[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: bp
Forum Index » Profile for bp » Messages posted by bp
Arata foarte, foarte bine. As vrea si eu dar... In link-ul dat de tine se specifica si faptul ca, in afara de lumina, pe care acum a am (4x18 W la 96 litri brut), planta mai prefera si apa moale si acida. Poate, daca o sa mai ai de dat... te contactez dupa ce reusesc sa cumpar o instalatie de osmoza inversa.
Salut!
Ai reusit sa gasesti masculi de viejita la magazinul din Piata Muncii? De cite ori am trecut aveau numai femele.

Referitor la scaderea duritatii apei. In urma cu citeva luni mi-am cumparat o trusa "la picatura" de la Tetra pentru masurarea duritatii (GH si KH) apei. Am masurat ce-am masurat si cel putin GH-ul corespundea (in limita de 1 grad duritate germana) cu ce declara Apanova pe site-ul lor in zona Cringasi (adresa este www.apabucur.ro - in caz ca nu o cunosti). La acea vreme GH era de 12 si KH de 7. Apoi am auzit ca turba are niste proprietati "miraculoase" de a scadea duritatea apei. Si am vrut sa incerc. (Avind in gind ideea de a creste ceva apistogramme ceva mai pretentioase la duritatea apei). Am incercat, am cumparat niste turba de la Fluval (9ron), am pus intr-o sticla de plastic de 5 litri, cam 2,5 litri si aproximativ o patrime din pachetul de turba, am masurat din jumatate in jumatate de zi valorile GH si KH si am constatat ca, intr-adevar, duritatea a scazut.
Citind postul tau mi-am amintit micul meu experiment si l-am reluat.
Am pus intr-o sticla de 5 l o alta patrime din pachetul de turba Fluval. Apa initiala, de la robinet, avea GH 8, KH 5 pH 7-7,5. Dupa aproximativ trei ore, apa, din sticla cu turba, avea GH 6 KH 3 pH 6.5. (repet, determinate cu kitul Tetra la picatura). Dupa o jumatate de zi GH 6 KH 2 pH 5, sau sub 5 - (kitul de pH este tot de la Tetra). Dupa o zi, GH 5 KH 1 ph 5, sau sub 5. Dupa inca o zi parametrii erau neschimbati.
O oarecare explicatie gasita de mine pe internet, este ca turba elibereaza in apa ceva acizi humici care interactioneaza cu sarurile de calciu si magneziu. Altceva, nu stiu ce sa zic. Daca ai kitul de masurare a duritatii si a pH-ului, poti reface experimentul tu insuti.
@Sandu:
Am gasit si eu un articol in care se spune ca Osram Fluora are 8500K
http://www.aquabase.org/articles/html.php3/liste-des-tubes-fluorescents=983.html
Dar totusi, 8500K este o temperatura foarte mare, nu ar trebui sa aiba o tenta rosiatica.
Ma scuzati ca ma bag si eu!
Am gasit urmatorul link:
http://www.osram.no/brosjyrer/english/K01KAP4_en.pdf
despre tuburile fluorescente OSRAM. Poate este de folos.

Si chiar sa aiba 8500K temperatura de culoare tubul Fluora 77, chiar daca tenta luminii este putin rosiatica?
Porcu'"]Spune cu citeva zile inainte de a veni, sa-l aranjez un pic ....... ca n-arata chiar foarte coolt™ acuma ....... [/quote:c027d71b85 wrote:
Nu-l credeti! Arata foarte bine, poate un pic mai aerisit.
Am fost in Baia Mare, pe la biblioteca, chiar pe 7 iunie, dar plecasesi de la biblioteca, asa ca nu te-am putut intilni. Nu ne-am intilnit pina acum. Speram sa te cunosc. Poate data viitoare cind mai vin la Satu Mare voi putea da o fuga pina la Baia Mare.
Oricum, felicitari!
Salut!
Le-as cumpara eu. Cum facem?
Dai PM?
Multam de lectie dom' profesor.
Ia verifica si matale afirmatia ca T5 se refera numai la neoane (adica tuburi fluorescente, ca sa fim mai exacti),
dai un search cu google pentru T5 si vezi ce-ti returneaza:
www.palm.com/us/products/handhelds/tungsten-t5/
T5 Inc. Management ConsultantsT5, Inc. is a Management Consulting Firm providing professional services to public and private sector clients.
www.t5.com/
T5(FLAT) - Statement of Investment Income (slip)
www.cra-arc.gc.ca/E/pbg/tf/t5_flat/README.html
www.taylorguitars.com/guitars/t5/feature/
... si altele.
Nu stiu altii cum sint... dar eu citesc si postu'... poate ca prostu', ca vad ca titlul e de baza pentru unii.
Oricum daca te intereseaza DROSERE pentru tuburi Fluorescente cu soclu T5, drosere marca Philips, pe tine sau pe oricine altcineva, mai putem continua postul. Daca nu, NU!
Vad ca va suparati!
Prost sint eu ca am avut o informatie si vreau ca sa profitati si voi. Cine vrea! Postul se intituleaza T5, alta idee nu am avut! Bine ca nu m-ai plesnit. :-)
Dar in corpul mesajului, cred ca este foarte clar ca este vorba de drosere si nu de tuburi. Cu atit mai mult de caracteristicile tuburilor (spectru, temperatura de culoare etc.).
V-am adus la cunostinta, dragi tovarasi, ca exista posibilitatea unui "ghisheft" pentru cei care folosesc, sau care vor sa foloseasca, tuburi T5, asa ca... nu trageti in mesager. Daca cineva doreste sa cumpere, mai pot trece pe la magazin si sa intreb patronul mai concret. Dar numai de a face conversatie cu patronul, care este un tip dragut, nu ma duc! Daca exista doritori pentru adresa magazinului, pe privat.
Spuneam posibilitatea de aducere pe comanda, de tuburi T5. De care doriti. Dar sa nu ma intrebati preturi, ca nu stiu acum.
Fara suparare, dar postul meu se referea la posibilitatea cumpararii de drosere pentru tuburi T5, nu la tuburile T5.
Tuburile T5 au, in general, aceleasi indicative ca si cele T8 si, probabil, acelasi spectru si temperatura de culoare. Ca avantaje, ce am inteles eu de pe net, se pot enumera: dimensiuni reduse si eficienta energetica sporita (mergind pina la 104 lm/W).
Am vorbit cu patronul, cred, care mi-a spus ca poate face un pret bun pentru ele. Drosere i-au ramas de la o alta comanda si vrea sa scape de ele. Nu mi-a spus concret pretul, dar este sub 100RON (1 000 000 Lei).

Cum am mai spus, precis nu stiu. Probabil ca depinde si de numarul de bucati cumparate.
Philips. Duble, adica poti aprinde doua tuburi.
Salut!

Poate intereseaza pe cineva!

Am aflat astazi ca exista posibilitatea de a cumpara din Bucuresti, drosere electronice pentru tuburi T5 Philips, destul de avantajos. Nu dau numele magazinului ca sa nu fiu invinuit de reclama. Am vorbit cu patronul, cred, care mi-a spus ca poate face un pret bun pentru ele. Drosere i-au ramas de la o alta comanda si vrea sa scape de ele. Nu mi-a spus concret pretul, dar este sub 100RON (1 000 000 Lei). Droserele sint duble si accepta tuburi de la 14W la 35W. Are cam 60 de bucati. Tot la acelasi magazin poate aduce si tuburi T5 pe comanda.
Cam atit.
@Vlad_Cluj
Din observatiile mele (nu prea lungi ca timp), cred ca nu e bine sa tii Apistogramma si Ramirezi la un loc. La mine, de cind am introdus A.Cacatuoides in acvariul comun, ramirezii nu mai au loc pe fundul bazinului. Femelele de cacatuoides l-au luat in stapinire, iar ramirezii trebuie sa innoate ceva mai sus, daca nu vor s-o incaseze. Cred ca nu am facut bine, sa introduc doua familii de ciclide in acelasi acvariu, si acum am o problema: trebuie sa mai amenajez cel putin inca un acvariu. In confruntarea directa ramirezii pierd, chiar daca masculul meu de ramirezi este mai mare decit cel de cacatuoides.
Am eu. Daca nu ti-a raspuns altul mai priceput, iti raspund eu. Ii am de aproximativ o samptaima si jumatate. I-am pus in acvariul comun, unde, in citeva zile, au ocupat toata partea inferioara a acvariului. Astazi am constatat cu surprindere ca una dintre femele a depus citeva icre. Cum nu am avut ghivece mici de ceramica pentru a le confectiona niste pesteri, a depus la poalele unui ghiveci. Am reusit sa aduc niste Java moss in apropiere pentru a=i da mai multa siguranta.
De intretinut, sint destul de usor de intretinut. Nu au facut mofturi la mincare, apa sau ceilalti pesti. Oricum, ei domina fundul acvariului.
Cam atit. Sper sa-ti cumperi niste A. cacatuoides. Eu numai aceasta specie am gasit-o in Bucuresti.
Incearca link-ul acesta. Poate-ti este de ajutor.
http://www.gaas-fish.net/ttopics/1997/l-brichardi.htm
La Media aveau dar erau putin cam ascunse, linga case este un stand care trece neobservat. Neoanele sint jos de tot, si aveau, azi dimineata, numai TLD 830 de 18 W.
Ma iertati ca ma bag si eu in conversatie. Am vazut Philips TLD 830 la Brico, Orhideea, atit de 18 cit si de 30W. Cele de 30W erau cam 110.000 lei, dar nu garantez ca tin minte pretul bine, Cele de 18W erau cam 85.000, iar la Media Galaxy aveau TLD 830 la 65.000 lei.
Inca o data, multumesc.
Am cumparat Artemia din Obor si cinci Apistogramma cacatuoides din Cora Pantelimon.
Cred ca pentru prima data ramii mei mici au mincat pe saturate. Multumesc pentru informatii.
Pentru Sandu:
La link-ul pe care l-am scris, era o tehnica de crestere a 'tiparilor' de otet de mere. "tiparii' astia sint tot nematode ca si micro, autorul spunea ca sint mai mici decit micro, si deci mai adecvati pentru hranirea alevinilor foarte mici. La mine se pare ca au crescut mai mari decit la american, pentru ca, priviti cu lupa, erau cam de aceeasi lungime, sau chiar mai mari, decit alevinii. Autorul spunea ca acesti viermi nematozi sint prezenti in otetul de mere nepasteurizat, si se dezvolta de la sine, grupindu-se in formatiuni filamentoase, descriind si o tehnica de separare a acestora din otet. Acesti tipari, mai spunea autorul, sint indicati pentru alevinii foarte mici la eclozare, desi nu au o valoare energetica prea mare.

Pentru lukaboy:
Multam de informatie. La Cora din Granitul? O sa ma duc sa vad.

Diseara o sa ma duc prin Obor dupa niste Artemia eclozata. Poate asa vor creste ramii mei (in fabulosul numar de patru) mai repede si mai sanatos. Oricum, cred ca dupa doua saptamini de la inceperea innotului liber, au cam 7-8 mm. Si asta in conditii de hranire precara zic eu, desi, uitindu-ma cu lupa se pot vedea si dejectiile atirnind. Deci daca dau afara prin anus, inseamna ca intra ceva prin gura.
Scuzati, va rog. Numele era Microgeophagus altispinosa (Bolivian Ram).
Se pare ca am ramirezi albastri. Am cautat pe net si i-am vazut si pe cei gold. Frumosi.

Forum Index » Profile for bp » Messages posted by bp
Go to: