[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: dalilla
Forum Index » Profile for dalilla » Messages posted by dalilla
Dolly, ma gasesti acumn sper..m-am simtit mai rau ca la scoala..stai linistit, vin de pe lumea asta, Bucuresti.

Le-am facut acomodarea pestilor si chiar ma uitasem in acvariile lor, temperaturile lor sunt tot asa de ridicate, mai ales ca e si in interesul lor sa nu li se imbolnaveasca pestii.
Sunt Dalilla (asa ma numesc..ca sa nu mai fie probleme) si sunt din Bucuresti. Imi plac pestii, dar sunt cat de cat incepatoare..dar mereu pusa pe informare.
Mersi frumos, chiar frumos acvariul tau. Probabil k o sa ma duc la magazinul de unde i-am luat sa vad ce pot face, ce pot pune in apa sa mai realizez cat de cat un echilibru in apa..Mersi inca o data.
Nu am facut nici un schimb de apa pentru ca am pestii de 2 zile. Nici teste de apa...Nu am pus plante naturale pentru ca stiu ca e dificil sa le prinzi, trebuie sa ai in substrat nisip iar eu nu am...am incercat si alta data sa prind plante si nu am reusit..Nu exista substante in comert care sa realizeze un echilibru in apa? Mi s-a spus ca ciclarea se cam face in 7-10 zile..e posibil sa nu fie ok apa..da nush ce sa fac acum..
As avea si eu nevoie de un pic de ajutor, daca imi poate da cineva niste sfaturi.

Am un acvariu de 50 l. Nu prea ma pricep la echopamente dar o sa incerc sa descriu un pic. Am un Filtru Halea BT 400 cu ajutorul caruia fac si aerisirea (cu furtunas si robinet din acela), apa e intre 26-27 de grade (asa mi s-a recomandat), substrat din comert (pietris colorat, 2-3 mm). Apa este incalzita, filtrata si aerata in permanenta. Nu am plante naturale. Dupa ce am lasat acvariul la ciclat o saptamana, acum 2 zile mi-am cumparat 12 pestisori (4 zebre, dintre care 2 rosii si 2 albastre), 4 gupi, 2 xipho, 2 mulinezi, 2 sanitari. Problema este ca dimineata mi-am gasit una dintre zebre si mulinezii morti. Remarc acum ca si 2 guppy stau cam stingheri pe la filtru, pe el chiar. Nu inteleg ce se intampla. Ii hranesc cu granule de la Tetra, luate la fel la recomandarea celor din magazin. Cred ca am luat pesti bolnavi..cel mai probabil. Problema este ca nu stiu ce sa fac sa nu mai moara si restul..Va rog ajutati-ma..sa pun verde de malachit sau sare? Nu au gris sau vreo boala vizibila. Stiu ca trebuia sa-i introduc treptat in acvariu dar nu am facut asa din pacate. Daca aveti vreo sugestie, astept... Multumesc frumos!

Forum Index » Profile for dalilla » Messages posted by dalilla
Go to: