Da am remarcat si eu asta: conteaza pozitia capacului. Pe moment gasesc o pozitie ok dar pe parcurs, tot din vibratii capacul se plimba si incepe sa-si faca iar de cap!
Ieri mi-a venit o idee! la dacia 1300, capota de la masina se aseja pe niste tampoane de cauciuc care la baza aveau o fanta (pt prinderea pe aripi) cred ca apropiata de dimensiunea geamului. O sa caut sa vad daca mai gasesc si imi tunez acvariul

. va spun daca functioneaza!
Mai merge cu ceva greutate deasupra: 3-4 carti... nu mai multe ca plasticul este f moale si... nu cred sa le priasca pestilor o biblioteca subacvatica...
Concluzia finala este ca: Capacul nu este compatibil cu acvariul... filtrul si acvariul de la aquastar sunt mai mici si probabil ce din aceasta cauza nu apar probleme la ele. Insa o fi ramas fabrica in pana de capace si au completat la aquapro cu ce au avut pe stoc.... sau poate criza asta... sau poate tara asta... pretul a fost mai mic cu 50 ron dar sincer sa fiu, merita fiecare banut in plus!
Ma gandeam initial sa pun o garnitura de silicon pe marginea capacului unde se aseaza pe geamul de la acvariu, dar o sa incerc mai intai cu tampoanele de la capota. momentan folosesc cartile!
Multumesc pentru sfaturi!