[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: vvoicu
Forum Index » Profile for vvoicu » Messages posted by vvoicu
Cum spune si titlul m-am hotarat sa-mi fac un nou acvariu care, asa cum era normal va fi mai mare ( in prezent am un Cayman 50 professional)
M-am hotarat sa il fac la dimensiunile : 100x45x45
Pe site-ul http://www.theaquatools.com/building-your-aquarium la un factor de securitate 4 ( Very Safe ) imi da urmatoarele masuri ale sticlei pentru acest acvariu ( am si taiat geamul )
3 bucati 100x45
2 bucati 45x43.4
1 bucata 10x43.4 ( intaritura transversala care a spus nenea geamgiu ca nu trebuie s-o mai pun daca bag cele 4 intarituri longitudinale)
4 bucati 98.4x4 ( intariturile longitudinale care am citit ca trebuie sa fie de 5 ori grosimea geamului ) - din aceste intarituri trebuie sa mai scurtez putin , la una sa mai tai 16 cm din ea ( sa fac locurile pentru tevi, cabluri ... ) si din celalate 3 sa mai tai putin ( cat sa intre lejer in bazin )
Geam 8 mm float
Silicon den braven ( era singurul silicon cu pigment negru )
Intrebarile mele sunt : Are rost sa bag intarituri longitudinale si in partea de jos a bazinului ? Nenea geamgiu mi-a taiat si pentru partea de jos a acvarului si m-a sfatuit sa bag neaparat si in partea de jos.
Canturile geamurilor trebuiesc slefuite toate sau numai cele care sunt la "suprafata" si pot provoca taieturi ? ( tot geamgiul imi spunea ca trebuie sa iau la slefuit toate canturile pentru ca siliconul sa adere mai bine la sticla)
Astept critici/idei/sfaturi
Multumesc.

Si ... o noua intrebare
Trebuie sa slefuiesc canturile geamurilor ?
Am citit ca unii spun ca trebuiesc slefuite doar canturile in care te poti taia, altii spun ca trebuie slefuite toate canturile deoarece pe un cant slefuit siliconul face priza mult mai bine
fara intarituri deloc ???
Si astazi in sfarsit mi-am taiat sticla ....
Dimensiunile finale sunt :
3 bucati 100x45
2 bucati 45x43.4
1 bucata 10x43.4 ( intaritura transversala care a spus nenea geamgiu ca nu trebuie s-o mai pun daca bag cele 4 intarituri longitudinale)
4 bucati 98.4x4 ( intariturile longitudinale care am citit ca trebuie sa fie de 5 ori grosimea geamului ) - din aceste intarituri trebuie sa mai scurtez putin , la una sa mai tai 16 cm din ea ( sa fac locurile pentru tevi, cabluri ... ) si din celalate 3 sa mai tai putin ( cat sa intre lejer in bazin )
geam 8 mm float
Intrebarea este ( daca imi si raspunde cineva ) Are rost sa bag intarituri longitudinale si in partea de jos a bazinului ? Nenea geamgiu mi-a taiat si pentru partea de jos a acvarului si m-a sfatuit sa bag neaparat si in partea de jos.
Multumesc celor care isi vor da o parere

PS: Deabea astept sa-l lipesc ..... Din pacate Radu Razvan are ceva treaba pana saptamana vitoare . (
Salut
Poti sa-mi spui si mie ce fel de autocolant pui ?
Din cate stiu autocolantul are lipiciul pe spate si in cazul asta cam ar trebui sa scoatem apa din acvariu nu ? sau exista si autocolant cu lipiciul pe partea colorata in asa fel incat sa poata fii lipit pe exterior ?
Deci pana la urma mai pun intarituri la aceste dimensiuni ? 100x45x45, geam float de 8 mm
Daca raspunsul este da , dati-mi si o idee despre dimensiunile intariturilor
Multumesc

@cirotariu Sfantul Paraschiv parca
eu cred ca se referea la inaltime
Lxlxh

Chiar nu ma ajuta nimeni din cei mai experimentati ?
"sunt bune masuratorile..dar mai bine fal 100x40x50.."
poti sa-mi spui de ce? eu fugeam de inaltimea de 50 la un geam de 8 mm si deasta am zis ca pot sa ma duc pana in 45 maxim
"2 baghete la care uneia din ele ii aplici 2 taieturi pe colt"
poti sa-mi explici mai detaliat te rog ? Eu gandisem ceva de genul ca intaritura din spate sa fie mai scurta cu cca 8-10 cm fata de cea din fata pentru a avea loc dupa cum ai spus si tu tevile de la filtru, cabluri ....
sfatul meu este sa apelezi la cineva care stie sa construiasca un acvariu la masurile astea.ar fii pacat sa irosesti sticla si siliconul...
Din fericire Razvan Radu s-a oferit sa ma ajute in constructia acvariului si sper sa iasa treaba buna
Multumesc.
imi cer scuze .. masurile erau :
3 bucati 100x45
2 bucati 45x43.4
geam 8 mm float
factor de siguranta 4 (Very Safe)

PS: imi cer scuze pentru acest al 2 lea post dar nu imi merge edit-ul
Cum spune si titlul m-am hotarat sa-mi fac un nou acvariu care asa cum era normal va fi mai mare ( in prezent am un Cayman 50 professional)
M-am hotarat sa il fac la dimensiunile : 100x45x45
Pe site-ul http://www.theaquatools.com/building-your-aquarium imi da urmatoarele masuri ale sticlei pentru acest acvariu
Geam 8 mm
3 x 100x45
2 x 45x42.8
Sunt bune aceste masuri ? din calculele lor imi da ca acvariul va fi Very Safe
Sunt necesare intarituri la aceste dimensiuni si grosimea sticlei de 8 mm Float ?
Ce alte "scule" trebuie sa pregatesc ? ( sipci, elastic...)
Am cumparat silicon den braven ( era singurul silicon cu pigment negru si am inteles ca ar fi si bun calitativ)
Deci comand sticla la aceste dimensiuni ? Si inca o intrebare .... La ce dimensiuni trebuie sa tai inatariturile ? (daca sunt necesare)
Nu te supara, filtru are sau merge si fara filtrare ?
Nici din poze dar nici din posturile tale nu reiese sa ai filtru la acest acvariu de 100l
ok, multumesc mult pentru sfaturi, mi-a trecut nebuneala .
nu Dolly din pacate nu am facut o confuzie si chiar stiu la ce se foloseste dar imi place foarte mult aspectul lui si deasta am intrebat daca pot sa-l pun in acvariu deasupra substratului ( doar pentru frumusete )
Salut
Am si eu o intrebare (stiu ca este prosteasca dar totusi intreb )
Am facut rost de carbune activ cu granulatie 2-4 mm. Acesta este foarte frumos ca aspect si intrebarea mea este :
Pot sa-l pun in acvariu in loc de stratul acela de pietris ?
neonul original avea o tenta roz
bogdan, crede-ma ca nu avem 24* iarna cu incalzirea de la CET ci stam undeva pe la 21-22. Daca mai are probleme cu tevile cate un vecin mai stam si cate o zi fara caldura (viata in comunitate )
Pietrele care le vezi sunt cumparate din magazin de acvaristica speciale pentru asa ceva Am vrut sa schimb pietrisul cu unul negru dar mi-a spus vanzatorul sa nu fac prostia asta si sa le pastrez pe cele existente deoarece cele colorate dupa 3-4 luni se decoloreaza.
incalzitorul chiar nu o sa-mi fie de folos tinand cont ca vine iarna ? nu cred ca o sa am eu in apartament 23-24 grade cat am inteles ca le trebuie pestilor
neonul are o lumina perfect alba (zici ca este neonul de la bucatarie ) De fapt de cand am vazut ca cel original este ars si pana mi-a venit comanda ( ca l-am gasit doar pe comanda ) am folosit un neon cumparat de la brick . Vreau sa-ti spun ca, cu ochiul liber nu se observa nicio diferenta intre cel de al feroplast de 44 lei si cel de la brick de 3.5 lei
Ca sa achizitionez plante imi trebuie si substrat si asta acum inseamna sa dau totul peste cap si sa scot totul afara, sa o iau de la 0 nu ?
Salut
In primul rand sa ma prezint
Ma numesc vali voicu, sunt din Cta, am 33 ani si de curand am primit de la un prieten un acvariu Cayman 50 professional
Problemele mele au inceput inca de cand l-am adus acasa si am constatat ca pompa de cirulatie din filtru este arsa deoarece cel care mi-a dat acvariu o pusase invers- adica cu pompa in aer si refularea in filtru. Am achizitionat un alt filtru si acum isi face filtrarea ok
O a doua problema a fost neonul care era ars ( este modelul mai vechi de cayman cu un singur neon de 14W). Am fost la pet si am cumparat un alt neon special de acvariu pe care am dat 44 ( este chipurile original de la Ferplast - facut in china) dar acesta este de 10000k in loc de 6500k cat era precedentul original.
Mentionez ca nu am nicio planta naturala in acvariu ( am doar plastic).
Problema mea consta in faptul ca am impresia ca acest neon este prea mare pentru acvariul meu si da prea multa caldura . Am setat icalzitorul la 23* C si totusi in acvariu eu am 27*. Unii dintre pesti stau ascunsi prin colturi sau pe sub filtru.

Forum Index » Profile for vvoicu » Messages posted by vvoicu
Go to: