[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: liaam
Forum Index » Profile for liaam » Messages posted by liaam
Nu stiu ce tip de silicon folosesti sau cum il aplici tu de iti ies atat de mari bulele sau se extind pe suprafete mai lungi de 5cm..eu unul nu ti-as recomanda sa te bazezi pe faptul ca vine substratul si nu stiu ce decor si nu e atat de mare presiunea apei exercitate asupra lipiturii pentru ca ele sunt chiar in punctele unde se exercita o presiune destul de mare si avand in vedere ca e si in coltul opus e si mai mare problema.
Cat despre varianta de a testa in 2 zile daca iti cedeaza sau nu iar este gresita, pentru ca apa o sa isi faca loc mult mai incolo, nu e necesar sa cedeze in primele zile sau apoi nu mai cedeaza deloc.
Ce pot sa iti spun din experienta acumulata in urma lipirii a aproximativ 200-300 de acvarii si poate chiar mai mult de diferite dimensiuni este ca: eu unul personal am intalnit problema ta anterioara cu siliconul expirat sau invechit in care se evapora sau coaguleaza in silicon aditivi gen acid acetic care ajuta la scoaterea apei (uscarea) acrilului, treptat fara sa fie o reactie brusca si acesta sa isi piarda din proprietatea de elasticitate,sa se imbranzeasca sau sa crape brusc.
Asa ca si la capitolul asta iti recomand prin a folosi un silicon bun si cu un termen de expirare cat mai indelungat. Nu contest ca cei de la JBL nu ar face silicon bun sau produse de slaba calitate dar ia pune si tu "manuta" si cumapara un DENBRAVEN (negru tine si mai bine chiar,daca nu te deranjeaza sa ai un chenar negru sau daca nu cel transparent, vezi ca e specificat pe tub ca este bun si pentru acvarii).
Succes.
scuze kublai am vazut eu gresit..din poza anterioara am crezut ca folosesti furtunul direct de la bomba la returul filtrului..nu am stiut ca ai reactorul ferplast.. sunt si eu atat de eclipsat de bombele astea ca ma tot gandesc cum e mai bine..momentan am ceva tot DIY tu macar ai reactorul cu pompa de la ferplast (l-am studiat intr-un pet shop, destul de dragut si util cred) eu am ceva ce il imita..nu mai stiu ce dimensiuni are ca am acvariul cam mic 63l..e un setup de vreo 3 saptamani
gasesti la pliculete mici dr. oetker 10grame si iti ajunge cam la 3/4 utilizari (depinde si cat de violenta vrei sa fie reactia) ca vad ca folosesti un sistem in care se pierde cam mult dioxidul (no offence) de aceea tind sa cred ca vrei sa fie mai rapida, si mai e si plicul cel mare la 50de grame daca bine imi amintesc..

Forum Index » Profile for liaam » Messages posted by liaam
Go to: