[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Silviu Man
Forum Index » Profile for Silviu Man » Messages posted by Silviu Man
Silviu Man wrote:Nu lua in considerare debitul ci capacitatea filtrului.

Carevasazica intr-un acvariu de 60 de litri (care probabil are pe la aprox. 40 cm lungime cel mult) o pompa care-ti sufla apa la 600l/ora produce cam aceiasi curenti cu una care are un debit de 300litri/ora?

Debitul poate fi modificat, capacitatea nu. Pentru o buna filtrare biologica, conteaza retentia apei in filtru, nu debitul. Si, mai mult decit retentia apei, suprafata de contact a apei cu mediile filtrante.
Pentru acvarii de peste 30-35 litri, filtrul intern nu este eficient. Eu m-as orienta catre un extern, de ex. Eheim 2213 sau un JBL e402. Astfel ai capacitate mai mare dar si mai multe optiuni de echipare. Nu lua in considerare debitul ci capacitatea filtrului raportata la volumul de apa util si densitatea faunei si florei.
Aproape am scapat de BBA.
Frunzele s-au curatat, mai e putin pe lemne si pietre dar dispare si acela. Plantele se refac bine.

O luna de tratament zilnic cu Masterline Carbo, 1 ml/10 litri apa, fara fertilizare, doua schimburi de apa pe saptamina si 3 SAE.

image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
LiviuG wrote:Silviu,

Daca lasi toate mai jos si nu mai bagi niciun betan, sigur o sa mearga !

Mai baga unu' si mai baga si un clip, dupa. Sa avem ce admira !

Saptamina viitoare!
@ Koala
Multam, tinere!
@koala
Esti amabil sa schimbi denumirea postarii in Circle of Life? Multam!
Circle of Life
Dupa plantarea partiala. Urmeaza sesiunea a doua (mai multe Anubias, Lobelia, ...).

image
image
image
13ghosts wrote:Ce frumoase perle

Te astepti sa fie o acomodare usoara la submers ?

Plantele erau crescute in-vitro, sau au fost tot din stocul propriu ?

Elimina aerul dupa crestere emersa. Pina miine se opresc. Este HC de la nevertebrate, varianta emersa nu in vitro.
Ziua 1 ... dupa potop.
Am adaugat Prodibio Ammo Stop si Start, cite o fiola din fiecare. Teste pentru amoniac si nitriti, in fiecare zi.

image
image
image
image
image
image
Antecume wrote:Era frumos betanul, pacat de el.
O fi intrat o raza de lumina pe acolo si i s-o fi parut ca misca ceva. Si o fi atacat.

Posibil. Am vazut pe youtube ceva. Las apa mai jos, filtrul mai jos si imping capacul pina in spate. Sper sa mearga!
O veste proasta. Jiminy a iesit din nano si era cazut dupa comida. Mort.

Nu inteleg cum, ca nano e cu capac. Nu inteleg nici de de, ca apa e in parametri normali, era activ, consuma hrana, avea culori foarte aprinse, sanatoase.

Este normal ca bettanii sa evadeze? Singura explicatie ar fi ca s-a dus pe capul filtrului si s-a strecurat pe sub capac (e cam la 1 cm de peretele din spate).

Bafta! Incepe sa se arate.
Bogo wrote:Felicitari pentru proiect si pentru ce a iesit!

Multumesc.
Gabi C wrote:Felicitarii Silviu pentru " Crema cremelor".
Superba floarea.

Multam!
image
image
image
marian1606 wrote:Degeaba daca resursele materiale vin mai greu

Rabdare.
Un plan bine facut, aduni cele necesare ... Sunt prieteni care doneaza plante, pietre ...

Fa un plan si posteaza separat. Un jurnal. Nu exista limita de timp aici.
koala wrote:Et moi, aussi!

http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/0/45564.page#p404322

Daca ai ceva de adaugat, modificat, scos, pus, plm... sa-mi dai de veste.
Felicitari!

Multam frumos!
koala wrote:Pai, ce mai astepti?

Uite aici sunt detaliile de care am nevoie: http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/26518.page
Alaturi de pozele alea de care ziceai, o sa am tot ce trebuie...

Da-i bataie!

Executat!
Prima floare de Nymohaea lotus!

image
image
image
image
image
Daca ar fi dupa mine ... Anubias, Lobelia, Bolbitis si Buce.

Forum Index » Profile for Silviu Man » Messages posted by Silviu Man
Go to: