Salutare ,
vreau sa va prezint noul meu proiect acvaristic intitulat "
Envy Nature " !
Inca din primele randuri doresc sa multumesc in mod special celor de la Nevertebrate.ro fara de care acest proiect nu ar fi existat si desigur pentru sprijinul celor de la Dennerle reprezentati prin Alex Veres.
Probabil ca unii dintre voi ati urmarit amenajarea hardscape-ului live pe facebook dar consider ca unui astfel de proiect i se cuvine un jurnal cat mai detaliat.
Acvariu: L120xl45xH45 cm , 243 liters, Optiwhite Glass
Filtrare: 2 X Eheim Experience 350 , o sa fie umplute cu Seachem Matrix
Lumina: 2 X Dennerle Trocal LED 120cm/66W controlate de un Trocal LED Control
Substrat: Dennerle Scapers Soil cu Dennerle FB1 Substrate Start , Dennerle Plantahunter Rio Xingu
Hardscape: Grey Mountain Rock , Reed Moor Black
Plante: Juncus repens In-Vitro, Eleocharis pusilla Mini In-Vitro , Bucephalandra spec Wavy Leaf, Bucephalandra Broad Wavy, Bucephalandra spec. Mini Needle Leaf, Cryptocoryne lutea Hobbit In-Vitro, Anubias Barteri nana Bonsai, Anubias nana Pangolino, Anubias nana Pinto, Microsorum pteropus Petite, Microsorum pteropus Trident, Bolbitis heudelotii, Ranunculus inundatus In-Vitro, Hygrophila pinnatifida, Rotala indica In-Vitro, Rotala sp Green, Rotala Wallichii In-Vitro, Moss Vesicularia Christmas montagnei In-Vitro , Crepidomanes malabaricum , Riccardia chamedryfolia Coral Moss
Fertilizare: Dennerle Scapers Green , Dennerle NPK-Booster, Dennerle Carbo Booster, Dennerle PlantaGold 7 , Dennerle E15 FerActiv
Conditioner: Dennerle Aquarium Starter Rapid , Dennerle Clear Water Elixier, Dennerle BactoClean Bio
CO2: presurizat , butelie 6kg , reductor + electrovalva , pentru difuzare folosesc provizoriu un Tropica 3 in 1 care probabil o sa fie inlocuit cu un Aquatic Nature diffuser
Altele : Twinstar Nano +
Cateva poze din timpul amenajarii:
Hardscape-ul finalizat:
Am mai facut cateva mici ajustari in ceea ce priveste hardscape-ul (am asigurat mai bine lemnele si am taiat doua crengute care imi pareau in plus) , astfel ca acvariul dupa prima saptamna de la plantare arata astfel:
Plantele au inceput sa se dezvolte bine , dovada ca solul le ofera inca din prima faza nutrientii necesari.
Desigur apa inca nu este 100% limpede, acvariul fiind in perioada ciclarii.
Intre timp am facut si o lista cu speciile de vietuitoare ce o sa "locuiasca" in acest setup dar deocamdata nu vreau sa divulg numele acestora pentru ca lista nu e batuta in cuie. Singura specie de care sunt sigur este Amano Shrimp.
Sper sa va placa proiectul meu si chiar va rog daca aveti intrebari sau sugestii sa le exprimati in mod liber !
Cu siguranta am scapat multe detalii dar am sa revin periodic cu impresii/pareri despre evolutia acestui setup.
Va tin la curent !
P.S. Multumesc Catalin Gagiu pentru poze.