Message |
|
Multumesc,oricum toata problema este ca acvariul meu a fost deciclat partial,apa albicioasa inca nu ma avut si sper sa nici nu apara,dar apa era foarte murdara(particule micute prin apa),aseara am aspirat substratul,si plantele,astazi voi mai schimba 20l,parerea ta si binenteles a altora,cat timp va dura sa mi se cicleze acvariul la lot,pentru ca acum iar are multe particule prin el,este ceva maroneala asa.
|
 |
|
Salut @naitsirc ,cu o poza voi reveni dupa amiaza aceasta,din cate ma citit pe aici cu aceiasi problema este ca apa este toata ""buba"" ,acvariul meu a fost deciclat partial.Astazi dimineatza am vazut codita pestisorului mai bine,sa speram ca il pot salva,ca populatie in acvariu am asa:5Guppy,3Cory,si in jur de 6 puiuti guppy.Ape limpezi.
Precizez ca nu am teste sa fac la apa  (((
|
 |
|
Salutare tuturor colegilor,dupa cum am zis am efectuat aseara un schimb de apa de 20l,cand in acvariu am observat un puiut de guppy cu codita inotatoare franjurata,aveti idee de la ce este aceasta problema?,astazi voi mai face inca un schimb de 20l iar pe saptamana viitor sa speram ca se va regla si acvariul meu.Ape limpezi.
|
 |
|
Este un bidon de 10l cu capacul desfacut,apa care o scot din acvariu nu prea as vrea sa o mai pun la loc,mai ales ca are si culoare aia galbuie asa.
|
 |
|
Multumesc frumos pentru timpul acordat,diseara voi schimba din nou din apa.,dara acum mai am o nelamurire daca am lasat 10l de apa de aseara pana acum la o temperatura mai mare,adica pe calorifer,e posibil ca pana diseara sa dispara Clorur?
|
 |
|
Da asa e ai dreptate,apa e galbuie asa.... si asta cum se rezolva?
|
 |
|
A venit si ziua de azi,dimineata cand ma -m uitat in acvariu apa este ceva mai curata diseara cand voi ajunge acasa voi mai schimba din apa(10-20l),sper ca in zilele urmatoare sa se rezolve.
PS: daca am lasat un bidon de apa aseara de 10l,pe calorifer la o temp mai mare se va elimina clorul pana diseara?
|
 |
|
Exact asa am facut @narcis,acum maine voi vedea din rezultate sper,Multumesc inca odata.Ape limpezi.
|
 |
|
Am revenit acasa,am facut rapid un schimb de apa de aproximativ 7l,mai mult nu aveam(apa statuta),iar maine voi mai scimba 10l,am facut aspirarea mult mai abundenta a substratului si a plantelor.Multumesc oricum si tie @kirra28 pentru raspuns.Ape limpezi tuturor.
.... in seara asta nu voi mai da mancare deloc pestilor,exista vreun pericol?referitor la cei 8 puiuti care mai mi au ramas
|
 |
|
Acvariul este plin de Brown Algae (Diatoms),problema mare si nu stiu cum sa scap de ele cat mai repede.Ape limpezi tuturor.
|
 |
|
Eu cand fac curat in acvariu saptamanal,aspiram ce era pe substrat,adica pe manado,erau ceva fecale,resturi de plante,apoi vanturam sa zic asa prin acvariu si se strangea prin apa particule micute,acum de cand am avut pana de curent,cand am vanturat un pic prin acvariu aproape nici nu se mai vedeau pestisorii,dar in circa 10 minute s-a rezolvat.
|
 |
|
Multumesc frumos eugen.Ape limpezi tuturor.
|
 |
|
Nu fac fertilizare momentan,nu am plante foarte pretentioase,iar cu un furtunas mic aspir ce pot de pe sol.Multumesc pentru raspuns si ape limpezi
|
 |
|
Multumesc(tudosie eugen)voi achizitiona pana la urma urmei si un test(5in1),apa albicioasa multumesc lui D-zeu inca nu am (azi dimineatza)sper sa nici nu apara,recomandarea ta este sa fac zilnic schimb de 20-30% din acvariu? iar cele 2 filtre externe sa le curat si pe acelea sau daca le voi curata voi termina de tot procesul ciclari?"
|
 |
|
inca cateva
|
 |
|
Acesta este.acum e mai multa vegetatie
|
 |
|
Multumesc frumos narcis,deci azi voi schimba cata apa voi avea,voi aspira tot ce pot pe substrat si pe plante iar saptamanal recomandarea ta este sa schimb 20l? acvariul dupa parerea mea e destul de plantat,sincer nu prea mai am unde sa mai pun plante.Postez si o poza cu el .Multumesc si inca odata Ape limpezi tuturor.
|
 |
|
Si eu am aceiasi problema.Ma gandesc totusi la un aspirator de substrat ,dar mi-e ca il trage,substratul meu este foarte usor(Manado).
|
 |
|
Multumesc pentru sfaturi,teste nu am  dar pot face schimburi de apa dese(in fiecare zi),dar recomanda-mi exact cat sa scot din acvariu in fiecare zi.Multumesc si ape limpezi....nu ca la mine acum  ((
|
 |
|
Salut tuturor,am si eu o problema si sper ca pe acest forum sa gasesc totusi o rezolvare.Am un acvariu plantat(60l),Aquabasis+Manado,populatie:5guppy,3corry,8puiutii guppy.Problema este in felul urmator,ieri dimineata cand ma-m trezit nu aveam curent,cele 3 filtre ale mele(2Boyu externe EF-05,1intern resun filtrare mecanica)nu mai functionau,am asteptat si apoi curentul a venit pe la ora 9:30,deci acvariul a stat aprox.3ore  ,in tot acest timp temp.lui s-a mentinut pe undeva pe la 24-25grade,dupa ce a venit lumina ,cand am ajuns acasa am observat prin acvariu o gramada mizerie(ceva maroneala asa)si pe plante peste tot,seara pe la ora 22,2 dintre puiutii mei au inceput sa inoate foarte suspicios cu capul in jos,azi dimineatza unul dintre ei l-am gasit mort(l-am scos din acvariu).Acum intrebarea suna cam asa:Acvariul meu s-a deciclat complet sau partial?Cum pot scapa de micile particule din acvariu si de pe plante?(maroneala oribila),precizez ca la capacitatea acvariului meu fac schimburi de apa la saptamana de cate 10litri(Sambata).Astept Help-ul vostru please,nu vreau sa pird absolut tot.Ape limpezi tuturor colegilor.
|
 |
|