Eu am avut o pereche de beta, si din motivele stiute, masculul a trebuit izolat. L-am pus in nascatoarea care momentan era libera, dar il gaseam in acvariu, deci invatase sa sara mai mult de 1cm. Tot ridicand nascatoarea fata de nivelul apei, l-am gasit pe parchet. Asadar, cauta prin spatele acvariului, si il vei gasi.
Unul din guppy zace pe o parte, si inoata pe o parte, haotic si contorsionat. Pe una din laterale, sub aripioara dorsala, am observat pielea crapata, si carnea iesita in exterior. Arata groaznic. pestisorul e "indoit" si pare ca va mai trai cateva ceasuri. Acum ma intreb cum s-a putut rani, deoarece in acvariu am doar guppy, 2 xifo si 2 molly. A mai patit cineva asa ceva?
Salutare. Am si eu o problema. Puii de Xifo se nasc normal, sunt vioi, mananca, apoi la 3-4 zile mor. Toti odata, in decurs de cateva ore. E a doua oara cand patesc asta, acum e a treia oara (femela de xifo e aproape de termen) si n-as vrea sa-i mai pierd. Oare au murit de la temperatura prea ridicata in zilele de vara cand ajungea la 30 celsius?
Acvariu 60L, filtru Eheim, fara nisip, fara plante naturale, pompa de aer. Apa o schimb saptamanal (1/4) cu apa statuta 24h. 20-30 gupy (crescuti, nascuti in acvariu) 2 xipho, 2 sanitari. Temperatura acvariului 26 grade (vara ajunge la 30)