[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: catallin
Forum Index » Profile for catallin » Messages posted by catallin
alina_g wrote:1. Nu le-ai facut bine acomodarea.
2. Filtrul si aerarea trebuie sa functioneze non-stop, nu doar noaptea si nici doar ziua.
3. Nu papa carnita pentru ca nu sunt obisnuiti cu ea.

1.Deci ce am gresit?Cand i-am adus,am pus punga in acvariu,vreo ora dupa care i-am pus intr-un borcan in care am adaugat la cate o jumatate de ora cate o cana cu apa din acvariu.
2.Cu filtrarea am inteles.Eu m-am gandit ca nu rezista utilajele drept pt. care m-am gandit ca nu trebuie sa functioneze non-stop.In plus citisem undeva pe site ca guppy nu prea au nevoie de filtrare deoarece ei traiescin nu stiu ce balti care vara seaca aproape complet.
3.Asa m-am gandit si eu,avand in vedere ca astia la animax nici nu au de vanzare hrana vie.
[quote="viviparu'"]In primul rand asigura aerare non-stop in bazin. Nu doar noaptea. Apoi nu le mai da tubii. Anul asta tubii au fost de belea, poate datorita inundatiilor sau ploilor, nu stiu. Cert este ca si eu am pierdut o groaza de pesti din cauza tubilor.
Apoi da si tu mai multe detalii. Ce au guppy pana la urma? Nu mananca, nu inoata, au pete, sunt umflati,cu ce i-ai tratat?[/quote:541662e4c3"]

Aha!Deci tubii pleaca pe conducta.Ce au:bolnavul am zis!Sta esuat pe fund de vreo 4 zile.Nici nu prea mananca.Gagicile aseara erau bine mersi iar dimineata erau "pa".Nu au pete,umflaturi,mancau...deci enigma?! Tratament: apa cu tetradraci(nu stiu acum,mauit si va zic).Bolnavul e pe ampicilina(n-am stiut ce sa fac si mi-am adus aminte din copilarie ca asa am vindecat un xifo).
Salut la toata lumea!Stiu ca mai sunt cateva topicuri aparent identice dar totusi am simtit nevoia sa fac un topic referitor strict la problema mea.Mai exact fac apel la experienta voastra eu fiind incepator.Asadar: fiind incepator am zis sa debutez cu guppy.Am gresit?Ma rog,faptul este consumat.Pestii i-am achizitionat deja.Si deja au aparut problemele:2 au cotit-o azi noapte,vesnica lor pomenire!Unul se afla de la bun inceput la borcan,sub atenta supraveghere medicala :-P Nu de alta,dar a avut si are un comportament neadecvat.Mai exact a esuat din primul minut pe fundul acvariului si acolo a ramas.La borcan la fel: sta la mare adancime de vreo 3 zile.Azi dimineata era ceva mai vioi.In concluzie ce trebuie sa fac ca sa nu mai inregistrez pierderi la inventar?
Mentionez ca: am un acvariu de vreo 30 si ceva de litrii,8+1 pesti(ca la microbuz :-P ),23 grade(temp. apei),filtru(il tin in general doar noaptea,asigura si aerarea),pompa aer(momentan o tin la borcan sa aiba si pacientul aer,pe urma o s-o pun in acvariu),ceva plante,apa o schimb saptamanal 20% si am utilizat si tratament de la animax,tetra..nu stiu cum,ma uit si va zic.Hrana si uscata si tubi.Aici alta ciudatenie:nu prea vor sa haleasca carnitza.Oare or fi vegetarieni? :-P Astept sfaturile voastre.Merci anticipat.

Forum Index » Profile for catallin » Messages posted by catallin
Go to: