Message |
|
Gabi C wrote:Spor Silviu. Vad ca merg bine plantele. Cred ca in doua luni va fi in maxim de forma.
Dap! Multam. Cam asa ma gindesc si eu. Oarecum, mergem in paralel cu noile scape-uri!
|
 |
|
|
 |
|
Te iertam ca ai cam absentat.
Mergea un jurnal separat. Arata prea bine!
|
 |
|
Are Dennerle o sare care se dozeaza in cantitati mici si e OK.
|
 |
|
|
 |
|
|
 |
|
Bine ai venit.
Atentie, chestia asta cu multe animale de companie e boala grea  . Si se ia ...
|
 |
|
Toate contin Cu dar doza este infima, nu afecteaza crevetii. Eu dozez micro in toate acvariile si nu sunt probleme. Faceti un calcul : 0,0007% inseamna 0,007 grame. Din care dozezi citiva ml pe 30 litri sau cit o fi doza.
|
 |
|
|
 |
|
Scuze, am inteles gresit.
|
 |
|
Plus ca au prostul obicei sa evadeze. Vezi in poza de mai sus, pe carapace, o pata galbena? Asta mi-a cazut de la etaj, in balconul vecinului, doua etaje mai jos!!!
|
 |
|
Vezi ce ti-au scris colegii mai sus. Asta iti haleste pestii cit de curind si va vace multa mizerie. Eu ii dadeam bucatele de ficat!!!
|
 |
|
De asta e?

|
 |
|
Eu zic sa-i faci totusi un bazin separat.
|
 |
|
Berea wrote:
Silviu Man wrote:Testoasa are nevoie de refugiu la suprafata apei. Daca sta tot timpul in apa vor apare probleme. Am avut si eu doua si am facut aceeasi greseala.
Are refugiu cam 15% din luciul apei e o platforma cu rampa,asa e de cand am pus o in acvariu dar ea prefera sa ramana in apa doar cu capu scos

|
 |
|
Testoasa are nevoie de refugiu la suprafata apei. Daca sta tot timpul in apa vor apare probleme. Am avut si eu doua si am facut aceeasi greseala. La un moment dat aveau ochii cit ghindele. Apoi ... tratament cu vit A, schimburi de apa, am schimbat bazinul cu unul cu refugiu ... In cele din urma le-am donat gradinii zoologice.
|
 |
|
Manevreaza cu grija cu butonul de la sistemul Tropica. Are tendinta sa sara. In rest ... sa ma anunti cind ai prea multe albinute!
|
 |
|
Banuiesc ca vei avea decoruri si plante asa ca util vei avea undeva la 150-160 litri. Daca pui si un substrat mai gros, va ajuta si asta. Daca nu vei avea prea multi pesti, asisderea. Asadar recomandatea colegului zvarr se sustine : un JBL e902, cu MicroMec in sertarul de jos si urmatoarele doua cu alte materiale filtrante ar face fata. Verifica si gama Oase. Din pacate functia obiectiv a sistemului nu genereaza o solutie optima! Daca mai adaugi 200 de lei, te-ai scos!
|
 |
|
Koh-i-Noor wrote:
Silviu Man wrote:
Evident ca trebuie robineti. Iar amorsarea e usoara daca ai robineti. Cheltuiala suplimentara compenseaza inzecit problemele pe care un filtru intern le poate provoca in timp. Cit despre faptul ca vine gol, fara medii ... Preferi sa platesti bureti pe care oricum ii schimbi sau sa pui direct ce trebuie?
Domnul meu drag, recomandarea facuta de mine e 61 euro, e Eheim, vine cu robineti, vine cu mediu filtrant bio Eheim Substrat pro si are un debit care n-o sa-i transforme persoanei care a intrebat acvariul in simulator de valuri. L-ai scos din cutie si e gata de utilizare - in ideea asta l-au si inginerit cei de la Eheim. Pentru cunoscatorii entuziasti (dvs.) sunt variante mai complexe...
Ce facem acum, punem un incepator care initial era interesat de un filtru de 137 lei Tetratec sa-si cumpere, separat, robineti, medii filtrante samd? In plus, efortul dvs. didactic legat de lectia cu buna filtrare biologica este supradimensionat rau de tot, cetateanul (sau cetateanca) nici n-a dat aproape niciun detaliu legat de acvariu (in afara de faptul ca are 60l 2-3 pesti si o broasca testoasa). Nu vrea sa-l intreaca pe Amano, nu inca!
Silviu Man wrote:Cheltuiala suplimentara compenseaza inzecit problemele pe care un filtru intern le poate provoca in timp.
Eu tot un filtru extern i-am recomandat, dvs. cu cine polemizati cu aceasta afirmatie? Spun polemizati din cauza unei perceptii pe care-am cules-o din tonul combativ cu care ati raspuns la chestiunea cu debitul. Daca v-am perceput aiurea imi cer iertare.
P.S.
Un copil intreaba: Tata, de ce e albastru cerul.
Tatal il priveste adanc in ochi, trage aer in piept si-i spune: Este datorita unor efecte cuantice ce implica dispersia Rayleigh in conjunctura cu o lipsa de suficienti receptori ai fotonilor violeti din retina noastra, fiule.
Te rog sa ma scuzi, am inteles gresit subiectul. Multumesc pentru corectie.
|
 |
|
Koh-i-Noor wrote:
Silviu Man wrote:Eu m-as orienta catre un extern, de ex. Eheim 2213 sau un JBL e402.
Seria EHeim Clasic (2213 si restul) a trecut, intr-adevar, testul timpului dar n-as recomanda-o unui incepator. Ai nevoie de robineti care trebuie cumparati separat (nu mai stiu exact dar la eheim cred ca-s in jur de 10euro/bucata). Dintr-o data au crescut brusc cheltuielile finale cu filtrul. Iarasi, la seria clasica nu ti se da niciun material filtrant. Fara robineti curatarea filtrului devine un chin umed.
In plus, amorsarea filtrului e mai anevoioasa, spre deosebire de seriile lor ulterioare de filtre.
Luand toate aspectele astea in calcul, eu n-as recomanda unui incepator filtrul asta.
Evident ca trebuie robineti. Iar amorsarea e usoara daca ai robineti. Cheltuiala suplimentara compenseaza inzecit problemele pe care un filtru intern le poate provoca in timp. Cit despre faptul ca vine gol, fara medii ... Preferi sa platesti bureti pe care oricum ii schimbi sau sa pui direct ce trebuie?
|
 |
|