[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: mihaipop83
Forum Index » Profile for mihaipop83 » Messages posted by mihaipop83
Am facut niste masuratori si m-am oprit la 150x50x40. Asta ar fi cam 300 de l. Cum nu gasesc ceva ''de fabrica'' la dimensiunile astea, trebuie sa caut pe cineva care face acvarii. Voi ce ma sfatuiti? Ce sanse as avea sa gasesc o persoana care le face foarte apropiate ca cele de fabrica? Am vazut cateva home made , dar comparandu-le cu Juwel si Cayman mi s-au parut destul de slab lucrate.
Sincer imi plac mai mult cele malawi, o sa ma interesez care sunt mai rezistente si care necesita cat mai putina atentie. Din ce am vazut pe la altii , am calculat undeva la 15 l apa / peste, e suficient?
Daca ai fi in locul meu, ca si acvarist incepator ce specie de cilide ai alege? Cam ce necesar de l de apa au nevoie?
Un detali important am uitat sa specific, acvariu va fi in spatele unui perete cortina de sticla exact in bataia soarelui. Ar fi sanse ca apa sa se incalzesca destul de tare, mai ales pe timpul verii. Care ar fi temperatura maxima la apa pe care ciclidele ar putea sa o suporte?
Multumesc pentru raspunsul promt. Nu vreau ceva SF , iar pe primul loc as pune rezistenta pestiilor in detrimentul celor ce imi plac, singura exceptie cum am zis si in primul post (caras, scalar si crap koi) Ciclidele imi plac, am observat ca sunt destul de activi pestii. Ma gandesc sa nu pun nicio planta , doar un strat de pietris si cateva pietre sau lemne mai mari si un decor 3d in spate. Nu stiu daca asta e compatibil cu ciclidele. Plante nu as vrea sa pun, mi se pare prea mult de munca cu ele. Materialul filtrant ce este?
Salut tuturor!

Sunt nou pe forum, sper ca am postat unde trebuie. Dupa cum scrie si in titlu vreau sa achizitionez un acvariu mai mare 250-300 de l. Pana in prezent am un acvariu de 50 de l in care am un sanitar si un caras. De fiecare datata cand am pus mai multi carasi (2-3) la scurt timp au murit. Ulterior am aflat ca un caras are nevoie de 30 de l de apa. Vreau sa va cer un sfat in 3 probleme:

1. Ce pesti as putea alege sa nu fie de dimensiuni foarte mici si cat mai rezistenti la temperatura si boli (exclus caras, crap koi, scalar)
2. Ce caracteristici trebuie sa aiba: incalzitorul, pompa de aer, filtru inter/extern la un acvariu de aprox 250-300 l?
3. Afara de cele de la pctul 2 ce ar mai trebui sa cumpar?

Multumesc pentru eventualele sfaturi!

Forum Index » Profile for mihaipop83 » Messages posted by mihaipop83
Go to: