[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Silviu Man
Forum Index » Profile for Silviu Man » Messages posted by Silviu Man
Asculta ce spune scorpionul. Faptul ca apa se misca in tot acvariul nu inseamna ca circuitul apei prin filtru este eficienta. Sorbul filtrului se pozitioneaza acolo unde apa se “linisteste”. Asta daca vrei si o filtrare mecanica eficienta. In acvarii mici nu e problema ca IN-ul si OUT-ul sa stea in acelasi loc (de ex. filtrele interne functioneaza asa) pentru ca apa revine destul de mult inapoi in zona sorbului. In acvarii mai mari (de la 40-50 cm in sus) ideal este ca cele doua sa fie diametral opuse. Astfel fluxul de apa este “domolit” in zona sorbului iar particulele din apa nu mai trec in viteza pe linga el, sunt usor aspirate de filtru pe IN. Daca nu incape spray barr ul pe latura, scurteaza-l si mareste-i putin orificiile. Vei avea acelasi debit dar un circuit al apei mult mai bun.
Berea wrote:O sa le dam de hac si astora

Rombendazol.
O pastila la 50 litri, bine dizolvat si tras cu seringa.
Humbert wrote:da pai aproape nu ma mai ocup deloc e el, am curatat recent muschiul care napadise gazonul si iar a inceput sa-mi placa
tot nu reusesc sa ma hotarasc daca sa-l fac marin sau nu... de fiecare data cand sunt aproape hotarat ajung acasa si ma uit la el si iar devin nehotarat

Cunosc simptomele. Te paste unul nou!
Frumos. Arata bine si matur.
Are nevoie de foarfeca!
Vezi filmuletul Tropica. Se umple in totalitate, pina la pastila.
Pai aia trebuie sa fie oricum plina cu apa. Vezi sa nu treaca mai departe, asta ar insemna ca e dusa valva.
Multumesc! Sper sa revin cu primele poze pina la sfirsitul lui aprilie.
Multumesc, baieti! Sper sa iasa cum in trece mie prin scafirlie!
Berea wrote:Bafta multa, ai mai folosit si in altw acvarii spartura de lava? Ma gandesc la unii care au tras cu ph ul din cate imi aduc aminte

Multam!
Da, am folosit. Nunam avut probleme.
Arata foarte bine. Felicitari!
Legat de unul mai mare ... Uite asa te prinde. Si dupa ce te prinde, nu te mai lasa!
Dragilor, e timpul pentru un proiect nou :

The 7th Continent.

Imi amintesc ca a rulat prin cinematografe, prin anii ‘70, un film cu acest titlu. Si l-am vazut de peste 7 ori impreuna cu tatal meu, Dumnezeu sa-l odihnesca. Nu ne mai saturam sa il vedem impreuna. Si dupa fiecare “vizita” la Cinema Victoria din Barlad, imi cumpara inghetata cu cacao din aia prinsa intre doua straturi din napolitana. Ne opream in parc, mincam inghetata si povesteam din film.

O scena anume mi-a ramas intiparita in minte. O voi reproduce in acest proiect, in memoria bunului meu tata. Cred ca, daca mai era cu noi, s-ar fi bucurat enorm sa il vada.

Asadar avem :

Acvariu 130/40/50, ultraclear (Moldovan Alexandru va primi curind comanda).
Lumina : Eheim Power kit, 2x54, suspendata.
Filtrare : un e902 si un Eheim 2211, pline cu MicroMec, Siporax, Matrix si Eheim bio. Skimmer Eheim micro, prefiltru Sun Sun. Aici nu va grabiti cu criticile, nu va avea mai mult de 180 litri util!
Substrat : Tropica plant growth si inert quart 1-2 mm, plus spartura de lava pentru ridicarea nivelului.
Pietre : Seiryu si citeva din sursa Dani Dan.
Radacini : Mopani si Red Moore.
Plante ... o multime de Anubias, Buce, Lobelia, Staurogyne, Bolbitis, Microsorum, Pinnatifida, Cryptocoryne, Madagascariensis, moss ...
Fauna ?! Pfui! Red Sakura, Cambarellus, Amano, Werneri, Boraras, ... mai adaugati voi!

Data inceperii : imediat ce aduna sticla Mesterul Alex!

Revin cu detalii!
92fox wrote:De data asta si-a adus si intaririi cat si dusmanii!

Dap.
Oricum imi lipseau niste puncte focale!
Misa baaaack!

image
image
image
image
image
image
image
image
Antecume wrote:Dap, arata a jungla.
Frumos.
Mai baga coasa in ele.

Acus!
Refresh!

image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
Ai facut recensamintul?
Berea wrote:Frumos frumos

Multam!
Lemon wrote:Pana la urma, ce ai bagat?

Werneri si Red Sakura.
Ras, tuns si frizat!

image
image
image
image
image
image
image
image
Nu am testat fosfatii. Doar NO3 fara fertilizare.

Forum Index » Profile for Silviu Man » Messages posted by Silviu Man
Go to: