[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Silviu Man
Forum Index » Profile for Silviu Man » Messages posted by Silviu Man
MihaiF wrote:Bine ca ai scapat ! Arata bine.
Am o curiozitate totusi. Am vazut ca ai pesti mici si putini , teste de apa ai facut ? Unde bat cu intrebarea : la asa nivel de plantare , fara fertilizare si fara pesti multi sau mari, PO4 si NO3 ar trebui sa iti ajunga intr-o saptamana pe 0. Cum au suportat plantele 3 saptamani pe 0 ? Nu s-au topit ? Nu au murit ?

Nu am plante pretentioase acolo. Predominant Anubias, Buce, Fissidens, Bolbitis. NO3 e undeva la 15-20 inainte de schimbul de apa. Si, chiar daca nu se vede in poze, sunt destui pesti. Mici si multi.
MSI wrote:Tare de tot!

Multam!
In sfirsit, relativ curat!

image
image
image
image
image
image
image
teddy2k wrote:Vrei sa spui 0.4, nu 0.04.

Dap. Scuze. 0,4.
Delanord wrote:
Silviu Man wrote:
Delanord wrote:
Silviu Man wrote:Ce fel de alge?

Habar nu am

Nu te inteleg. Daca nu stii ce alge sunt ... de unde sa stim ce tratament sa aplici? Daca le poti scoate ... fierte bine si atit. Asta ar trebui sa elimine tot.

Ideea e ca decoratiunea e acoperita de un strat verde. Cand dau cu peria pe decoratiune sub jetul de apa, apa eate verde. Clar ca sunt alge. Dar nu stiu sa-ti spun ce fel de alge sunt. Cum as putea sa identific?

Simplu. Pune o poza. Vedem noi apoi. Algele verzi sunt foarte usor de identificat.
Eu sunt adeptul aditiei continui dar moderata. Si cred ca depinde de modul de dizolvare. Daca ai un sistem foarte eficient de dizolvare, evitarea variatiilor mari de pH cere o electrovalva. Daca insa folosesti difuzoare ... nu cred ca e cazul. Eu am determibat pH-ul la aditie continua si intre lumina si intuneric a iesit o diferenta de 0,04. De la 6,8 la 6,4 (cred ca am mai scris asta pe alte topicuri). Asadar, cred ca depinde de sistem si, evident, gradul de plantare.
Humbert wrote:@ delanord
scoti decoratiunea, o pui intr-un lighean cu apa si niste domestos simplu, lasi o ora, clatesti bini di tat, bagi inapoi
daca e prea mare pt lighean, iei un pulverizator si o stropesti

clatesti bine bine, da? nu vii dupa aia si zici ca ti-au murit pestii daca folosesti altceva decat domestos si daca nu clatesti, bine?
hipocloritul se degradeaza de la soare, deci poti sa o mai tii o zi pe balcon in bataia soarelui

PS vorbesc din experienta, fac asta frecvent pt a curata de alge pompe si alte lucruri care stau in acvariu

Daca e piatra sau plastic. Nu as recomanda asta pentru lemn.
Delanord wrote:
Silviu Man wrote:Ce fel de alge?

Habar nu am

Nu te inteleg. Daca nu stii ce alge sunt ... de unde sa stim ce tratament sa aplici? Daca le poti scoate ... fierte bine si atit. Asta ar trebui sa elimine tot.
Ce fel de alge?
Frumosi. Daca pierd membre, ii cresc la loc dupa urmatoarea napirlire. Am avut unul care si-a pierdut toate picioarele pe o parte si s-a refacut. Insa nu am reusit sa-i cresc. Am inteles ca au nevoie de un pH mai mare si o duritate forespunzatoare altfel nu mai napirlesc si mor sufocati in exoschelet.
scorpionul wrote:
teddy2k wrote:De ce unele plante merg DOAR in apa cu Kh scazut? Cum influenteaza Kh-ul fotosinteza? Inteleg ca daca este foarte mare, CO2-ul se leaga de carbonati formand bicarbonati, astfel incat este nevoie de o cantitate mai mare dizolvata, dar de aici pana la a avea nevoie de Kh <4... e ceva distanta.

Intrebarea e buna, insa raspunsul e tot la noi: oare cati dintre noi timem cont de zonele din care provin plantele si cerintele lor? Noi stim doar sa le punem in acvariu, sa facem ceva general si apoi sa incercam sa le adaptam la fertilizantii nostri. Culmea asta este: INCERCAM SA LE ADAPTAM LA FERTILIZANTII NOSTRI ! Pe urma spunem ca fertilizantii aia sau aia nu sunt buni. Oare asa sa fie? Fertilizantii in mare parte sunt buni, dar si ei au minusuri si plusuri, care au fost scosi pe piata in urma unor evolutii maxime a plantelor pe care au fost folositi si a stradaniilor unor oameni care au muncit sa obtina rezultatele astea. Dar dupa parerea mea nu exista fertilizantii perfecti, exista doar fertilizanti adaptati acvariilor noastre. Fertilizantul perfect va apare doar in momentul in care avem cu totii aceleasi acvarii, cu aceleasi plante, cu aceeasi lumina, etc. In rest noi doar adaptam fertilizantii la acvariile noastre. Daca plantele merg bine sau nu, tine de experienta noastra, de alegerile noastre, si de putina indrumare a colegilor mai experimentati, care retineti: vorbesc de plante in general, de acvariile lor si de problemele pe care ei le-au infruntat, cu bune si cu rele. Dar niciun acvarist oricat este de experimentat nu poate da o reteta exacta, o reteta minune ca o sa faca toate acvariile sa bubuie de sanatate!

Bine scris. Este exact motivul pentru care evit sa folosesc termenul “perfect” si prefer notiunea de optim. Pentru ca si in nutritia animala si in cea vegetala, se aplica notiunea de optimizare, adica apropierea cit de mult pisibil de cerintele soecifice ale unui organism.
Interesanta compozitia. Mai ales ca e nano!
Atunci da-i bataie si fii atent la pesti. Eventual fa niste teste din cind in cind. Daca apar probleme, faci schimburi de apa. Daca pui substrat fertil poti avea emisii de amoniac in apa la inceput.
Daca filtrul a functionat, nunar fi probleme. Daca vrei sa ciclezi cu pesti ... schimburi frecvente de apa. Vezi si Tropica 90 days app.
Nu. Intra in programul normal de schimburi de apa.
Mai marunt ar fi HC. Mai usor ar fi MC. Depinde de conditii. Ca sa fii sigur de propagare, incearca un dry start.
Nu uita : avem si sectiune pentru Wabi, la “Acvarii diverse”!
Arata bine. Daca ai substrat fertil nu te grabi cu fertilizarea in coloana. Daca fsci program de lumina cu pauza, una dintre perioade sa nu fie mai mica de 5 ore.
Gyuri wrote:

De ce nu grupezi plantele in tufe, in spate? Si sa cistigi spatiu pentru un scape?

Forum Index » Profile for Silviu Man » Messages posted by Silviu Man
Go to: