Buna seara
Caut sa cumpar din Constanta urmatoarele specii de mbune:
Melanochromis maingano
Pseudotropheus interruptus
Pseudotropheus saulosi
Electric Blue Johanni
Am doua "seturi" de pietre in doua acvarii diferite
Primul set la acvariul mic sunt pietrele de la Sinaia iar la acvariul mare am pietre de la 2Mai ( cele gaurite )
Moori si Borley au undeva la peste 15 cm iar restul sunt mai micuti 5-11 cm
Salut
Tot incerc sa iau legatura cu tine si aici si in alta parte dar vad ca nu citesti sau ai casuta plina
ma interseaza si pe mine niste acei ( restul vorbim pe privat )
Buna dimineata.
Dupa o lunga perioada m-am decis sa va prezint acvariul meu cu ciclide africane ( cam ciorbita dar frumos rau ... )
Acvariul : 225 L, dimensiuni 100x45x50
Lumina 2x39w phillips 865, moonlight home made ( banda de leduri de la piese auto 15 lei- 60 cm + sursa 12v - 10 lei. Am taiat banda in doua si mi-a mai ramas pentru inca un moonlight)
Filtrare: 1xJBL e900 + filtru intern Resun SP 2500
Pietre : Sinaia
Nisip fin alb 0.5-1 mm
Fauna : Ciorbita cu de toate
Pe aceasta cale vreau sa le multumesc colegilor nostrii de forum care m-au ajutat enorm : Catalin Cristea, Leica Bogdan, Chello, Razvan Radu ( el este cel care m-a aprovizionat cu ciclide) si nu in ultimul timp lui relu_ag ( care mi-a trimis ciclide din Timisoara si au ajuns in Constanta intr-o stare perfecta si perfect sanatoase )
Acvariul maternitate v-a urma intr-un post viitor ( este la servici si trebuie sa ajung sa-i fac poze ).
Si iata ca revin dupa aproape doua luni, timp in care acvariul merge foarte bine si pestii isi fac de cap ca nebunii ( am si un pui si doua femele gusate ) iata ca revin...
Voiam sa va spun atentiei un clip care ne prezinta lacul Malawi dar spre surprinderea mea si contrar celor care recomanda scoaterea de urgenta a corabiilor scufundate din acvarii deoarece " nu ai sa vezi asa ceva in mediul lor natural", va prezint acest clip in care chiar am vazut o corabie scufundata in lac !!!! + multe momente frumoase in care ciclidele le dau "adunarea" puiutilor in gusa
Vizionare placuta .
am dat un exemplu de post mai sus in care argumentam aceasta intrebarea a mea
Dalles wrote:
In filtru se adapostesc multe-multe bacterii "prietene", care au nevoie de mult-mult oxigen. Daca le opresti apa, in 30 de minute au murit.
Si mai sunt mai multe posturi care fac exact aceasi afirmatie ca si Dalles
florinel nu ma contrazic cu nimeni. filtrele mele sunt jbl e900 si un evo de 600l
Am pus aceasta intrebare din curiozitate fata de cele ce citisem pe forum si nu am de gand sa ma contrazic cu nimeni pe acest subiect.
PS: uitati si un exemplu de post pentru care am pus aceasta intrebare:
Dalles wrote:
In filtru se adapostesc multe-multe bacterii "prietene", care au nevoie de mult-mult oxigen. Daca le opresti apa, in 30 de minute au murit.
Oricum m-am linistit si dupa spusele dumneavoastra imi dau sema ca nu este o problema chiar asa mare o pana de curent ( dar nu foarte mare )
Florinel am folosit aceasta expresie „filtrul se decicleaza in 15-20 minute daca este oprit” pentru ca in foarte multe posturi de pe acest forum si de pe alte forumuri se recomanda ca la curatarea filtrului sa cautam sa-l repunem in functiune cat mai repede ( de recomandat oprirea filtrului sa nu fie mai mare de 15-20 minute )
*Dolly Ciclide am ... si sunt foarte foarte curatei ....
Cum spune si topicul "Aici posteaza incepatorii lucruri stupide si nu ne suparam pe ei " pun si eu o intrebare poate stupida pentru unii
Ce faceti in momentul in care Enel-ul sau electrica sau cum se numeste la dumneavoastra va intrerupe alimentarea cu energie electrica pentru 8 ore sa zicem ( la mine s-a intamplat asa ceva cand acestia au avut lucrari de intretinere la un punct de transformare )
Deci ce facem in momente ca acesta ?? Ce facem cu acvariul nostru stiind ca filtrul se decicleaza in 15-20 minute daca este oprit, sau ce facem atunci cand curentul se opreste noaptea in urma unei furtuni sau mai stiu eu ce ???... Ce facem cu pestii ? Ne apucam din nou de ciclat acvariul ?
Frumos acvariu .... mama cat mai am si eu pana ajung pe aproape macar.....
O intrebare off topic care ma tot macina de ceva timp cand vad acvariile voastre plantate si in care nu sunt decat bucati mici de substrat "gol" - CUM REUSITI SA LE CURATATI ?????
Cum reusiti sa aspirati substratul printre toate acele plante? Nu ramane mizerie ?