[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Arrtemiss
Forum Index » Profile for Arrtemiss » Messages posted by Arrtemiss
gasit si achizitionat:-P
close
gata sunt fericita posesoare a 2 perechi de apistograme sunt niste minunatii si anubias vreo 2 tufe

acum incepe "greul"

ms pentru sfaturi la toti si ne auzim de bine
:-P salut si bine ai venit

"4. Ce fel de plante sa iau ca sa nu le pape carasii? "

desi nu sunt adepta de a-ti oferii "numai" niste link-uri,colegii de pe forum au mai disputat pe acest forum problema carasei-plante, sunt absolut sigura ca iti vor fi de ajutor cele de mai jos

http://www.acvariu.ro/forum/viewtopic.php?t=3557
http://www.acvariu.ro/forum/viewtopic.php?t=3135

"Vreau ceva tip sabiute si inalte si subtiri"
speciile pe care le stiu eu sunt urmatoarele:Bacopa (Bacopa monnieri),Echinodorus (Echinodorus bleheri),Valisneria (Vallisneria americana),Lysimachia (Lysimachia nummularia).

la restul intrebarilor ii las pe colegii mai experimentati sa iti raspunda,pot spune ca odata demult am avut problema amplasarii acvariului,era un acvariu de 50l si din lipsa de spatiu...prima data a stat pe jos,mai ales ca peste o luna vine mobila....
de preferat pui si pereche,si anubias

contactM
multumesc
kyoshoy wrote:Eu unul am luat cory panda de la Animax Felicia acum vreo luna. Daca monitorizezi periodic magazinul, poate mai apar.
Anubias si Echinodorus gasesti ori la Acvamax, ori la Animax (in general cel din Era sta mai bine la capitolul plante).

am fost astazi la Era si sincer plantele aratau cam neingrijite, cu alge pe ele,frunze putrezite , era situatia si la anubias si la echinodorus, stiu ca sunt in general destul de bine aprovizionati dar cred ca am nimerit eu prost sezonul.... nici la capitolul pesti nu m-au impresionat,cel putin la piata erau niste pui de beta superbi ..la animax nici atat, ...,oricum cine are ceva de vanzare/donatie din cele ce imi doresc rog pm,post cum se poate si se vrea

multam'
am uitat de magazinul de pe cuza , ma duc maine sa vad poate ii mai gasesc , multumesc Radu.U - promp ca intotdeauna....
:-P m-am hotarat sa urmez una din combinatiile :

1-Corydoras Panda +Apistogramma Cacatuoides

2-Corydoras Panda +Pelvicachromis pulcher,

plante :anubias,Echinodorus

in acest moment stratul este de pietris natural 2-4mm

am fost la piata Doi Baieti in Is si am gasit aproape orice peste in afara de ceeace caut eu ..erau betta , carasei...vivipari....plante cam slabut nu m-a incantat nimic ..........
acuma o intrebare: unde pot gasii in Is speciile dorite de mine?

si offtopic: filipica ideea ta chiar a fost geniala si originala...(nu am nimerit sexul in metoda de adresare,imi cer scuze )nu de alta dar m-am saturat de sfaturi in care ar trebui sa tin in acvariu vivipari,beta si carasi
fipilica esti geniala este exact tipul de peste pe "gustul" meu
:veselmagenta: :veselred: :veselx:

acum nu ramane decat sa studiez habitatul acestora in incercarea de a le crea mediul cat mai propice si sa aflu de unde pot achizitiona o pereche.Daca nu gasesc in Iasi merg de Paste la mama in Bucuresti si sigur nenea de la Piata Muncii ma va ajuta cu un sfat ...
:test:
ce ai spune de o pereche de Ramirezi, plus un cuplu de Corydoras Panda , buturuga in mijloc cu ceva pietre ,Anubias nana si Echinodorus cordifolius ...?

sau in loc de Ramirezi...Apistogramma Cacatuoides

sincer sunt adepta a plantelor usor de ingrijit..deoarece doar cele din ghiveci pe care le am stiu sa le ingrijesc si prefer 3-4 pestisori decat 10 neoni......iar ca si decor...cat mai pietros...

off-topic si acum sa vezi scandal ca amestec speciile
:jumpers:LA MULTI ANI!!!:jumpers:

cu apa cristal si plante bune

este foarte frumos acvariul tau
stiu ca nu am acvariu de ciclide...stiu... asta e ...

aveti vreo idee cu ce as putea popula acest acvariu?
multumesc Radu.U....

acuma bucuriile se tin lant....

dimensiuni acvariu: L=69,l=29,h=40..adik de unde 120 litri mai ca real sunt 80 ca si volum....mai scadem un pic ca pun pietre si nisip..poate un 60l real....
mai merg oare ciclide? ma impusc
multumesc de urare Radu.U, o sa ma duc duminica in piata sa vad daca este cineva interesat ...poate ma duc fara ei deoarece nu vreau sa ii stresez mai mult decat sunt .....si intradevar trebuie inceput de la capat totul de aceea nici nu am mai asezat pestii in acvariul mare , si am luat alt nisip.....
iti multumesc inca o data
septembrie 2006: m-am mutat din Bucuresti in Iasi,lasadu-mi cu inima usor stransa micutul meu acvariu cu ciclide africane malawi unchiului meu ,ce m-a asigurat ca pana ma aranjez eu aici cu va avea super grija de ele.trec 3 luni si imi anunta triumfator decizia lui de a-mi vinde acariul cu toate ustensilele unui "impatimit al acvaristicii" binenteles crize si urlete ..dar nu mai aveam ce face.....trec ani mie ramanandu-mi in inima si gand acel coltisor de lume creat si multiubit.
octombrie 2008 :seful meu isi face un acvariu cu pesti..plante...minunatie....eu oftez
martie 2009:vorbesc cu prietenul meu si gata: strangem bani pentru acvariu...stiam ca sunt acei pasi de urmat ...filtre...neoane...sticla....etc....cam costisitoare deci strang banii apoi ma apuc
aprilie 2009(acum 2 zile) petrecereee mergem muulti prieteni la o cabana..gratare...vin..veselie....eu incep in a-mi spune dorinta de a-mi face un acvariu pe drumul de intoarcere...un coleg imi da vestea cea mare "iti dau acvariul meu",bucuroasa nevoie mare..mergem sa il luam ....hmmm...cam intunecoasa camera...da nu e cam verde apa?..da nu sunt aripioarele cam ranite ? da?..........
ma uit cu stupoare am una bucata acvariu in casa ...dezastru....calcar pe sticla ...alge..etc.....2 bucati pesti : un caras alb si un sanitar intr-un borcan de 10 l.......
...pun filtrul in borcan sa nu moara saracii ..... si incep sa plang.....

acum ma uit la cele doua "bucurii" si ma gandesc

am acvariul de 120l , am luat pentru moment de la animax nisip..auriu...mic...fin..ok..... si acum ce fac? ok eu vreau malawi un baiat si 3 fete...si cu astia 2 ce fac? nu ii ia nimeni......ma duc mai tarziu sa cumpar si incalzitor...termometru....inca un filtru ..acesta pare cam mic.....

sunt efectiv disperata si va cer ajutorul..orice sfat este binevenit

Forum Index » Profile for Arrtemiss » Messages posted by Arrtemiss
Go to: