[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: sfota
Forum Index » Profile for sfota » Messages posted by sfota
Ioan wrote:Daca trece prin el tot volumul sau o data la 20 de secunde e suficient.
Asta ar fi ca. 900L/ h, daca are un volum de ca. 5L.

partea asta nu am inteleso ((

vreau sa curat tevile deoarece s-a redus debitul destul de mult, am curatat si filtrul dar nu a crescut cine stie ce debitul.
salutare, am curatat filtrul extern dar nu a crescu cine stie ce presiunea la apa (, sa fie oare de la tevi? sa fie murdare (mie asa mi se pare), are idee cineva de la ce poate sa fie?
Multumesc
ok, mercic de sfat, ia scascut ceva din presiune, o sa il mai las cateva zile si il curat, am gasit si un filmuletz pe you tube
filtrul este un Eheim 2224, si are o luna, si vad ca i-a cam scazut debitul
Salutare si la multzi ani !!!!!

Am si eu o intrebare, cand se curata (la ce perioada) si cum se curata un filtru extern (cum scot apa din el ca sa il curat).

multumesc
salutare si la multzi ani !!!!!

De unde pot sa cumpar si eu PPS-Pro? exista la magazine? ca eu nu am vazut, sau mai are si alta denumire?

Multam
de la hormbach, unu mai amre nu mai stiu cum ii zice, am dat in jur de 70-80 ron pe el
o sa caut mercic, dar nu trebuie pus nimic la radacini? cum o sa se hraneasca din apa direct?
cam ce plante se prind mai usor pe buturuga?
am un acvariu de 180 l si mi-am cumparat un lemn sa il pun in el si as vrea sa stiu daca se pot prinde plante de el. Daca da, cum sa fac. multam
orly wrote:sunt de acord cu tine, nu vreau sa cresc plante, dar vreau sa am plante in acvariu.Problema mea este cum sa reusesc sa le fac sa se mentina?...e obligatoriu sa am acum "ceva" care sa bage co 2 in apa?...cam asta ma intereseaza, si de aceea nu stiu ce sa fac

Nu este obligatoriu sa ai aditie de CO2 , in schimb vei avea nevoie de fertilizant micro / macro , dupa caz.

in functie de ce se pune mico sau macro, si daca poti sa imi spui si ce fel de fertilizati (care sunt cei mai indicati)..multumesc
Porcu wrote:Io zic sa petreci citeva zile citind pe forum sa te pui un pic la punct cu latura teoretica a acvaristicii . Apoi sa te hotarasti cit de mult vrei sa mergi in directia cresterii plantelor. Inca nu ti-e foarte clar ce vrei de la acvariu' tau => sfaturile pe care le primesti pot fi contradictorii in functie de ce-si imagineaza ca vrei cei care te sfatuiesc.
Pentru ca topicu' tau incepe cu o intrebare despre CO2 ....... incepe cu articolu' despre CO2, il gasesti repede daca pui sageata mouse-ului in stinga sus unde scrie "Linkuri utile" . Dupa ce-l citesti cred c-o sa stii daca ai nevoie de-o instalatie .

sunt de acord cu tine, nu vreau sa cresc plante, dar vreau sa am plante in acvariu.Problema mea este cum sa reusesc sa le fac sa se mentina?...e obligatoriu sa am acum "ceva" care sa bage co 2 in apa?...cam asta ma intereseaza, si de aceea nu stiu ce sa fac
acvariul are 180 litri, acvariul este luat de la hornbach, plante nu stiu inca ce vreau, am luat un anubius nana parca ii zice si am mai luat inca una, dar nu ii mai stiu numele. lumina nu stiu exact cat este - stiu ca sunt 2 neoane, o sa ma uit cand ajung acasa sa vad ce wati au. Pesti la fel inca nu m-am hotarat, din ceea ce am citit as vrea sa cumpar didiplis si niste muschi.

Am mai cumparat un lemn, filtru extern , incalzitorul a fost standard la acvariu, termometru , un aparat de bagat oxigen si cam atat.
Humbert wrote:pt inceput sol fertil jbl aquabasis plus si picaturi saptamanale jbl ferropol.
teste pt nh4, no2, no3, ph, gh, kh, po4 si fe.

asta e asa, ca un foarte mic punct de plecare - e ca si cum ti-as zice ca matematica inseamna 1+1=2.

trebuie sa iei forumul si netul la periat, exista foarte multe solutii de fertilizare si alegerea uneia sau alteia depinde atat de calitatile ei intrinseci, cat si de pret, tipul de acvariu, caracteristicile plantelor, daca ai sau nu co2 plus cate alte multe minuni.

aha, exista vreo carte unde gasesc parametrii normali ai apei, sau vreun site?

instalatia de CO 2, e cam scumpa, si pentru moment (max 3 luni) nu cred ca o sa strang bani sa o iau, ce ma sfatuiesti sa fac. Deocamdata nu am cumparat pesti, plate am luat vreo 2, cum sa reusesc sa intretin acvariul vreo 2-3 luni pana fac rost de bani pt instalatie co 2?
aha mercic, si mai am o intrebare : ce solutii sa folosesc pentru apa si plante, si ce teste trebuie facute? la ce perioada?...va cam stresez cu intrebarile dar sunt novice in aceasta ramura si mai bine intreb decat sa fac prostii )
butelia cam de cati litri sa fie?
methos wrote:sera co2 start...cea mai rapida si mai ieftina...prinzi ventuzele de geam, imparti pastila in cate ai nevoie si ii dai drumul in reactor si gata. costa cam 60 RON.
bineinteles nu ai avantajele buteliei si a instalatiei aferente.

care ar fi dezavantajele sa nu folosesc butelie?
Humbert wrote:butelie de 6 litri de la stingo somet - 300 lei
reductor cu un singur ceas de pe ebay - 100 lei
reactor DIY sau cumparat de pe net - 100 lei sau difuzor ceramic max 30 lei

si gata instalatia de co2. daca vrei si electrovalva atunci dai vreo 300 lei pe reductor de pe ebay sau vreo 400 de la noi

ai si ceva linkuri pe unde gasesc?
multumesc, vreau sa imi iau una noua
salutare la toti, va mai deranjez cu o intrebare : am un acvariu de 180 l, ce instalatie de CO 2 ar trebui sa cumpar si cam cat costa.
multumesc

Forum Index » Profile for sfota » Messages posted by sfota
Go to: