Message |
|
Ziceai ceva de vreo 250 de oiro pe un alt topic,parca sau am incurcat eu borcanele?La banii astia chiar nu gasesti pe la magazine ce vrei?
|
 |
|
La cant cred ca e vorba de ml(metru liniar).
|
 |
|
Superb. 
|
 |
|
Haleala de la Sera speciala pt. puiutzi am luat si eu si merge ok.Mananca pe rupte.
|
 |
|
In w/e am aplicat metoda cu petul de 2l taiat si gaurit.Ce sa zic?Metoda pare eficienta doar ca binenteles ca nu stau cuminti nici unii nici altii: aia mici cauta cu disperare sa iasa(ce inconstienti!) iar aia mari sa-si ia masa(si cand le dadeam hrana vie faceau mofturi!).Probabil ca in timp se vor acomoda.Problema e ca mi-a mai fatat o gagica si acum e concentratie mare pe cap de locuitor la pet. :-P Da' ce chestie,astia de la Animax mi-au vandut gravide  Presimt ca o sa iasa niste pui urati de numa' numa',ca doar nu erau astia fraieri sa-mi vanda 30 si ceva de pesti la pret de 1.
|
 |
|
Treaba cu pompa am rezolvat-o usor: am pus un teu si cu inca un robinet d'ala de dozaj astfel incat in acvariu am o presiune iar in borcan le dau cu tzaraita ca altfel ii invarte ca-n masina de spalat aia cu al 6-lea simt.
|
 |
|
Pai de ce sa se raspandeasca?E un timp destul de lung in care aceasta pluteste.
|
 |
|
Hmm,o idee super. 
|
 |
|
Aerare am,temperatura nu stiu cat,o sa masor.Borcanul l-am pus langa calorifer asa ca nu cred ca le e frig.Momentan sunt vioi,mananca deci aparent totul pare ok.Cu mentinerea curata a apei m-am gandit asa:vars borcanul cu aratari u tot in altceva in proportie de 70-80%,cu grija sa tulbur sedimentele de pe fund,dupa care restul ia drumul calanizarii,borcanul clatit bine cu apa dupa care repun aratarile cu tot cu apa lor in borcan si adaug apa proaspata.
Singura problema aparuta intre timp este: inca un membru a intrat la carantina deoarece timp de vreo 12 ore nu s-a clintit de pe fundul acvariului.Sintome ciudate mai ales ca pacientul mai vechi face deja 10 zile la borcanul-spital si nici  si nici :bgalben: Nu stiu ce sa fac.Simtomele sunt similare cu cele dintr-un alt topic(cineva din Cta parca?!).Am vazut ca nici el nu a rezolvat problema 
|
 |
|
Da la necesitatea unui nou acvariu ma gandesc zilnic.Deoarece sunt pe 0 cu finantele si nu se intrevad vremuri mai bune in viitorul apropiat voi face planuri,voi comanda sticla si ma voi apuca sa-l fac singur...fie ce-o fi!Si in acest mod acvariul actual va deveni o maternitate serioasa.Ma gandesc sa-mi fac unul pe la vreo 300L in care voi putea tine o gasca de guppy :-)
Haleala dupa cum am spus le-am luat de la Animax,speciala pt. aratari pitice si vad ca le place.
|
 |
|
Da asa este.personal cred ca trebuia sa aplice solutia cu fiertul la inceput.Eu asa am facut si as fi facut in locul lui.Oricum nu bag nimic in acvariu fara o fierbere inainte(cu exceptia pestilor si a plantelor,ca nu-s bucatar :-P ).Mi-e frica.Si asa am avut destule pierderi.Nu treceau cateva zile ca iar ma duceam cu nevasta-mea sa mai cumparam niste pesti. 
|
 |
|
Am inteles.Oricum nu era mare graba,asteptam sa plece pestii,no problem.Ideea e ca eu vreau sa-l bag in perete deci nu prea am ce face cu masa si o alta problema e cea financiara,ca altfel poate il luam complet.
|
 |
|
Chiar nu reusesti sa o fierbi in ceva?Macar intai juma si pe urma o intorci.Eu am fiert-o,nefiind una mare am avut in ce,am clatit-o de vreo 4-5 ori si nu prea mai coloreaza apa(spun "nu prea" ca un pic de tot parca tot mai iese din ea dar in limite acceptabile).
PS.Mama ce periculos am ajuns!Dau si sfaturi din propria experienta! 
|
 |
|
Bazinul nu-l dai separat?Daca da,la ce bani?
|
 |
|
Dupa grele pierderi din efectiv,aseara,cand am ajuns acasa de la scarbici,in momentul in care faceam apelul am constatat prezenta unor microaratari in acvariu!A urmat interventia rapida si in forta de prindere si mutare,la borcan(ce sa fac daca-s sarac? si n-am acvariu-maternitate) a puietului.Treaba-i foarte nasoala: din ce am inteles,perioada de ajungere la maturitate e de ordinul saptamanilor  deci va trebui urgent una bucata acvariu mult mai mare,datorat nr. ridicat de aratari(nu stiu nr. ca n-a fost chip sa-i pot numara).Acu' apelez din nou la experienta voastra:cum sa le asigur conditii?Ca la borcan cam greu cu incalzirea,aer le-am bagat si l-am dat pe foarte slab(apropos e bine?m-am gandit ca daca-i puternic curentul ii ia ameteala  ),haleala le-am luat d'aia speciala pt. ei(de la Animax).Mai stiti ceva vitamine,steroizi sa creasca muschiu mare?  In concluzie orice sfat e binevenit.Multumesc anticipat.
|
 |
|
Aha.Danke.Deci m-am cam intepat cu aquasafe-ul ala.Asa e cand esti incepator.Apa am schimbat-o in proportie de vreo 25%.Problema care ma framanta era ca apa era statuta,cu aquasafe in ea ce-i drept, dar numai de 3 zile.Dar vad ca n-au mai fost probleme.O sa pun si eu borcanul langa calorifer.Pacientul astazi implineste o saptamana de carantina.Parca e nitel mai vioi dar nu pare totusi vindecat.Nu stiu ce sa fac,sa-l bag in acvariu,sa nu?Ma gandeam sa-l mai tin o saptamana si daca n-o coteste inseamna ca nu-i bolnav o fi el mai sfios,sau mai lenes sau o fi batran? :-P Oricum la cat a stat in apa cu sare si ampicilina si daca moare nu se mai strica niciodata 
|
 |
|
La apelul de dimineata intreg batalionul era prezent!Sa speram ca nu mai inregistrez pierderi.Asa ca multumesc tuturor pt. sfaturi.In concluzie: aseara le-am schimbat apa,tot de atunci aparatura lucreaza la foc continuu,carnitza nu or sa mai vada o vreme(sunt la regim!),am incercat sa le ridic temperatura pana la 25-26 grade dar am senzatia ca incalzitorul e cam neserios asa ca pana la urma l-am stabilizat la 22-23.O sa incerc sa-l reglez din nou mai sus dar trebuie sa fiu acasa ca n-am chef sa mananc bors de peste :-P .Trebuie sa mai cumpar Aquatan.Apropos produsul acest ce rol are?Ca de ex. eu am folosit(cum de altfel am mai spus) o licoare Aquasafe(m-am uitat ca nu stiam cum ii zice) cu rol de a scoate clorul si alte componente criminale din apa de la Apanova.Are ceva daca le pun apa plata?
|
 |
|
Viviparu'@: Ok. Incerc si varianta asta.Cel mult pierd aia 10000(1ron) dati pe tubi.Ideea e sa nu mai am pierderi,mai ales ca pana acum au murit aia mai urati dar de acum daca o sa mai moara o sa fie din cei care chiar imi plac.  Mai am o ora de stat la scarbici + una pana ajung acasa.O sa intru cu teama in camera...dimineata nu-mi venea sa cred cand i-am numarat,am zis ca nu vad bine.Ala bolnav ma asteptam sa o coteasca dar astia chiar erau super vioi aseara.
|
 |
|
De la animaxul de la Orhideea.Si albastrii si cobrati.Si ce sa fac?Sa-i tin numai pe hrana uscata?
|
 |
|
Hmmm,cam da!  Mama lui de amoniac ucigas.Sincer am vrut sa bag mai intai niste sanitari,care cica-s mai rezistenti dar nu ma pricep si mi-a fost frica ca-mi baga pe gat d'aia de se fac de "juma' de metru" si eu am acvariul cam pitic.
|
 |
|