[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: BBogdan
Forum Index » Profile for BBogdan » Messages posted by BBogdan
Da imi doresc sa-l inscriu , sper doar sa reusesc sa-i dau o forma mai buna pana la final de noiembrie.
Se anunta un setup reusit .
Eu cred ca ai mult prea multa lumina, adica pentru plantele ce le ai tu acolo este mega suficient 2X24W , de aici o sa ai si cele mai multe probleme cu algele .Iar o lumina puternica automat duce la fertizliarea mai multa , CO2 mai mult.
Poate ai inceput cam agresiv cu lumina , o singura lampa si un program de 4 ore zic ca era suficient , apoi crescuta usor durata programului si intensitatea daca consideri ca mai este nevoie , dar pe parcursul a aprox. 2 luni ca doar nu e nici o graba.

Bafta!
dandumitru wrote:
BBogdan wrote:Puteam sa jur ca acvariul e mai mare !
Tare mult imi place setup-ul .

Tehnica de fotograf si aquascaper, nu lasa in zona vizuala spatii si obiecte care pot fi luate ca elemente de comparatie a dimensiunilor. In acest fel fotograful iti arata exact ce-si doreste si ce trebuie sa vezi tu ca privitor. Daca ar exista elemente de comparatie in jurul bazinului, acestea ar distorsiona puternic imaginea inclusiv proportiile create de aquascaper in bazin.

Un hardscape frumos !
Succes Alex !

Stai bine cu teoria Dan !

Puteam sa jur ca acvariul e mai mare !
Tare mult imi place setup-ul .
Faine culori ! , dar unde sunt pestii ?
Un setup foarte reusit! , un nature pe gustul meu .

Bafta la concursurile la care l-ai inscris !

P.S. stiu bine ce inseamna sa faci mentenanta printre crengi
alex08 wrote:Faina evolutia, Bogdan. Un setup reusit!

Multumesc Alex .
narcis wrote:@lukitza-esti norocos, mie mi-a zis ca merge un peste la 1 litru de apa, faceam socoteli ca imi intra cam 90 de pesti). Plus ca bagam la sare, mai sa-l transorm in marin.
@BBogdan Superb bazinul, poate ceva mai multe poze cu el.

Multumesc Narcis .
Nu am un aparat foto la indemana sa-i fac mai multe poze iar cu telefonul nu ma prea incanta.
Poate conving pe careva totusi sa vina pana la mine sa-i faca o sedinta foto.
Gabi C wrote:Ai in acvariu o varietate de " gurami " care mie mi place la greu . Zi mi te rog cit de dificil e sa l mentii . am vrut sa iau citiva anul trecut de la un petshop de aici si tipu m a intrebat ce experienta am cu pestii astia . Si i am zis ca nu am si nu a vrut sa mi vinda ....

Mda , sunt Sphaerichthys osphromenoides – Chocolate Gourami . Eu am cumparat initial patru bucati si am rams doar cu doi , primii doi au murit in prima saptamana . Nu exclud posibilitatea ca nu am avut eu rabdare sa-i aclimatizez, in 10 minute erau deja in acvariu. La inceput au fost foarte , foarte timizi si nu veneau sa manace de fel . Cumva am reusit cu daphnia congelata , in sensul ca-i urmaream pe unde stau si puneam acolo usor sa nu-i sperii si papau. Acum au prins curaj si sunt destul de vioi , au inceput sa manace fara probleme si hrana uscata (granule de la Dennerle).

Concluzia este ca sunt putin mai pretentiosi dar daca ai rabdare cu ei o sa te bucuri de frumusetea lor.
Foarte fain setup-ul Gabi ! ;)
Iar plantele arata intr-un mare fel , sanatoase si curate.

P.S. te-am urmarit pe barrreport

Pentru ca am lipsit o perioada de pe melagurile forumului , revin cu un update.

Am marit doza de fertilizare Dennerle Scaper Green 4 ml/zi , Dennerle NPK Booster 4ml/zi , Easy CarBO 5 ml/zi .

La fel am crescut si aditia de CO2 la 3 bps , am avut putin probleme cu alga Fuzz . Acum se pare ca a dat bine inapoi , tind sa cred ca 2 bps nu era suficient .

Am mai adaugat si cateva plantute pe ici pe colo , printre care Anubias Nana Pinto si Pangolino.

Si poza :

image
bobiciupe wrote:du-te la juc, au hrana vie.

Nu am drum deloc pe acolo , poate imi aduci tu cand punem de-o intalnire.
koala wrote:
BBogdan wrote: Si mie imi plac tare mult acesti Bumblebee Goby , incat îi hranesc pe fiecare in parte cu penseta la propriu! ...posibil din cauza ca sunt cam mofturosi la mancare de aceea nu sunt atat de populari si mai putin apreciati.

Ai mei haleau larve de libelula (Chironomus)... d-alea proaspete, nu congelatura.

Vai cum am cautat si eu larve de libelula prin CJ dar nu am avut succes sa gasesc. Eu le dau viermi de pescuit rosii (pentru ca altceva nu gasesc si trebuie sa fie colorati ca altfel nu-i intereseaza) pe care-i tai frumos in bucatele mai mici si le dau cu penseta cam de doua ori pe saptamana. Suntem invatati deja cu rutina si nu dureaza mai mult de 2 minute sa fac asta. Nu prea gasesc hrana vie la Cluj , nici macar congelata.
Gabi C wrote:Si mie mi se pare mai frumos acum , cred ca ti au mai crescut si plantele- e mult mai legat. Ai putea sa pui si poze .

Da au mai crescut putin plantele si cum bine ai punctat incet incet se "leaga " .
Momentan nu am un aparat foto , dar cand o sa pun mana pe unul o sa-i fac si cateva poze.
ocean wrote:Placut acvariu

Multumesc.
koala wrote:Mie-mi place mult, pentru ca e "natural" si pentru ca jocul de lumina-umbra da senzatia de profunzime (chiar daca bazinul e mic).
Ahh, si imi mai place faptul ca am vazut niste Brachygobius xanthozona... sunt niste pesti foarte draguti si prea putin apreciati. Am avut si eu, acu' vreo 15 ani, pe vremea "veiozei".

Multumesc maestre Koala ,
am vrut sa-l aduc cat se poate spre acest "natural" si ma bucur ca am reusit cat de cat sa fac asta cu cate cunostinte am eu. M-au inspirat acvariile lui Amano care arata atat de natural in opinia mea , un aspect obtinut de cele mai multe ori cu plante easy sau medium.
Si mie imi plac tare mult acesti Bumblebee Goby , incat îi hranesc pe fiecare in parte cu penseta la propriu! ...posibil din cauza ca sunt cam mofturosi la mancare de aceea nu sunt atat de populari si mai putin apreciati.
M-a macinat talentul aseara astfel ca am filmat cu telefonul bazinul.
Sper sa va placa , cam asta a iesit :

Am putine probleme cu GSA dupa ce am upgradat lumina, dar reglez eu cumva din mers.

Da , si la mine s-a intampla sa-mi manace creveti red cherry maturi si perfect sanatosi.
Am impresia ca fac asta cand nu prea au cu ce sa se hraneasca . Tu le dai mancare crevetilor sau mamanca doar ce cade de la pesti si ce mai gasesc ei prin acvariu?
Multumesc Stefan.
Gabi C wrote:Per ansamblu imi place mult acvariul tau. Ce pot sa zic ca incurca din punctu meu de vedere , ai prea multa variatie , si la hardscape , si la plante . Dupa mine una din cele 2 componente ( plante , radacini ) trebuia sa fie mai dulce cumva, mai uniforma - se anuleaza cumva una pe alta . ..... sper ca intelegi ce as vrea sa zic ...
Ai nevoie in compozitie de o zona de odihna a ochiului .

Multumesc.
Eu nu prea le am cu "dulcele" sa zic asa , imi plac chestiile mai acrisoare...cred ca am inteles ce zici tu dar in privinta radacinilor nu vreau sa fac nimic iar la plante deocamdata nu vad o alta aranjare si nici nu imi vine sa renunta la nici unele dintre ele, altele nu mai bag...poate inca 2-3 specii micute de bucephalandra, ca nu ma pot abtine mai mult ca sigur
Si iti mai spun eu o chestie , in poza e una iar in realitate se vede cu totul altfel iar pentru mine care il vad zilnic chiar ma linisteste.

Intre timp am mai facut doua mici modificari si anume , am intrerup fissidens fontanus care parca imi crea o bariera vizuala acolo si l-am eliminat pe cel de pe creanga din stanga.
image

Forum Index » Profile for BBogdan » Messages posted by BBogdan
Go to: