[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: costa321
Forum Index » Profile for costa321 » Messages posted by costa321
Dar acum as vrea sa ii intreb pe cei care au incercat... cat de buna este ideea de a folosi partea electronica de la un bec electronic pentru a aprinde un neon.
Un balast electronic costa incepande de la 40 lei. Un bec economic gasesti si cu 5 lei.
Ce probleme ar putea sa existe daca folosesti electronica din bec? Se arde neonul mai repede?
Cum legi firele la neon?
Neoanele astea noi nu mai au nevoie de starter si droser? Le legi direct la priza?
As vreau si eu vreo 3-4 daca vii in bucuresti. Dar am o intrebare, cat de mari se fac ? As vrea sa nu depaseasca 5 cm.
nu stie nimeni ce sunt si de ce au aparut?
au ~3mm lungime, subtiri, albi si multi.
nimeni dornic de schimb?
Nu, nu sunt ca cei din poza. Ai mei sunt foarte subtiri si albi, daca nu as sti ca sunt acolo probabil ca nici nu i-as observa. Sunt pe jumatate din grosimea unui fir de par. Sunt si foarte vioi cand ii agit.
Am luat de la cineva niste plante si am zis sa le tin separat o vreme.
Acum am observat ca in apa au aparut foarte multi viermisori, mai subtiri ca firul de par, albi si ajung pana la 5mm lungime.
Ce sunt astia? E de bine, e de rau?
In acelasi recipient cu plantele am mai avut din cand in cand si cate un melc pomacea.
Am un xifo rosu (cu ochi rosii) dupa cum arata cred ca e femela.
Problema mea e ca imi alearga ceilalti pesti care sunt mai prostuti.
As vrea sa il schimb cu alt xifo tot rosu, daca se poate mascul.

As putea sa mai pun si niste platy ca bonus.
Desi am pus primul peste (un neon) dupa o saptamana de la umplerea cu apa a acvariului, se pare ca am avut noroc si nu am nici un deces. La o saptamana dupa neon am mai pus 2 guppy si 2 cory.
I-a cam mancat pielea, inca vad ca se mai scarpina uneori, dar cred ca le trece.
De mucegai am scapat.
Ma uit toata ziua dupa coada unei femele guppy, trebuie sa iasa puii ca e cam mare, asa am cumparat-o si nu stiu cand ii vine vremea.
M-am prins, era mucegai de la mancarea cazuta pe fundul acvariului.
E periculos mucegaiul asta? Eu am incercat sa curat cat mai bine dar sunt sigur ca a mai rams.
Acele gogosi acum s-au imprastiat, arata ca un mucegai, s-a intins peste nisip. Neonul e inca viu.
Am pus 2 poze:
http://www.dump.ro/imagini/dsc01413-jpg/4345
http://www.dump.ro/imagini/dsc01417-jpg/4346

Multumesc de ajutor.
Langa buretele bolborositor am o piatra care arata ca o roca vulcanica solidificata in apa, am cumparat-o de la un magazin cu acvarii.
Problema este ca pe aceasta piatra am observat niste gogosi transparente pe care stau fulgi de mancare. Daca nu as fi observat ca leviteaza fulgii nici nu ma prindeam ca exista acele gogosi.

Ce sunt aceste gogosi? E de rau sau de bine?
Cand zici cory te referi la orice tip de sanitar sau sunt cativa preferati; vad ca sunt o groaza in familia Callichthyidae.
Eu as vrea sa am si guppy, astia au vreo problema cu unii sanitari?
Inseamna ca va ramane singur 2-3 sapt de acum inainte, daca rezista stresului, desi vad ca patruleaza tot acvariul, nu sta ascuns.

Daca adaug apa dintr-un acvariu ciclat ajuta in vreun fel, sau e riscant?
Tocmai am facut acvariul (1 sapt ciclat) si am luat un neon sa vad daca traieste. A trecut o zi si e inca viu.
Am citit ca neonii au nevoie de companie, trebuie neaparat sa fie alti neoni sau pot sa pun guppy?
Daca ramane singurul neon din acvariu ce se poate intampla?

Mai am o nedumerire, apa din punga cu care am cumparat pestii o arunc sau o pun in acvariu?
Da, filtrul este o pompa cu burete si merge non-stop.
Mirosul este ca unul de medicamente.
Salut, sunt Catalin, 23, Bucuresti.
Cand eram mic ai mei aveau acvariu. De curand mi-am adus aminte si am decis sa imi fac si eu unul.
Nu am experienta si folosesc acest forum pentru documentare.
Deocamdata am pus acvariul la ciclare. Are 25L, pietris si nisip, incalzitor, filtru facut din burete, plante din plastic.
Eu i-am facut un capac ca sa nu imi dea umezeala in camera si acum, dupa vreo 6 zile, vad ca apa miroase urat, e normal? Sa mai ridic capacul pentru aerisire?

Pesti, as vrea sa iau specii care sa nu creasca, sa fie colorati si nu prea pretentiosi. Ce imi recomandati? E ok sa cumpar pestii din Obor, sunt de incredere oamenii de acolo, sa nu aiba cumva boli?

Mersi.

Forum Index » Profile for costa321 » Messages posted by costa321
Go to: