiltrul sun sun dati detalii aici sau pe privat va rog eu am gasit la un singur magazin dar aduce in 5-6 saptamani.
|
 |
|
La sun sun 602a ma gandeam si eu dar vad ca nu se mai gaseste in tara ,acum ma gandesc la ceva DIy din filtru de apa cu bureti in el.
In sertarul de la mijloc si in cel de jos am matrix cu bilele jbl amestecat dar sunt rase (putin tasate)este ok sau trebuie sa fie mai lejer asezate?
In primul sertar ma gandeam la substrat pro eheim este mai bun ca matrix-ul sau tot matrix sa pun?
Pe furtune bag peria cand se reduce debitul (si se reduce drastic) dar ma gandeam sa le schimb cu eheim ,am inteles ca se depune mai greu pe aceste furtune aveti experienta cu asa ceva?
|
 |
|
Va multumesc pentru sfaturi si o sa ma orientez spre un prefiltru extern sa maresc filtrarea biologica din filtru cu inca un sertar .
Iar despre incidentul soldat cu moartea celor 2 creveti nu stiu ce sa spun doar sa fac presupuneri ,este bine ca sa stabilizat bazinul si ca nu au mai fost decese>
|
 |
|
Buretele ala nu este indesat sta lejer in sorb dar pot sa incerc si cu sorbul imbracat in burete cum zici tu poate se colmateaza mai greu .
Despre perlon am vazut ca multi schimba acei buret de la intrarea in filtru cu el si am crezut ca este mai ok.
|
 |
|