Message |
|
i s-a gasit intrebuintare, se poate inchide 
|
 |
|
congrats 
|
 |
|
Lofty wrote:
friday wrote:... un model sa-mi fac si eu o imagine despre cum arata
Modelul recomandat: aici in josul paginii (menghina de lemn).
Numar bucati ca sa iasa treaba buna: 4 - cate una pozitionata aproape de fiecare colt al lateralei mari.
am inteles, sa traiti! 
|
 |
|
am cautat ceva menghine si uite ce am gasit:
http://www.sculesiechipamente.ro/Menghine/Menghina-presa-518.html
MENGHINA 24" (PRESA) 15,47 lei
24 inch = 60,96 cm
http://www.sculesiechipamente.ro/Menghine-p2.html
care este cea mai potrivita si cumva am nevoie de doua ? sau de cate este nevoie sa iasa treaba buna? :o
|
 |
|
Porcu wrote:
11. Pun menghinele si le string usor, cite putin pe fiecare  . Nu string de tot una din ele si apoi sa trec la cealalta  .
frumoasa descrierea, m-ai luminat mintea
au aparut obiecte noi in discutie .. aceste menghine, banuiesc ca sunt sanse sa gasesc pe undeva sa le si cumpar, nu ? un model sa-mi fac si eu o imagine despre cum arata, eventual de unde le-as putea cumpara?
Love 
|
 |
|
andras wrote:http://www.acvariu.ro/forum/viewtopic.php?t=5601&postdays=0&postorder=asc&start=0
bookmarked 
|
 |
|
Astazi a fost o zi reusita, cand spun reusita ma gandesc la faptul ca am realizat ceva frumos.. M-am trezit cu noaptea in cap inca de la 5:30, vorba aia cine se trezeste prea de dimineata ii este somn si casca toata ziua  si m-am inarmat cu paturi si am plecat la drum. Directia Buzau, drumu de centura.. Ah, paturile nu erau pentru a imi tine de frig ci sa protejeze GEAMURILE de 12mm  Da da da ... astazi am luat geamurile, totul a mers brici, am ajuns pe centura din Buzau, am gasit firma tot pe centura si acolo a inceput distractia
aveau program de oameni harnici 7-15
eu am ajuns in jur de ora 8, numai bine... le prezint schita cu masurile si dupa un mic calcul la banuti foaia a plecat mai departe la muncitori si geamurile intrau pe mana lor. Nu cred ca a durat mai mult de 30 minute de asteptare si dupa ce le-au spalat le-am asezat frumos in spate la masina intre bancheta si scaunele din fata, masurasem inainte
Benzina 60 lei
Costuri geamuri 340 lei
tin sa mentionez ca au lucrat f bine cand le-am zis ce vreau sa fac cu sticla
@Porcu, eu desi le-am pus la baza cu 3 mm mai mult, ei au pus in loc de 505 au pus 506 si eu aveam nevoie de 502
Am geamuri, am doua tuburi de silicon, mai trebuie sa cumpar niste banda adeziva sa lucrez cat mai curat, tot ce imi mai trebuie este experienta.. alte sfaturi? nu prea imi pot imagina cum sa incep operatiunea, sa pun silicon intai pe una doua margini in forma literei L si in in zonele care urmeaza sa aiba contact dintre fund, si cele doua fete sa lipesc doua apoi sa continui ? sunt cam nOOb la asta si nu vreau sa fac prostii, dar nici sa apelez la tot felul de meseriasi, si ei au avut un inceput si eu il pot avea..
Peace & love 
|
 |
|
Porcu wrote:Float nesecurizat e bun  .
:-P
|
 |
|
Porcu wrote:Am tot uitat sa te intreb. Ce firma e? Ce inseamna "geam normal"? Ce fel de geam e? Mi se pare foarte ieftin geamu' de 15 mm.
chiar azi am sunat sa ii intreb daca geamu este float si au zis ca da, dar mi-a pus o intrebare de baraj.. securizat sau nesecurizat? am zis pas
firma este URBANGLASS din Buzau
dar am mai cerut niste preturi de la o firma din Bucuresti
Cristalbrad
preturile la metru patrat si manopera (taierea la dimensiuni) inclusa:
Geam 10mm = 82RON
Geam 15mm = 50eur + TVA
Geam 19mm = 70eur + TVA
ma duc sa cumpar cadouri :o
|
 |
|
multam mihai pentru poze, ma inspira! 
|
 |
|
Porcu wrote:E corect. Cu precizarea ca poti lasa fundu' cu citiva mm mai lat - adica in loc de 502 mm sa lasi mai mult. Ca poate greseste geamgiu' putin si nu poti inchide acvariu.
Daca esti sigur ca taie precis, e bine  .
saru'mana 
|
 |
|
pentru ce am zis eu ca vreau 130x50x50
este corect sa cer geamurile taiate astfel ?
Fete 2 bucati cu lungimea de 1300 mm si latimea de 500 mm
Laterale 2 bucati cu lungimea de 476 mm si latimea de 500 mm
Baza are lungimea de 1300 mm si latimea de 502 mm
eu sunt omul care intreaba mai multe ori inainte sa faca treaba o singura data.
Peace and love :-P
|
 |
|
Ce scoala ai in tine :misto: :misto:  ....... ai prins momentu'
nu ma laud dar am mai multe scoli, printre care si sociologie-psihologie si este o arta sa abordezi omul cand trebuie, unde trebuie..oricum nu el este sponsorul, eu sunt propriul Mos Craciun  ii ziceam mai mult sa`mi dea o mana de ajutor
jur pe rosu
Daca sticla e taiata bine si n-ai de umplut goluri si lucrezi corect ajunge un tub si mai ramine  . Daca nu esti sigur ia doua.
am dat comanda pentru doua tuburi, sa fie la nevoie.. 
|
 |
|
andras wrote:daca faci acvariul din sticla de 12mm nu-si mai are rostu'
atunci merg pe 12mm cu mai multa incredere si ii fac un suport fix simplu din pal, facut sa dureze, ca doar am facut boxe facute din pal si sunt multimit de rezistenta materialului
sper ca pana de Craciun sa`mi mai fac un cadou si in Ianuarie sa incep sa`l plantez  iar pesti .. cand e gata mediul ..
|
 |
|
doar ce am ajuns si eu acasa, putin obosit pentru ca am stat cu tata sa facem rachiul  undeva in aer liber.. si cum puneam eu lemne pe foc si urmaream cum picura otrava, m-am gandit sa incep sa`i zic tatalui ca vreau sa fac al doilea acvariu si incepusem sa`i cer pareri. nu incep eu bine cu intrebarile ca el ma intreaba .. stii cam ce grosime are cel mai mare acvariu din lume si unde este ?? hmm, nu aveam google-ul langa mine si nu am stiut  , dar m-a lamurit ca lui ii place sa se uite la discovery cand are timp, si mie de altfel, numai ca nu am TV in camera.. mi-a zis ca are cam 15 cm grosime si ca e in China  tin sa mentionez ca nu ne-am "pilit" nici unul din noi si ca discutia a fost una la temperatura de afara :-). l-am intrebat in prima faza de suportul pentru acvariu, sa fac din pal sau cornier, el a zis ca ambele se pot face, dar ce m-a interesat mai mult a fost daca imi poate face un suport, fara picioare pentru acvariu cum ar veni marginea de jos a acvariului, am zis ok, ca se poate vopsi intr-un camp static si o sa iasa frumos, dar el a continuat .. bun si la partea de sus nu punem la fel ca jos? adica acelasi model de suport care se afla la fundul bazinului sa fie unul invers in partea de sus.
este o idee practica in loc de intaritoare ?
apoi acvariul cu tot cu suporturi pus pe un dulap din pal, spate plin, laterale si chiar pe mijloc o bucata..
.......
la acvariul care il am este facut cu silicon negru, capac negru .. negru e sexy pentru mine :-P
am dat un search dupa Dow Corning 881 si vad ca este de 310 ml.
este suficient un tub ?
lipirea tuturor fetelor este indicata sa o fac in scheletul acela din cornier, practic sa il si lipesc de cornier sa fie fix din toate colturile ?
e timpul sa le dau putina mancare la pesti, nu au primit nimic de ieri din jurul orei 11, sunt la regim vitejii mei
nu m-ar deranja absolut deloc daca ati posta poze cu acvariile voastre, din ziua cand mana voastra le-a creat pana la finalizarea ciclarii si chiar dupa 
|
 |
|
eu as prefera sa fac din geam de 12mm si sa nu mai folosesc intaritori, iar ca suport o sa fac din pal mai gros cu spate plin, laterale si chiar o bucata pe mijloc sa nu faca burta  viitorul suna bine ?
pt silicon as vrea ceva negru, imi place cum arata, dar mai exact ce firma imi puteti recomanda?
alte sfaturi la lipire ? in afara de faptul ca nu ar trebui sa il misc ca sa nu prinda bule de aer..
legat de geam le zic alora ca pregateasca in vreun fel marginile ?
:-P
|
 |
|
un calculator mi-a dat urmatoarele rezultate
Lungime (L) 130 cm
Latime (l) 50 cm
Inaltime (H) 50cm
Grosime geam (g) 12 mm
Fete: 2 bucati cu lungimea de 1300 mm si latimea de 500 mm
Laterale: 2 bucati cu lungimea de 476 mm si latimea de 500 mm
Baza are lungimea de 1300 mm si latimea de 502 mm
|
 |
|
Multumesc ca ai intrat in threadul acesta!! :bravo:
In sfarsit am reusit sa gasesc o firma cu geamuri care sa raspunda si la email
mi-au spus ca au qeamuri normale marimile:
10 mm
12 mm
15 mm
(ca informatie preturile fara tva sunt: 10 mm 79 lei / mp
12 mm 112 lei / mp
15 mm 174 lei / mp)
Marimea acvariului dorita este: 130x50x50.
Intrebarile mele sunt urmatoarele:
1. daca folosesc doar pentru fund geam de 12 sau 15 mm, mai este nevoie de fund dublu ?
2. daca folosesc fund dublu care din urmatoarele metode este mai buna si mai practica:
varianta 1, 2 sau 3
3. am citit pagina in care g.g a descris despre intaritoare si fiind acvariul peste 1m ..
mai exact 130 cm se cuvine sa ma gandesc si la intaritoare centrale
avand in vedere dimensiunile 130x50x50 cam de care intaritoare am mare nevoie:
ca sa nu gresesc scriu si aici dimensiunile la geamurile ce urmeaza sa le cumpar
la fund inca nu sunt hotarat pe ce varianta sa merg din cele trei, ochiul meu de vultur imi dicteaza sa merg pe una din variante 2 si 4
pentru ca e mai multa suprafata de aderenta si mi se pare ca e mai strasnica lipitura si parca varianta nr. 3 e chiar mai deosebita, dar promit ca tin cont de parerile voastre.
doua fete laterale mari 130x50
doua fete laterale mici 50x50
daca as merge pe varianta 2 la fund presupun ca am 130x50 (sau 49?)
daca as merge pe varianta 3 la fund presupun ca am nevoie de bucata 130x50 si una de 130cm minus grosimea fiecarui geam lateral cu 50 cm minus grosimea fiecarui geam lateral (repet am trei variante de geamuri 10, 12, 15 mm)
la intaritoare va rog pe voi sa-mi explicati cum e cu marimile la ce dimensiuni am eu ca sa nu gresesc inclusiv la cea centrala
Cu stima 
|
 |
|
Haruko wrote:O data sau de doua ori pe saptamina da-le hrana vegetala si nu vor avea treaba cu plantele.  Maninca cu placere spirulina - se gaseste speciala pentru pesti - si mazare fiarta si decojita.
Bafta!!!! :-) 
prima oara cand le-am dat mazare fiarta, decojita si maruntita .. sunt mandru ca am niste carasei educati si nu fac mofturi, au mancat mazarea cu o pofta, de n-ai vazut asa ceva
gata, pana maine la ora 7-8 dimineata nu mai pupa mancare 
|
 |
|
multumesc Haruko pentru info
sunt asa "suparati" cand incep sa traga de plante  o sa ma uit dupa plante si o sa incep sa le dau si altceva in afara de JBL goldpearls si Hikari Gold pentru puiet :-P
O zi buna!
|
 |
|