[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: mihaipop83
Forum Index » Profile for mihaipop83 » Messages posted by mihaipop83
Da, sunt 5 in 1 de la tetra. Ma gandeam ca sunt eficienta ca mi s-au parut destul de scumpe.
ntre timp apa s-a curatat, am achizitionat si al doilea filtru , insa nu am avut timp sa îl pun în functie si nici nu am comandat înca materialul filtrant . Desi a trecut o luna de când am pus apa în acvariu, NO3 tot e ridicat, în ciuda faptului ca am schimbat 20% din apa . Iar pestii sunt foarte speriati, stau mai mult ascunsi. E destul de deranjant asta.
Mai fac un test de apa dupa masa si te sun sa iti spun valoriile. Si mie mi s-a parut foarte mare, dar m-am gandit ca e din cauza ca nu s-a facut ciclarea corespunzator..
Am facut un test la apa, din ce am interpretat , ar fi cam asa: Clor - O, pH - 7,2 , KH - 10d, GH - 16d, NO2- 10 , NO3- 250 . Valorile sunt din ce am interpretat eu, sper ca nu am gresit.
Pe ambalaj scria la NO2 si NO3 water change. Voi ce credeti?
azi o sa ajung la un petshop, ce teste sa cumpar pentru a observa daca este ciclata apa sau nu?
Pe cand credeti ca as putea baga inca 30 de pesti? Cam cand ar fi complet ciclat acvariul?
Stiu ca ar mai trebui . Asta e urmatoarea achizitie plus pompa de valuri. Cam în cate zile credeti ca se va limpezi apa în conditiile astea ?
Cu ciclarea am gresit putin, am pus pestii dupa 4 zile. Acum au aproape 2 saptamani de cand i-am pus si inca nu a murit niciunul, sper ca pericolul a trecut. Am 30 de pesti in acvariu vreo 5 Estherae, 7 care sunt mai mari 8-9 cm cred ca sunt pseudothropheus, 4 lifalili, 2 caeruleus si restul nu ii stiu. Iluminarea cu 3 benzi led de cate 5 m, filtrarea o fac cu o cansitra jbl 1501 si un incalzitor de 200 w. Cand vor mai creste pestii voi mai lua inca un filtru.
Asa a iesit acvariul. Apa nu e curatata complet si pestii stau mai mult ascunsi. Pareri/ sugestii?
Pana la urma, in colaborare cu userul Porcu , acvariu a iesit de 200x50x65h. Pana in prezent am achizitionat un filtru JBL 1501 si un incalzitor de 300 w. Substratul l-am comandat, urmeaza sa ajunga. 50 de kg alb cuart , granulatie ,0,5-1 mm. Urmeaza pompa de valuri si pestii(ciclide malawi). Ce pompa de valuri imi recomandati?
Si eu urmeaza sa imi fac un aproape la fel. Inaltimea e pe 60?
La filtru merita diferenta de pret in favoarea celui cu lumina UV?
M-am decis pana la urma de un filtru de 1500-2000l/h daca va mai fi nevoie voi mai pune ulterior. Mai am o nelamurire, azi am fost la un magazin de acvaristica impreuna cu userul Porcu (cu el cred ca voi face) si am vazut o lampa profesionala de acvariu marin. Ce mi-a atras atentia a fost uniforimzarea luminii, chiar si la o intensitate foarte mare (aprinse cele 8 sau 10 neoane) lumina era complet uniforma. In putine acvarii am mai vazut asa ceva.
Am o dilema in privinta filtrului. As avea 2 variante si vreau sa va intreb pe voi care ati alege-o in locul meu. Anume, filtru extern de 2000l/h cu conductele trase prin fundul acvariului (pentru estetica) sau sa fac acvariul cu 20 de cm mai lung, si in lateralul lui sa fac un fel de sump.
Nu ma complic pentru sump. Este neaparat sa pun si prefiltru?
Nu as strica din designul acvariului..
Cred ca o sa merg pe varianta 200x40x50 (LxlxH) cu suport din bare de fier de 3/4. La filtru extern m-am gandit la un JBL cu debitul de 1000l/h. E suficient asta?
In principiu m-am hotarat la ceva homemade 150x50x40 , 300 de l. Cu ciclide malawi si filtrare externa. Cateva intrebari am. 1. La greutatea asta, peste 300kg, este nevoie la suportul de acvariu cadru metalic?
2.Fiind vorba despre o filtrare externa, cum s-ar putea masca furtunele sa nu se vada? In spatele acvariului nu voi pune niciun decor.
3. Vreau un substrat deschis la culoare (alb+gri sau bej) cate kg as avea nevoie?
4.Credeti ca sunt suficiente 2 neoane la capac?
Mi-ar placea o lumina cat mai albastruie, asemanator cu acvariile marime. Ce filtru extern imi recomanzi? Comparativ cu cel intern este mai galagios?
Baiatul mi-a zis ca nu va arata ca cel de fabrica. Din cauza ca nu am vazut niciun acvariu homemade ok ,sunt destul de sceptic. Ca si filtru extern ce model imi recomandati? Iar la iluminat ce culoare ar merge? Ciclide malawi ma gandesc sa pun in el.
Spatiul din camera imi permite, acvariul il voi pune intr-un living de aprox 90 m2. Dar nu vreau sa ma intind la mai mult de 300 de l , sunt totusi incepator si nu am foarte mult timp liber ca sa ma ocup de el. Am vorbit cu cineva care face, dar mi s-a parut pretul destul de piperat .1000 de lei (acvariu, transport si capac)Si in pretul asta a zis ca nu se va ridica la nivelul celui de fabrica.

Forum Index » Profile for mihaipop83 » Messages posted by mihaipop83
Go to: