[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: atache2000
Forum Index » Profile for atache2000 » Messages posted by atache2000
Salutare ,as dori sa ma dotez cu un acvariu cu dimensiunile de 100*40*45 si am cateva intrebari:
1.am gasit pe cineva care face acvarii la comanda si la un acvariu cu aceste dimensiuni si sticla de 10mm ma costa 315 lei plus capacul 165 lei cu banda led iluminat,sunt ok preturile ?
2 eu as dorii iluminat cu neon si ma gandeam la 4xT8 30w ,credeti ca este ok pentru un acvariu plantat la dimensiunile acestea?
3 stiti in bucuresti unde sa gasesc un stand de acvariu pe aceste dimensiuni la preturi decente ?
4 ce filtru recomandati la acest acvariu?
5 cat substrat mi-ar trebui la la acest acvariu ?
Sunt bune sondele astea http://www.ebay.com/itm/BNC-Electrode-Probe-Connector-for-PH-Aquarium-Controller-Meter-Sensor-New-/141669629461?epid=1562581197&hash=item20fc2afe15:g:UZMAAOSwXY5ZRJx2 sau dai bani degeaba?
Pai 7.5 este mare nu bagi co2 deloc?
Eu am avut ph 6.3 pana sa iau controller-ul dar parca nu se mai inmulteau creveti .
Am reusit si eu sa pun la punct sistemul CO2 prin cumpararea unui ph controller jbl ,acum vine problema ca nu stiu la cat sa il setez sa mearga bine plantele(sa nu apara algele) si sa pot inmulti creveti (rcs).
Momentan l-am setat la ph 6.55 ,sa mai scad sau este ok?
Am o parte cu eleocharis parvula care este bine prins si o parte cu HC Cuba pe care il scoate mereu creveti amano si melci de substrat .
Am vazut cateva filmari cu acvarii plantate si pare ca acesti cory pygmaeus ar fi mai bine crescuti decat celelalte specii din familie si vroiam ceva pareri de la cei care au in acvariu asa ceva .
As dori sa iau cativa cory pygmaeus dar nu stiu cum se comporta cu gazonul ,il ravasesc mai tare decat amano?
Eu am montat un prefiltru SUNSUN pe tur deci toata mizeria se opreste acolo si in compartimentul de jos cel care vine la rotor am pus un tifon peste bilele de substrat pro si l-am pus ras si nu am probleme apa este cristal .
Daca nu ai un prefiltru nu prea se merita,poate doar pentru al curata mai rar putin avand buretele de prefiltrare mai mare .
E400 .E401,e700,e701,e900 si e901 au in comun acelas sertar si costa 25 ron, e1500 si e1501 au sertarul mai mare putin ca si diametru si costa 35 ron.
Ma bucur ca am putut fi de ajutor ,asa este aerisirea filtrului se face mult mai repede cu noul sertar .
Pentru cine mai cauta au si la magazinul din berceni.
Astazi am gasit in Hornbach Militari primul sertar de la noile filtre e702 la pretul de 25ron fara bureti doar cosul de plastic ,acesta se poate monta la vechile filtre e401,e701si e901 pentru a mari capacitatea de material filtrant (eu am reusit sa bag 1l de substrat pro ) mai avea un cos pentru e701 si mai multe pentru e 1501 daca sunteti interesati.
Ca sa va faceti o idee despre ce este vorba :https://www.youtube.com/watch?v=kJlMkKhfQo0
Atunci o sa montez si eu reductii de bronz ,multumesc de raspuns .
Asa am citit si pe forumurile de afara si ei spun ca aportul de cupru in masa apei este foarte mic si nu influenteaza creveti.
Tu de cat timp folosesti aceste reductii la acvariul cu creveti?
Din pacate nu gasesc la dimensiunile care imi trebuie filet 1/2 si bradut 17mm.
Pai apa trece prin aceste reductii montate pe out-ul filtrului.
As dori sa stiu daca se poate monta reductii de bronz(cupru) la reactorul co2 din filtru de apa ce este folosit la un acvariu cu creveti ?
Acum am niste reductii de plastic dar sunt cam mici la gaura si as dori sa le schimb .
Am montat un prefiltru sun sun hw-602 si in primul sertar de la JBl am lasat bureti de pe margina si un burete de pe mijloc iar sub acesta am umplut cu substrat pro.
Am scapat si de creveti si melci in filtru cu asa ceva :http://www.ebay.com/itm/Aquarium-Stainless-Steel-Filter-Mesh-Net-Guard-Fish-Shrimp-Protector-Dia-16mm/131133759949?ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT&_trksid=p2060353.m2749.l2649.
Asta am facut si eu dar credeam ca se pune tot sertarul cu bio si se renunta la bureti
Daca nu este compromis de tot poti sa incerci cu o panza de bomfaier sa pilesti usor filetul pe canal pana prinde piulita de la reductor ,filiera mai greu la acel pas whitworth
Salutare ,spunetimi si mie cum puneti material biologic in primul sertar (prefiltrarea) ca eu nu inteleg ,am pus substrat pro si pe margini cade prin gratar iar pe mijloc il trage pompa ,folositi saculetele pentru material filtrant?
Asa este am cautat acu poze pe net cu oua de melci Neritina si seamana cu punctele mele(eu am crezut ca toti melci depun oua cum depun comunitari) ,multumesc de raspunsuri .

Forum Index » Profile for atache2000 » Messages posted by atache2000
Go to: