Cum spune si titlul m-am hotarat sa-mi fac un nou acvariu care, asa cum era normal va fi mai mare ( in prezent am un Cayman 50 professional)
M-am hotarat sa il fac la dimensiunile : 100x45x45
Pe site-ul
http://www.theaquatools.com/building-your-aquarium la un factor de securitate 4 ( Very Safe ) imi da urmatoarele masuri ale sticlei pentru acest acvariu ( am si taiat geamul

)
3 bucati 100x45
2 bucati 45x43.4
1 bucata 10x43.4 ( intaritura transversala care a spus nenea geamgiu ca nu trebuie s-o mai pun daca bag cele 4 intarituri longitudinale)
4 bucati 98.4x4 ( intariturile longitudinale care am citit ca trebuie sa fie de 5 ori grosimea geamului ) - din aceste intarituri trebuie sa mai scurtez putin , la una sa mai tai 16 cm din ea ( sa fac locurile pentru tevi, cabluri ... ) si din celalate 3 sa mai tai putin ( cat sa intre lejer in bazin )
Geam 8 mm float
Silicon den braven ( era singurul silicon cu pigment negru )
Intrebarile mele sunt : Are rost sa bag intarituri longitudinale si in partea de jos a bazinului ? Nenea geamgiu mi-a taiat si pentru partea de jos a acvarului si m-a sfatuit sa bag neaparat si in partea de jos.
Canturile geamurilor trebuiesc slefuite toate sau numai cele care sunt la "suprafata" si pot provoca taieturi ? ( tot geamgiul imi spunea ca trebuie sa iau la slefuit toate canturile pentru ca siliconul sa adere mai bine la sticla)
Astept critici/idei/sfaturi
Multumesc.