[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Diurpaneus
Forum Index » Profile for Diurpaneus » Messages posted by Diurpaneus
Salut....am si eu o problema daca se poate sa ma ajute cineva. Am avut un mascul de guppy caruia i s-a indoit coloana si mi-a murit in cateva saptamani, varful la unele dintre plante se indoaie precum un carlig iar unele sunt f subtiri si au inceput sa creasca pe substrat, iar astazi am observat ca si o femela de guppy a inceput sa aiba probleme cu coloana....i se indoaie si tare imi este ca o sa moara si ea. Am inceput sa pun in apa JBL Floripol de ceva vreme insa vad ca tot degeaba....Am citit ca poate fi rahitism - lipsa de calciu in apa sau minerale........genetic ma gandesc ca nu are cum...femela e matura si o am de vreo doua luni...inteleg ca si guppy sunt f sensibili si doar cu ei am probleme de imbolnavire insa nu stiu ce sa le mai fac. Lumina in acvariu am un neon de 60 cm pentru plante si pesti - exact cat lungimea acvariului - insa nu retin numele....acvariu 50 l plantat...alte detalii daca e necesar pun la dispozitie, multumesc.
MariusBistriteanul wrote:Pune o poza sa vedem cat de mari sunt. Oricum, sunt mult mai vulnerabili ca si adultii. In maternitate ii ti cat trebuie, nu le dai timp. Aveti o luna sa cresteti apoi vedeti voi ce si cum. Cat despre botia, nu ma pronunt pentru ca nu am avut inca de a face cu ei. Ca pesti cu rol de sanitari am avut doar pleco, cory si sae.

Nu pot acum sa pun o poza....ideea e ca si marime au undeva intre 1,5 cm si 2 cm....spune-mi cam pana la ce dimensiuni sa ii tin...mie intre timp mi-au mai facut si alti guppy si molly pui si i-am pus in aceeasi maternitate....si ma gandeam ca astialalti fiind mai mari sa nu fie o problema si sa ii atace cei mari pe cei mai mici....plus ca am observat ca daca ii pun in acvariu cresc mult mai repede

Puii de regula, de orice "rasa" nu au ce cauta la un loc cu ceilalti pesti, exemplu concret l-ai dat chiar tu, sunt hartuiti/mancati/mutilati. De asta exista maternitati. Nimeni nu iti poate ghici exact cauza la problema ta, doar daca nu cumva "ai norocul" chiar tu sa ii surprinzi pe vinovati asupra faptului. Daca mai ai posibilitatea, tine puii separat si o sa vezi ca nu o mai ai lipsa de ochi la inventar.

Bun...dar totusi au o luna de zile puii....cat sa ii mai tin in maternitate? am si altii mai mici de o luna care sunt tot in maternitate...am zis ca le dau drumul pe rand cam cand fac o luna de zile....ideea e ca o sa dau pestii botia...desi sunt utili ca sapa in substrat...in acelasi timp imi deranjeaza tot acvariul...
Intrebare...de ceva timp mi-am cumparat 3 botia modelul acela mai lungi si gri tigrati. Nu stiu daca e vreo coincidenta sau nu dar de atunci puilor mei de guppy si molly galbeni au inceput sa le dispara cate un ochi....credeti ca e din cauza pestilor botia sau pur si simplu se mai intampla....desi mi-e greu de crezut...mai ales ca abia astazi am vazut ca doi guppy de vreo luna au lipsa....si stiu sigur ca atunci cand i-am luat din maternitate erau ok. Multumesc
E clar...m-am uitat pe net la pesti cu fungus si asta e boala pestisorului meu doar ca e la ochi...intrebarea este: ajuta JBL EKTOL FLUID cat de cat? Nu stiu daca au cei de la petshop si JBL FUNGUS ca probabil mi-l vor schimba ca nu am folosit decat o picatura din el...problema e ca deja saracul peste are 4 zile de cand are ochiul asa....cam cat rezista un pestisor in halul asta? al meu e zapacit dar vad ca vrea sa traiasca si asta ma ambitioneaza foarte tare.
M-am uitat peste poze si niciuna din poze nu semana cu ceea ce cautam eu...Cel mai apropiat este fungus doar ca aspectul asta de vata e acolo la ochi. Din pacate l-am cam terorizat pe aces micut de guppy pana am invatat despre acvariu. Intr-o perioada se tot radea de orice lucru de prin acvariu mai ales ca aveam unul mic de 15 l. Acum am un acvariu de 68 de litri si din pacate dupa ce am facut trecerea dintr-un acvariu in altul au fost cativa pesti ce mi-au murit inclusiv o femela de guppy care a avut tot asa un ochi umflat si a murit a doua zi. Ideea e ca el a fost primul pestisor cumparat si a rezistat la toate prostiile care le-am facut si tocmai acum cand acvariul e mare si plin de verdeatza sa moara. Imi pare destul de rau pt el de aia am si dat o gramada de bani pe tratamentul ala....astept sa vad ce se intampla. Multumesc...
Am o rugaminte daca se poate. Mi s-a imbolnavit un peste guppy si nu stiu cum sa il tratez. E cel mai vechi peste care il am....adica 3 luni. Luni dimineata l-am vazut blocat intre acvariu si cresa si am impresia ca s-a lovit la ochi. Intre timp ochiul i s-a albit destul de tare si inota haotic. Am crezut ca si moare. L-am pus in alt acvariu mai mic circa 10 litri unde si-a mai revenit cat de cat insa la ochiul respectiv i s-a facut un fel de floare ca si cum ar fi vata. Am fost la petshop si tipul de acolo mi-a dat JBL EKTOL FLUID. Am pus cateva picaturi fiind acvariul mic dar intreb si aici fiindca sunt nou in acvaristica...Multumesc mult !

Forum Index » Profile for Diurpaneus » Messages posted by Diurpaneus
Go to: