septembrie 2006: m-am mutat din Bucuresti in Iasi,lasadu-mi cu inima usor stransa micutul meu acvariu cu ciclide africane malawi unchiului meu ,ce m-a asigurat ca pana ma aranjez eu aici cu va avea super grija de ele.trec 3 luni si imi anunta triumfator decizia lui de a-mi vinde acariul cu toate ustensilele unui "impatimit al acvaristicii" binenteles crize si urlete ..dar nu mai aveam ce face.....trec ani mie ramanandu-mi in inima si gand acel coltisor de lume creat si multiubit.
octombrie 2008 :seful meu isi face un acvariu cu pesti..plante...minunatie....eu oftez
martie 2009:vorbesc cu prietenul meu si gata: strangem bani pentru acvariu...stiam ca sunt acei pasi de urmat ...filtre...neoane...sticla....etc....cam costisitoare deci strang banii apoi ma apuc
aprilie 2009(acum 2 zile) petrecereee mergem muulti prieteni la o cabana..gratare...vin..veselie....eu incep in a-mi spune dorinta de a-mi face un acvariu pe drumul de intoarcere...un coleg imi da vestea cea mare "iti dau acvariul meu",bucuroasa nevoie mare..mergem sa il luam ....hmmm...cam intunecoasa camera...da nu e cam verde apa?..da nu sunt aripioarele cam ranite ? da?..........
ma uit cu stupoare am una bucata acvariu in casa ...dezastru....calcar pe sticla ...alge..etc.....2 bucati pesti : un caras alb si un sanitar intr-un borcan de 10 l.......
...pun filtrul in borcan sa nu moara saracii ..... si incep sa plang.....
acum ma uit la cele doua "bucurii" si ma gandesc
am acvariul de 120l , am luat pentru moment de la animax nisip..auriu...mic...fin..ok..... si acum ce fac? ok eu vreau malawi un baiat si 3 fete...si cu astia 2 ce fac? nu ii ia nimeni......ma duc mai tarziu sa cumpar si incalzitor...termometru....inca un filtru ..acesta pare cam mic.....
sunt efectiv disperata si va cer ajutorul..orice sfat este binevenit