[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: friday
Forum Index » Profile for friday » Messages posted by friday
schimburile de apa (statuta cu sera aquatan si nitrivec dupa "gust") au dat rezultate

NO3 mg/l 10
NO2 mg/l 0
GH >13° d
KH 9
pH 7

si eu tot cutiute am in care sunt bureti .. eu i-am clatit sub jetul de apa, dar nu foarte bine, am citit ca e bine sa lasi ceva bacterii "de samanta" :-)
friday wrote:salut
nu te supara, dar unde ai gasit sticla de 10 si chiar de 15 mm, eu caut si nu am reusit sa dau de ea. Multumesc pentru un eventual raspuns si mult succes cu acvariul mare

tibi123 wrote:Am rezolvat pana la urma la o fabrica de mobila din Hunedoara insa a fost o experienta neplacuta sa unblu dupa sticla asta.
Multumesc pentru ajutor.

am aflat, o sa ma interesez si eu
salut
nu te supara, dar unde ai gasit sticla de 10 si chiar de 15 mm, eu caut si nu am reusit sa dau de ea. Multumesc pentru un eventual raspuns si mult succes cu acvariul mare
aa, si daca tot as trece prin bucuresti.. pe unde pot gasit geamuri mai mari de 10-12mm ? :-P si eventual preturi
pH-ul e cam mare, duritatea cam mica....(KH-ul)...e acvariu plantat?

da, dar nu suficient de mult cred.. plantele cumparate de la hornbach ati vazut in ce erau puse, acele cosulete mici, eu am 4 bucati: hygrophila polysperma, lilaeopsis si sagittaria subulata (2 buc).. sper ca ajung duminica din nou pe la hornbach, sa mai iau plante? si daca da, de care ? aa, si Toxivecul, corect?
ManuNastai wrote:@friday: esti sigur ca folosesti corect bandeletele JBL 5 in 1? Vezi ca acestea se citesc dupa EXACT 1 MINUT!!! Daca intarzi chiar si cu inca 1 minut iti da valori foarte ciudate... in tonul celor pe care le-ai raportat tu (valori mult crescute la toti parametrii). Daca il citesti corect atunci imi cer scuze ptr interventie...

eu asa cred :o

NO3 mg/l 30 smilie
NO2 mg/l 2 smilie
GH >8° d
KH 8
pH 7.6
am vesti mai bune

NO3 - 30
NO2 - 1
GH - >7°
KH- 8
pH - 7,6

tot rau spre bine. traiasca razboinicii mei :-)
Porcu wrote:
friday wrote:sa continui cu schimbari de apa zilnic de 50% ?
Da. Insist sa folosesti apa statuta.
Grabeste-te cu acvariu mare .

Spune-ne cum e cu titlu' topicului . Presupun ca NO2 e 4 mg/l ceea ce mi se pare enorm, e otravitor si trebe sa intri in panica. Presupunind ca testu' 5 in 1 indica bine. De obicei sint f.f.f. eronate astfel de teste.

aah scuze, NO2 fusese pe la 4-5.. dar au mai scazut le fac un test in 30 min si va anunt, si da, numai cu apa statuta

cat despre acvariul mare.. pe unde ma puteti trimite sa cumpar geamuri mai mari de 10 mm sau chiar 10 mm? .. vreau sa fac ceva frumos 130x50x50, asa sa-mi ajute Dumnezeu!

cu respect,
friday
pai ma gandesc sa fac un acvariu cam de 130x50x50 si atunci vor avea spaciu suficient... imi sunt dragi carasii si inca nu ma indur sa`i dau

sa continui cu schimbari de apa zilnic de 50% ?
Apa este cristalina, a trecut de perioada cand a fost mai tulbure, dar sunt foarte ingrijorat din cauza la acele doua valori ridicate..
Ce solutii pot sa primesc de la voi pentru a reduce Nitritii si Nitratii ?

Apa in acvariu 44 litri
Am inceput ciclarea cu pesti pentru ca nu am gasit amoniac
filtru interior 320l/h (merge 24/24) o pompa pentru aerisirea apei (24/24), pietris 2-4 mm, plante: hygrophila polysperma, lilaeopsis si sagittaria subulata.
Totul a inceput acum zece zile si inca de la inceput am folosit conform instructiunilor Sera Aquatan si Nitrivec. Am testat apa zilnic cu teste JBL 5 in 1 si de duminica a inceput sa creasca No3 si No2, am facut schimburi de apa la inceput din 2 in 2 zile aprox 15 %, dar de ieri am schimbat chiar 50% si parca valorile au mai scazut, dar nu suficient.

Sfaturi ?

ps: recunosc ca am facut o greseala enorma pentru ca am intr-un spatiu atat de mic 10 pesti (4 goldenfish, 3 Ancistrus cirrhosus, 3 sanitari albi)

am citit cum ca pentru a se simti confortabil un caras are nevoie de 50L .. sper la un upgrade de 200L asap.

pH-ul, KH-ul, Gh-ul sunt in limitele normale

ce solutii sunt pentru a scadea concentratia de NO2/NO3 ?

Multumesc
30 lei :o
a mai ramas unul :-P
new price 35 lei
A venit frigul. De data asta e pe bune... A inghetat sangele in mine cand am fost afara astazi dimineata cu cainii.. asa ca mai fac o reducere de 30% din reducerea initiala. :-)

Asadar noul pret: 45 lei (rotunjit de frig) :bravo:
un mic disccount valabil 24 ore de in valoare de 13%

adica pretul este de 65.25 lei in urmatoarele 24 h

Succes! :-)
Ambele sunt marca Reef, noi, in cutie.

Lungime 36 cm

Precizie +/- 0.5°C

Idel pentru acvarii intre 200-300 LITRI

Ventuze de prindere

Pret: 75 Lei/buc (transport inclus)

ID yh: vierme_de_padure

imageimage