[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: aezakmy
Forum Index » Profile for aezakmy » Messages posted by aezakmy
Deci ca o concluzie si tragem linie: pot sa tin in 100 L 2 carasi si 1 sanitar (2? sa fortez nota?) ? Daca da, cam ce temperatura ar trebui sa am ca sa fie potrivita pentru ambele specii? (Nu ma intelegeti gresit, nu sunt 100 % hotarat daca sa adaug si sanitari (cu toate ca imi plac la fel de mult ca goldfish). Ma mai gandesc si la volumul de apa pentru fiecare peste in parte, ca la un cory banuiesc ca i-ar mai trebui vreo 40-50 L !
Acvariul nu am apucat sa il construiesc azi aveam in plan, dar am avut niste probleme si nu am mai avut nici timp nici chef de acvariu, sper sa reusesc saptamana viitoare , cel tarziu weekend-ul viitor, meanwhile mai postati aici sugestii va rog http://www.acvariu.ro/forum/viewtopic.php?t=6063 .
Andrei.P wrote:nu stiu...de ce sa nu fie? nici "sanitari" nici carasii nu sunt violenti, teritoriali, etc... dar eu asa as face... as lua si ceva sa aiba un pic grija de acvariu, plus ca sunt foarte frumosi cei de fund... in orice caz, nu vei avea probleme cu aceasta combinatie

Poi Sanitarii sunt pesti tropicali, prefera apa mai calda, iar carasii sunt pesti de apa mai rece.... cum pot sa ii impac?
Sanitarii ("ceva de fund") nu cred ca sunt prea compatibili?
ok. deci nu slefuiesc sticla unde va fi lipita. alta intrebare (cam stupida) :Credeti ca imi ajunge un singur tub de silicon (280 ml)?
Araldq wrote:1. sa nu slefuiesti partile care vor fi lipite.
2. merge cu sticla de 6 foarte bine
Mult succes!

Poi tocmai asta era faza... Despre partile care vor fi lipite! Ma gandeam sa nu se taie siliconu ! De taiat la maini nu imi fac griji, nu e asa de ascutit, fiind sticla groasa!
Oameni buni, deabea azi facui rost de sticla, nu am gasit deloc in tot orasu sticla de 8 asa ca m-am multumit cu geam de 6 mm ( m-am gandit sa il fac cu intaritoare deasupra) ... Am cumparat silicon special pentru acvarii Bison si un pistol pentru tub... Dar am o problema, de unde am luat geamurile, mi-a spus ca nu poate slefuii muchiile... Acum intrebarea mea: Este vreo problema? Adica exista riscul de a se taia siliconul din cauza ca e neslefuit geamu? Astept cat mai multe raspunsuri.. Deseara as vrea sa ma apuc de constructia acvariului..
Stati linistiti pentru ca sunt in mijlocul procesului de construire al unui acvariu de aprox. 100 L ... Nu stiu sigur daca voi tine pestii actuali in el (poate ii donez/vand) pentru ca imi plac foarte mult carasii portocalii, which leads to the next question: (offtopic, sorry) 50 L /caras e suficient, nu?(vreau sa iau doar 2)
Porcu wrote:
aezakmy wrote:se mai duc la suprafata rapid si "ia o gura de aer"
Asa fac ei, e un comportament natural.
Problema bubonica e ca n-au ce cauta intr-un acvariu de 30 litri .

Am 5 sanitari, 4 Hoplosternum thoracatum http://www.alloddballaquatics.com/catfish/hoplo.jpg si 1 Corydoras verde (nu gasesc link sau poza ) , pe langa 10 guppy, intr-un acvariu de 30 L (stiu ca e suprapopulare,dar numai am cui sa-i donez momentan, am avut o ciorba si mai mare cu scalari si carasi, dar am scapat de ei din fericire, i-am dat ).
De cand am pestii (3 saptamani si ceva) acestia stau pe fundul acvariului (normal! ) doar ca se mai duc la suprafata rapid si "ia o gura de aer" (se cateva bule in urma lor cand coboara) in rest mananca, sunt vioi, ca toti pestii de altfel.... Este cumva un semn al lipsei de oxigen? Mentionez ca am si plante in acvariu , vreo 3 anubias http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/7/78/Anubias_heterophylla..JPG/800px-Anubias_heterophylla..JPG care s-au dezvoltat de cand le-am luat, am o pompa chinezeasca fara burete, doar pentru a agita apa la suprafata (am inteles ca si asa se poate realiza aerarea) si pentru filtru, am o pompa de aer, cu piatra de aer si burete.....
Astept parerile voastre!
Ok, ms pentru sfaturi again. Joi iau sticla, si vineri seara deja ma apuc... ca sa am timp tot weekendu'... Va tin la curent cu problemele (daca vor aparea) de pe parcurs...
Ceva greutate care sa preseze geamurile laterale pe baza acvariului? Sau e suficienta propria lor greutate (a geamurilor laterale)?
Multumesc pentru reply-urile asa rapide.... o sa tin cont de sfaturile voastre... pana la urma, daca nu e foarte scumpa sticla de 8 (de 6 mm e 45 lei m2) poate ca il voi face din geam de 8 mm.
De ce mai am nevoie in afara de silicon si putina indemanare? Eventual de o persoana in plus...
As dori sa-mi construiesc un acvariu cu dimensiunile 60x40x45...(108 L)
Imi poate spune cineva ce grosime trebuie sa aiba sticla? 6 mm e ok?
Am nevoie de intaritori?
Astept toate sugestiile/ideile voastre!
Salut! ti-as da eu 10 guppy + bani, chiar vreau acvariul, doar ca eu sunt din Craiova, si crede-ma nu am nici o posibilitate sa vin pana la tine (Iasi daca nu ma insel).. Exista vreo sansa sa incheiem targul?
Numai bine!
Paste Fericit!
Mi-a mai murit un caras....
O sa dau toti pestii (pe gratis sau pe bani) , ma hotarasc la o specie (max 10 cm), si cumpar o pereche...
Ce ziceti?

P.S.: Am facut modificari in acvariu. Am scos pompa aia uriasa (aquael fan 3) si am bagat la loc chinezaria http://www.phoenixg.com/images/HJ-111B.jpg cu 300 L/h (desi nu cred ca duce atat), fara filtru, decat pentru agitarea apei (am directionat jetul de apa , printr-un furtun, la suprafata apei a.i. sa faca valuri cat mai mari) + pompa de aer RESUN 9600 http://acuarioatlantis.com/tienda/images/airpump_9600.gif cu burete si bolborositor....
Am procedat bine?
Multumesc pentru noile reply-uri.... filtru consider ca e destul de bun (Aquael FAN 2) , cred ca e prea mare, sa nu cumva sa dauneze pestilor...
Mai am si pompa de aer (Resun 9600)...
Am gasit sa dau moliile... Pe gratis bineinteles, acum nu mai conteaza, important e sa fac loc in acvariu, am dat banii, asta e, omu' din greseli invata!
Deci daca opresc "bulele" noaptea, agitarea apei de catre pompa (450 L/h max) va fi suficienta pentru aerare? macar noaptea...
Astep in continuare ideile si sugestiile voastre....

P.S.: cum dau edit la un post?
In primul rand va multumesc pentru reply-urile asa de rapide....
Voi tine cont de sfaturile voastre.
Nu inteleg andras, adica cum pana scap de pestii in plus? adica sa moara ?
Nu gasesc sa ii dau la cineva, ca nu as mai sta pe ganduri.... Nu vreau sa ii omor !
Mentionez ca sunt un incepator , nu am nici un fel de experienta... M-am documentat putin inainte de a-mi cumpara acvariul, dar se pare ca nu suficient , iar acum regret enorm.
Mi-am cumparat un acvariu de 40 L , ciclat 1 saptamana (apa declorinata evident) si am facut un cocktail de pesti (ciorba cum se zice) intrucat nu am putut rezista tentatiei oricarui incepator..... Mi-e si rusine sa spun, dar am impresia ca am o specie de pesti in acvariu careia nu stiu sigur daca ii stiu denumirea. (intrucat in locul de unde i-am cumparat - PIATA - nu prea au etichete cu denumiri, iar eu mi-am ales ca un copil mic din fiecare cateva exemplare).
Am avut 5 scalari (negri), 5 molly (negri), 10 guppy, 5 sanitari, 5 neoni, 5 carasei mici... Stiu ca am facut o gafa imensa, am impreunat specii fara sa tin seama de compatibilitate, dar vanzatorul m-a mintit ca "n-are domne nimic, daca ii impreuni"...
Au murit toti neonii, pe rand, in fiecare zi cate 1-2, un sanitar si o molie au sarit din acvariu (am pus capac ulterior, neetans, bineinteles), cativa guppy au murit de asemenea, iar mie mi-e frica sa nu raman fara nici un pestisor....
A doua mare gafa pe care am facuto (tot la sfatul vanzatorului nenorocit), a fost achizitionarea unei pompe chinezesti ( http://www.phoenixg.com/images/HJ-111B.jpg) cu un "asa zis" debit de 300 L/h, dar care avea un burete foarte mic (5 cm) ...
In scurt timp (cateva zile), apa a devenit foarte murdara, iar asta m-a determinat sa cumpar alta pompa.... si am trecut in extrema celalalta : am cumparat un Aquael fan 2 (pe cutie scrie ca e pt acvarii de 100-150 L) care are un debit de 450 L/h... In scurt timp (1 zi) apa a devenit aproape limpede, iar eu m-am mai linistit...(am achizitionat aceasta pompa , intrucat m-a atras buretele mare, la cealalata trebuia sa il curat in fiecare zi, pt ca se infunda de tot)
De cand am schimbat pompa (si cateva schimburi partiale de apa, cam 30 %) nu a mai murit nici un peste... dar azi, am vazut un guppy "abatut", si mi-e frica sa nu raman fara el...
Asadar astept ideile ,sfaturile, si MUSTRARILE oamenilor cu o oarecare experienta de pe acest forum minunat...

Am mai cumparat si o pompa de aer noname, si un furtun din cauciuc poros, in loc de piatra de aer..... care aereaza zic eu, destul de bine apa...
Intrebarea mea e :daca pot renunta la pompa asta de aer, (si la functia de aerare a pompe Aquael) intrucat am o ureche foarte sensibila, si cu greu pot adormi noaptea, cand aud bulele la suprafata apei... (dar asta nu e o problema mai importanta decat cea a pestilor) ... Mai mentionez ca am setat pompa cam la 70% din debit, m-am gandit ca dauneaza pestilor....
Altfel spus, se poate aera bine apa (in cazul meu) daca renunt la "bule"?

Imi cer scuze daca am avut o formulare stupida si un post lung, dar va rog sa ma intelegeti ca sunt foarte obosit acum, si sunt si nou in acest domeniu...Este si vina mea, (nu ca m-a prostit vanzatorul) ca nu m-am documentat foarte bine inainte...
Va multumesc anticipat pentru orice sugestii, sfaturi, etc.
Voi incerca sa atasez cateva poze cu acvariul initial (pompa veche , nr de pesti initial)

[/img]

Forum Index » Profile for aezakmy » Messages posted by aezakmy
Go to: