Message |
|
ma poate ajuta cineva cu cateva sfaturi pentru setarea unui Fuji FinePix S6500fd. Nu reusesc sa-l setez pt fotografiera acvariului. imi apar mereu reflexiile acelea
Multumesc anticipat !
|
 |
|
Vand un peste papagal matur, o pereche hoplo si 2 Synodontis ( nu sunt sigur daca specia asta e ) 40 ron sau schimb cu sae, xipho, scalari, sau vedem ce se ofera
|
 |
|
dogibeer84 wrote:
ionutz40 wrote:pai eu cred ca ...numai acesti 37 care au votat , sunt cei care stiu "cu se mananca" aceste produse profesionale aduse in sfarsit si la noi.
Da?? Intrebarea mea ar fii, cati din cei 37 chiar folosesc in prezent produsele respective??
Ingrijorarea era ... de ce au votat atat de putini. Apoi votul era pentru o intrebare de viitor... "doriti sa utilizati produsele ADA ? " Si sunt destui sa stii care folosesc produse mai profesionale precum Dennerle, Dupla.
ADA nu se gasea inca . Problema , zic eu, e aceea sa stii sa le folosesti. Produsele acestea enumerate mai sus, sunt mai complicat de folosit si necesita niste cunostiinte mai vaste in acvaristica. Chiar daca iti permiti financiar sa le cumperi, asta nu iti garanteaza ca vei avea si rezultate.
|
 |
|
pai eu cred ca ...numai acesti 37 care au votat , sunt cei care stiu "cu se mananca" aceste produse profesionale aduse in sfarsit si la noi.
|
 |
|
Nu stiu daca ai citit cate ceva despre setarea unui acvariu , dar alegerea ta pentru un fertilizant profesional cum este Dennerle , e putin cam ...curajoasa. Trebuie sa cunosti ceva mai mult in ale acvaristicii ca sa lucrezi cu astfel de fertilizant. E o linie intreaga pe care trebuie sa o folosesti, si daca nu stii, rezultatele nu vor fi pe masura asteptarilor. Plus ca in legatura cu acesti fertilizanti sunt si multi alti factori – lumina, CO2, ph controller etc. E doar un sfat...mai ales ca ce ai ales tu e si destul de costisitor. Mopanul cel mare, asa cum ti s-a recomandat deja, il poti fierbe pe bucati, dupa care daca ai un butoi de plastic in care sa incapa, umpli butoiul cat sa acopere mopanul, pui un pietroi peste el sa stea la fund , si schimbi apa zilnic. Eu unul asa am facut cu o radacina mare pe care nu am putut sa o fierb.
Bafta si succes !
|
 |
|
S-au dat. se poate inchide . Multumesc !
|
 |
|
dau si la schimb cu xipho si platy
|
 |
|
Salutare !
Cred ca ma mai tii minte
Discusi,... numai unul ai de vanzare ? Daca vrei sa-ti opresti 2 perechi si restul ii vinzi , fa-mi o oferta te rog
Toate cele bune !
|
 |
|
Vand Echinodorus tenellus in jur de 10-15 fire , Blyxa Japonica in jur de 30-40 fire si Vallisneria ( varietatea normala ) 6 fire mari
Pret 45 RON. Detalii si aici si pe pm. Plantele se vor ridica de la mine de acasa, zona sebastian vis-a-vis de Kaufland. Pot imparti totul in doua pachete la 30 RON pachetul
|
 |
|
mai sunt de vanzare ? ti-am lasat pm
|
 |
|
Intr-adevar asa este. Acvaristica e un hobby destul de costisitor, ca de altfel mai toate hobby-urile. Insa la el problema e ca , deja si-a cumparat ceea ce are acum si putea foarte bine sa se documenteze si sa dea banii pe ceva cum trebuie. Asta si au incercat toti sa-I explice. In fine… vorba reclamei …” n-ai cu cine bah, n-ai cu cine “
|
 |
|
 Pai daca alea sunt plante artificiale , eu sunt ...Alain Delon
|
 |
|
Eu continui sa te ajut ...
uitata-te aici si vei vedea cum se seteaza un acvariu . Plus ca vei mai gasi multe filmulete ajutatoare de acest gen.
http://www.youtube.com/watch?v=ih6zhrjnSYY&feature=related
ps. ti-a zis cineva aici ca ...rabdarea e cheia succesului
|
 |
|
Da...in primul rand ...bine ai venit !
In privinta acvariului... greu de dat o nota. Uita-te si tu pe forumuri ... vei vedea poze de la A la Z cum se seteaza un acvariu. Ceea ce ai tu acolo e doar cu numele ...un acvariu. Nu are nici o legatura cu acvaristica si cu faptul ca ar fi trebuit sa fie un colt din natura . Ceea ce ai tu e o sorcova .
Si ceea ce spui ca ai vazut la altii tot in genul asta....nu inseamna ca e bine. Inseamna ca mai sunt destui ca tine care mai au mult de invatat. Sunt atatia cunoscatori si in pitesti si cu siguranta vei putea gasi pe cineva sa-ti vina sa te ajute si sa-ti arate efectiv cum se face.
Bafta si spor la treaba !
Aaaa si nu uita ca totusi sunt in mainile tale niste fiinte....nevinovate. Sa nu gandesti niciodata ca daca iti moare un pestisor din vina ta nu e nici o problema....maine iti iei altul.
|
 |
|
S-au dat. Se poate inchide. Multumesc
|
 |
|
Vand 2 becuri HQI ca cele din poze
pret 60 RON. Mentionez ca becurile nu au fost folosite nici macar o ora. lampa am cumparat-o cu aceste becuri care sunt pt acvariile marine,

|
 |
|
Plantele s-au dat. Se poate inchide.
Multumesc !
|
 |
|
deocamdata sunt rezervate toate
Daca cei care s-au inscris nu vor da curs , ramane sa anunt
|
 |
|
Donez Hemianthus micranthemoides o cantitate considerabila deajuns pentru 4-5 persoane. Doritorii se vor deplasa la mine acasa Sebastian (vis-a-vis de Kaufland ) . Donatia valabila azi si maine. Detaliile pe pm
|
 |
|
maestro_gabyb wrote:salut ionut,
da , ai dreptate am pus doua granulatii de substrat si l-am amestecat , si substratul este special pt acvariu, tot de la magazin l-am luat, dar s-a nimerit sa fie asa , nu stiam faza cu plantele si substratul , acum stiu :-)
Filtrul il las non stop (mai putin cand le dau sa manance il opresc 2-3 minute pana termina de mancat ca sa nu alerge dupa mancare prin acvariu :-) ) dar nu stiu aerarea cum sa o las , mai spre maxim (cu multe bule) sau mai mica ? ; pt ca are un reglaj de debit pe acel furtunas pe care intra aer de afara . Din poze stiu ca nu se poate vedea ceva de boala pt ca abia se vede cu ochiul liber, poate simptomele sunt inca la inceput...oricum sigur e ceva cu ei pt ca aproape ca stau pe loc , f. retrasi.
O sa schimb apa o data pe saptamana , am zis sa o tin cat mai curata de-asta o schimbam asa des.
Merci pt sfaturi.
Eu zic sa o schimbi chiar la 2-3 saptamani deocamdata.
Aerarea las-o si tu undeva la ....mediu...nici prea tare nici prea incet
|
 |
|