Message |
|
Nu cred ca din cauza supra aglomerarii ti-au disparut crevetii , ci mai degraba au fost mancati de pesti chiar daca tu sustii ca s-a inteles pana acum...intelegerea se pare ca a luat sfarsit 
|
 |
|
Misto schita
Eu nu-ti recomand Manado mai degraba ar merge varianta a doua cu substrat de la tropica si cuart negru sau poti sa incerci varinta noua de sol Tropica Aquarium Soil .
Lilaeopsis Brasiliensis este o planta cu cerinte ridicate , nu cred ca o sa reusesti sa faci un gazon compact cu ea in conditiile date. Mai degraba incerci cu parvula sau monte carlo.
Legat de pesti , prin "rose shark" se intelege RoseLine Shark (Puntius Denisonii) ? , daca da atunci nu cred ca este un peste potrivt pentru acvariul tau iar cele doi barbus tetrazona se vor plictisi in doi ti-ar trebui un minim de 6 exemplare. Citeste/informeaza-te despre speciile de pesti din acvariul tau si vezi daca crezi ca poti sa le oferi macar conditii minime.
Este important sa te informezi bine inainte de a achizitiona ceva , indiferent ca e vorba de pesti , plante sau echipamente... te vei scutii de o gramada de nervi si de bani aruncati .
Bafta!
|
 |
|
Imi plac culorile din acvariul tau , dar saracii Ember tetra stau cam speriati in parta de jos a bazinului.
|
 |
|
Salut ,
imi place acvariul , sunt frumosi si pestisorii.
Aceeasi curiozitate o am si eu , dece Tropica sub ADA Amazonia?
|
 |
|
De bun augur transformarea!
|
 |
|
Ai ceva moss nu gluma  ...cred ca ar merge sa pui ceva pietre iar unle chiar sa le impraci in moss.
|
 |
|
Multumesc.
In alta ordine de idei , ce parere aveti despre Bacterii ADA Bacter Ball 18 bucati ? , ati folosit ?
Eu am pus o bila la mine in acvariul acum 3 saptamani si inca nu s-a dizolvat complet , asa ca tind sa cred ca o bila se dizolva complet in aprox. o luna de zile.
Nu pot sa trag niste concluzi clare inca , dar cu certitudine rau nu are cum sa faca si pare o alternativa buna la fiolele Prodibio Bio Digest .
|
 |
|
Osram 865 sunt bune .
Eu folosesc acest model de neon de cativa ani si am fost si sunt multumit de randamentul lor.
|
 |
|
|
 |
|
Salut ,
tot ce ai spus tu mai sus e cat se poate de ok.
Ca iluminat o sa folosesti lampa sa capac?
Substrat poti sa folosesti si un substrat de origine vulcanica gen Volcanit fara sa mai pui substrat nutritiv sub el.
La filtrul extern iti recomand sa urmaresti sa aiba canistra cat mai incapatoare, sa incapa cat mai mult material filtrant in ea si nu atat de mult la debitul filtrului.
Bafta!
|
 |
|
Arata bine si plantele sunt frumoase , felicitari !
Este destul de interesant setup-ul pentru ca predomina culoarea rosie , te-a inspirat cumva setpu-ul Arizona Aquascape a lui James Findley ?
|
 |
|
Frumusel acvariu
mai trebuie sa se dezvolte Sagittaria subulata (daca bine intuiesc) iar ca planta de gazon as pune Glossostigama.
Bafta!
|
 |
|
Un inceput frumos , bafta!
|
 |
|
Stefan1979 wrote:Foarte frumos! As incerca si eu sa pun hc cuba ( ma da inapoi lipsa co2-ului iar bomba nu vreau din diverse motive). Inca meditez la asta
Poti sa cresti HC cuba si fara CO2 crede-ma! , doar lumina buna sa ai.
Adevarul e ca daca iti doresti un gazon compact dureaza mult mai mult sa-l obtii fara CO2 dar nu imposibil. ;)
|
 |
|
Imi place cum arata acvariul si la fel te sfatuiesc sa reununti la acei SAE daca nu iti sunt cumva prea dragi.
De asemenea as pune un autocolant transparent sablat pe sticla din spate.
Bafta!
|
 |
|
rodoselada wrote:arata bine, in partea dreapta ai cam multe plante ca numar de specii ai putea lasa glosso si tripartita. glosso are nevoie de mai multa lumina dupa cum vad se ridica cea ce nu e bine, si cand spun lumina nu ma refer la numar de ore ci ca watt, stiu ca ai mai mult fern in stanga pui niste phyllanthus fluitans sau ce preferi
Mie sincer in partea dreapta nu mi se pare ca am prea multe plante ca specii si imi place cum se imbina , singura care va disparea cred ca o sa fie althernanthera reinecki mini care am plantat-o mai mult din nostalgie si care probabil o sa fie inlocuita de o tufa de hygrophila pinnatifida, deci inca o specie.
Glossostigma cu siguranta avea nevoie de mai multa lumina pana acum a crescut cu 2X18 W , acum cu 2X24W s-a rezolvat si acest aspect problema.
Ideea e ca nu as vrea sa trec pe CO2 presurizat sub nici o forma , decat daca sunt obligat/fortat  , asa ca nu ma astept sa am un gazon compact si frumos de glosso...plus ca si asta e amestecat cu Monte Carlo si Parvula Mini  , dar asta am urmarit de la bun inceput un gazon amestecat.
Multumesc pentru sugestii , voi vedea in ce masura o sa le si realizez.
|
 |
|
Salutare ,
am schimbat lumina mai mult de nevoie nu din necesitate ,astfel am trecut la 2X24W T5 cu un program de 5 ore urmand sa o cresc la 6 ore peste vreo 2-3 saptamani daca lucrurile decurg normal si nu ma umplu de alge.  :smile:
In continuare merg fara aditie de CO2 presurizat , doar aditie zilnica de EasyCarbo.
Asa se prezinta acvariul acum , poza e facuta cu telefonul aviz ochilor sensibili :

|
 |
|
Salut , eu sunt de parere ca la conditiile pe care tu le ai in momentul de fata nu ai cum sa cresti un gazon de parvula , daramite unul compact.
Eu iti sugerez sa te orientezi spre o planta de gazon cu mai putine pretentii , gen Marsilea Hirsuta.
Bafta!
|
 |
|
Poti pune nisip substrat linistit daca zici ca o sa pui doar valisneria si putin moss , pe creveti nu-i incurca. ;)
Bafta!
|
 |
|
Salut ,
inceputul arata bine  .
O sa vedem cat de priceput esti din foarfeca dupa ce se vor dezvolta plantele.
Bafta.
|
 |
|