[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Incepatorul
Forum Index » Profile for Incepatorul » Messages posted by Incepatorul
Salut Leon foarte frumos acvariu sa il ai sanatos pesti frumosi si sanatosi si plante sanatoase, Stai pe aproape si facem Acvarist din tine daca imi dau voie colegi mai mari in gradul de acvaristica ca mine sa zic asa
Si cum se zice pe la noi ,,Sa ai ape limpezi''
Ok va multumesc
Cum se numesch plantele cele din spate subtiri si inalte, din fata jos din ultima poza la primul post al topicului pun poza mai jos
Poza: http://img831.imageshack.us/i/p1000345s.jpg/ plantele alea mici din fatza jos si alea mai subtiri din spate
Stai linistit ca nu o sa exagerez dar pana la construirea(punerea pe picioare complet la acvariul mare) o sa ma mai interesez poate renunt la filtru intern si bag extren si unele lucruri nu am ajung chair foarte mult un termometru de exemplu ajunge la 5 lei... Iluminarea mai vad eu substratul cred ca o sa pun un strat pietris mic 1mm unu alt strat de pietris 3mm daca se gaseste in comert si un strat cu pietris de 5mm poate gasesc in comert. Spunetimi daca gresesc cu substratul
Altele asi vrea sa mai pun niste Moss sau ceva gen gazon de acvariu dar daca ar fi sa pun ceva gen gazon sa fie ceva care se inmulteste repede (se si extinde in acelasi timp)
si sa naiba nevoie de lumina in exces sau daca nu ar fi bune si altele pentru pus pe substrat dar din apcate sincer sa fiu altele gen covor nu prea ami stiu.Zicetimi voi daca gresesc sau daca ar mai fi alte speci de gazon ca sa zic asa
Da este adevarata si treaba asta dar ma rog faza este alta ca la mine pe lanaga Moly se mai adauga si 3 pui de Xifo dar chair daca ii tin in maternitate ii tin pana ce ajung la un numar respectabil ca sa zic asa, pana nu mai incap in gurile celorlalti
Da si daca sunteti amabil (nu ca vreau mura'n gura)Spunetimi mai multe detali despre filtrare/iluminare/incalzire etc adica ce ar trebui sa fie neaparat in acvariul de 66 l care ati citit mai sus. In acvariul actual am doar substrat plante, filtru/pompa dar asi vrea sa stiu in mare parte ce ar mai trebui sa cumpar sa stiu cam in ce bani ar tebui sa ma incadrez
Intradevar este o parere buna dar acuma faza sta cam asa sa vad la fata locului la taierea sticlei cum pot face daca pot face sa mai adaug paote macar cu vreo 2 3 l in plus si acvariul am calculat are 66 nu 65 fara suparare
Oke iti multumesc dar oricum rog moderatori sa il lase deschis ca poate mai vrea cineva sa dea sfaturi..
Pai cei 17 pesti si 1 sanitar alb mic si unu mai gri, 4 Moly ,4 Xifo

P.S is 17 pesti in total cu aia mici
Si acvariul in care ii voi pune am calculat eu pe calculatorul acela facut special pe internet imi da 66L
Acvariul respectiv va fi de 55cm lungime, 30latime si 40intaltime

Cred eu ca nar fi o problema dar astept sfaturi legate cat si despre pesti/plante/fitre/iluminare/.....etc. Cam tot ce e legat de acvarii...
Cum spune si titlul Emisiunea Surprize,Surprize s'a mutat la mine in acvariu dimineata cand le dadeam mancarea ghiciti ce am vazut
2 pui de Moly pana pe al ora 12-13:00 au mai aparut inca 2 Moly, Dar se pare ca mai tarziu au mai aparut si 3 pui de Xifo. Asa... acum intrebarile mele sunt urmatoarele:
Are ceva daca tin puii de la Xifo impreuna cu Moly?
Ce mancare ar trebui sa le dau in primele 2 saptamani sau in prima:
Cate saptamani/luni trebuie tinuti separat pentru a fi feriti de lacomia celorlalti
Asi inca o intrebare vreau sa va pun ca sa nu deschid alt topic. Are ceva daca la cei 17 pesti mai adaug vreo 5 perechi de guppy? Pentru ca daca tot fac acvariu amre de 55 cm lungime sa aiba oleaca ami multi epsti in el si avand in vedere ca se inmultesc repede ar fi bine.
Acum spunetimi ce credeti daca ar merge...

P.S: Iam separat de cei maturi si duminica intentionez sa iau diamant de taiat sticla si sa incep sa construiesc acvariul care vam spus in rubrica ,,Despre noi''

Frumos ,,borcan'' sa il stapanesti sanatos si sa ai pesti si plante sanatoase
,,Fir intrins'' se zice la pescuit in acvaristica ,,Sa ai ape limpezi ;)
Bine ai venit printre noi. Stai pe aproape si facem acvarist din tine daca am voie sa zic asa
Si cum se zice pe la noi ,,Sa ai ape limpezi''
Mda daca nu am facut pozele bine am cautat si am gasit rasa plantelor ca sa zic asa
O tufa este Cabomba aquatica
Si in rest celelate plante din acvariu sunt ceva gen Acorus gramineus numai ca nu asa de ascutite la varf
Am facut cateva poze atasez linkurile mai jos

http://img535.imageshack.us/i/picture70gi.jpg/
http://img405.imageshack.us/i/picture71i.jpg/
http://img208.imageshack.us/i/picture74w.jpg/

Imi pare rau daca nu se vad bine

P.s: Nu ma criticati va rog pentru cum arata acvariul sunt incepator si maine trebuie sa il reamenajez
Salutare lume
Pc.Ciprian e frumos acvariul ai plante sanatoase si frumoase si pesti de asemenea sa iti traiasca si cum se zice pe la noi ,,Sa ai ape limpezi''
Voi face maine niste poze dupa re-amenajarea completa a acvariului pentru ca se apre ca pestiuci astia mici a mei se alearga, o scos toate plantele din nisip si e o imagine de parca ar fi fost razboi e oke daca fac maine pozele?
Cum spune si titlul orarul meu de iluminare este zilnic de la 16:30-22:00 sau cateodata 23:00 este bun sau trebuie mult mai mult pentru cresterea plantelor? plantele mele nu sunt pretentioase va rog spunetimi
Sa iti traiasca e frumos sa ai mare grija de el si lasal sa mai creasca nui da de pe acuma tigari
Va multumesc pentru sfaturi dar eo in acvariu find incepator prin arta acvaristicei nu am plante gen Moss sau Anticus sau Elodeea... etc.
Anticus e planta nu?
Mda oricum multumesc de sfat dar depunerile nu sunt asa de dure ca sa le rad dau de 2-3 ori cu un burete de bucatarie in zonele unde sunt punctele si dispar ....

Mai astept sfaturi/soluti...

Forum Index » Profile for Incepatorul » Messages posted by Incepatorul
Go to: