Message |
|
Am postat la topicul incepatorului.Temperatura cat a fost cazut curentul a fost de 24-24grade,deci temperatura nu a fost mica,pe pesti nu exista puncte albe,cand voi ajunge acasa o sa mai schimb din apa dar nu am apa in deajuns adica jumatate,abia ieri am pus la ''statut''apa.Multumesc pentru raspuns.Ape limpezi.
|
 |
|
Salutare tuturor,ieri am avut curentul oprit aprox.3 ore,binenteles cele 3 filtre ale mele oprite si ele(2 externe si unul intern filtrare mecanic),aseara cand am ajuns acasa am observat ca prin apa circula mici particule maronii asa,am inteles ca s-a deciclat foarte putin acvariul meu,mai tarziu 2 dintre puiutii de guppy inotau cu capul in jos(nu stiu de ce),iar astazi dimineatza am vzt ca au murit.Acum intrebarea mea este:ce pot face sa nu ii pierd si pe ceilalti,obs ca majoritatea au inceput sa se frece de substrat,bucata de lemn din acvariu si frunsele plantelor.precizez ca acvariul este unul plantat de 60l,ca substrat folosesc Aquabasis+Manado,temperatura este de 26grade iar ca populatie am 5guppy,3cory si in jur de 8puiuti,tot odata vreau sa scap si de maroneala aceea dupa plante si din acvariu,nu era pana sa am pana de curent.Multumesc frumos si apelimpezi tuturor colegilor.
|
 |
|
Daca erai din Bucuresti,luam eu tot pachetul eventual;),acum iti pot ura decat succes si ape limpezi.
|
 |
|
Am inteles ,azi cand voi ajunge acasa pe seara ,voi incepe sa fac ce este de facut.Multumesc inca odata si Ape limpezi tuturor.
|
 |
|
Multumesc frumos pentru informatie,teste nu am sa pot face apei,iar pe pesti chiar nu as vrea sa apara,acum cand voi ajunge seara acasa voi vedea rezultatele,ca recomandare ce imi puteti spune,sa incep sa schimb cate un pic de apa din acvariu in fiecare zi?Multumesc ape limpezi
|
 |
|
Ok,si in cazul deciclari(doamne fereste)care si cand apar primele semne,ce pot face?Precizez sunt mai nou in acvaristica.
|
 |
|
Asta am patit si eu azi dimineata,cand m-am trezil la ora 7....pana de curent,din cate am inteles de la cei de la enel pana va tine pana la ora 10,dupa parerea voastra acvariul se va Decicla?,precizez am acvariu plantat,locuitorii din acvariu sunt in numar de 15 pesti iar capacitatea lui de 60l.Ca filtrare am 2 filtre BoyuEF-05 si unul intern Resun.multumesc si ape limpezii tuturor.
|
 |
|
La fel recomand si eu,acvariu plantat(elodea densa),plante plutitoare si iti garantez ca iti vor scapa din puiuti,la fel mi a fatat si mie 15 pui(atat am vzt cand a fatat)si au mai ramas vreo 10,deci selectie naturala.bafta si ape limpezi.
|
 |
|
Am rezolvat-o cu filtrul,iar acum la acvariul meu de 60l,am 2 filtre externe si unul intern care e pun pe filtrare mecanica.... sa vedem rezultate vreau sa mai imi achizitionez acum 2 Ancistrus(pentru resturile de pe jos)si 2 BlackMolly.
O zi buna tuturor si voi reveni cu poze. Ape limezi!
|
 |
|
Mersi frumos @stefanp,am sa merg pana la urma pe o filtrare biologica sa nu am surprize mai tarziu,iar cel intern o sa il las numai pe mecanica.acvariul in am de 60L.
|
 |
|
Am facut toate cele,am uns si axul lui si tot debeaba,o sa vad ce voi face la garantie eventual,chiar imi pare rau pentru acest filtru,la primul nu am nici un fel de problema.Deci pe partea de filtrare biologica l-ai pune tu mai mult sa inteleg,iar la ultimul nivel sa ii pun niste vata sintetica,ce parere ai?
|
 |
|
@ naitsirc ,eu dupa parerea mea un filtru extern nu se compara cu unul intern,binenteles asta este parerea mea,ma refer si la medii de filtrare,curatare etc..,dupa parerea mea pot recomanda acest filtru boyu ,dar vezi sa nu patesti ca mine sa iti faca si tie zgomot,iar raport calitate pret,boyu binenteles. Ape limpezi tuturor !
|
 |
|
Salut @ scificuss eu la 55L,am un Boyu +unul intern un Resun(parca),din pacate mai am inca un Boyu dar acesta nu il pot folosi pentru ca un zgomot foarte urat nu imi lasa somnul in pace  ...pacat ,ca recomandare la cel de al doilea filtru ca medii de filtrate ce recomanzi?
|
 |
|
Salutare tuturor,ce parere v-a lasat Boyu EF-05,nu de alta dar folosesc si eu momentan unul,pt ca celalalt scoate un zgomot cam ciudat,vi s-a mai intamplat cuiva acest lucru?,tot odata sa imi spuneti la debitul acestui filtru sunteti multumiti?
|
 |
|
Multumesc frumos...... si ape limpezi tuturor.
|
 |
|
Salutare tuturor,numele meu este Adrian sunt mai nou in acvaristica sunt din Bucuresti si detin un acavriu plantat(54L),cateva plante (easy),fertilizare momentan nu fac ,ca substrat (Aquabasis plus+Manado),CO2 la bomba cu difuzor ceramic ca filtrare un Boyu EF-05,ca polpulatie am 5 guppy,3 Cory.O sa atasez si cateva poze.
|
 |
|
Multumesc frumos @ Mihai Boldor ,ape limpezi tuturor.
|
 |
|
Salutare tuturor,revin si eu cu o intrebare poate este cam OffTopic,imi cer scuze,daca am un acvariu ciclat si mai am pus inca un filtru extern la el dar pe timpul nopti opresc acest filtru extern,acvariul se decicleaza?,deci ca sa ma fac mai intelesc ziua tin in priza 2 filtre externe iar noapte opresc unul dintre ele.
Multumesc frumos si ape limpezi tuturor.
|
 |
|