[quote=criss.z]Daca nu ai inca toate numele pestilor din acvariu, eu, in acel filmulet, vad asa:
-vreo 3 carasi aurii voalati (enormi-astia pleaca primii

)
-1 scalar mai mare si 1-2 mai mici (ai putea sa tii 1-2, daca ai vrea neap?rat)
-multi black molly, femele si masculi (pe astia mai bine ii dai, ca fac multi pui si nu asta iti trebuie tie acum)
-platy parca cu putin firot pe codita
-vreo 2 femele+mascul betta
-vreo doi xipho
-1-2 guppy superbi, dar cu coditele cam "franjurate"
Cauta-i dupa denumiri le google ca sa inveti cum arata-numesc fiecare, ca nu po?i face acvaristica fara sa stii macar pestii de baza.
Acum, in afara de carasei, plantele si decorurile de plastic si substratul acele inutil care trebuie sa plece imediat, poti face asa:
-poti pastra, sa zicem, scalarii (nu stiu exact cati sunt, daca 2 mai mici, aia) preferabil fara alti pesti, ei arata mai singuri
-poti pastra cativa dintre vivipari (adica guppy, molly, xipho, platy) ciorba (adic? cate 2-3 din fiecare) sau 2, maxim 3 (de exemplu guppy si platy)
-poti pastra pestele betta, mascul + femela/femele (si, si doar pentru ca ai acvariu mare si ele ar avea teoretic unde sa se ascunda, iar el pare destul de pasnic in filmulet) si, eventual, CATIVA molly/ xipho/platy, fara guppy ca nu prea sunt compatibile speciile
-alta varianta, complet diferita de celelate, pe care nu stiu daca o sa o accepti, dar eu totusi iti zic, sa-i donezi/vinzi pe toti sau sa mai ramai de exemplu cu masculii de guppy, sa incepi altfel, avand un acvariu relativ mare, poti lua niste corydoras/ neoni/ ember tetra/ rummynose/ fantomite/zebre/ microrasbora galaxy/ endleri/ kuhli/ ancistrusi/ rasbora/ creveti etc, dar asta doar dupa stabilizarea acvariului
• dar, urgent inlocuieste plantele alea de plastic cu unele naturale; de obicei, la pet shop-uri, este mentionat gradul de dificultate al plantelor. Ia-ti plante EASY, fara cine stie ce cerinte, pe parcurs vei putea incerca si alte plante! Fa cumva un miracol si adauda niste substrat nutritiv sub nisip, este esential pentru plante! Si nu uita de schimburile zilnice de apa NU de la robinet!
Acum, pana la urma, alegerile iti apartin![/quote]
Ca sa puna sub substratul decorativ unul nutritiv .... chiar ar fi o performanta. O solutie ar fi sa puna/amestece actualul substrat cu unul universal, care are si componenta nutritiva. O alta solutie ar fi sa lase substratul asa cum e si sa foloseasca fertilizanti sub forma de capsule nutritive. Oricum, multe plante "easy" se hranesc din/si din apa, asa ca substratul fertilizant este util mai ales pentru plantele puternic inradacinate.