Message |
|
Sigur ca da, oricand. 
|
 |
|
Samy wrote:koala@ Multumesc mult ,despre ce sa vorbim
Daca tu consideri ca acest bazin a ajuns la forma sa maxima, atunci citeste aici ( http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/26518.page) si trimite-mi detaliile pe PM.
|
 |
|
Maab wrote:Asa-s liliecii chiori da aud bine  ...
Muhahahahaha!
|
 |
|
Canistrele "clasice" de la Eheim NU vin cu niciun fel de furtun/robineti/tevi etc... asta e treaba acvaristului.
Da' e o scula buna si care va rezista mai mult decat alti competitori de pe piata.
Un alt avantaj major este acela ca pompa e "separata", asa ca se poate schimba cu alt model oricand.
Practic, ai o "galeata" de 18 litri careia ii poti atasa ce pompa vrei.
|
 |
|
Si aici sunt cateva poze si explicatii legate de filtru' ala: http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/0/27458.page
|
 |
|
Discutii despre filtrare au tot fost, si vor mai fi...
- canistra despre care vorbeam eu (Eheim clasic) are un volum de material filtrant 18 litri.
- te asigur ca filtrul ala "duce" 3 astronotusi maturi... am avut (si pestii, si canistra aia) si stiu ce vorbesc.
- in rest, schimburi de apa si aia e.
|
 |
|
La astronotusi trebuie sa schimbi apa... mult... des... aproape tot volumul de apa, saptamanal... asa ca nu prea mai conteaza ce filtrare ai.
Asta e concluzia la care am ajuns eu (in conditiile in care am sump si aproape treij' de kile de material de filtrare biologica).
|
 |
|
Arata foarte bine... tre' sa vorbim.
|
 |
|
Poti sa te duci cu inaltimea pana pe la 60 centimetri, daca folosesti geam de 12 mm... chiar 65 cm, daca il ranforsezi bine de tot.
O inaltime prea mare nu are rost (tinand cont ca vrei sa fie "de astronotusi"), dar nici nu strica.
Geamul ultraclar mi se pare o fitza inutila... mai ales la astronotusi.
|
 |
|
- Nu am scris de mult aici pentru ca nu am cu ce sa ma laud... am o bacterie de care nu reusesc sa scap si care omoara pestii rand pe rand.
- Perioada octombrie-mai (cand eu am fost plecat de acasa) a fost critica si ceva s-a intamplat in bazin. Nu stiu ce.
- Am incercat toate soiurile de tratamente din comert, plus ceva remedii "ceausiste"... fara succes.
- Mai am vreo 15 sumatrani, din tot cardul ala de o suta si ceva... mari si frumosi, fara probleme aparent. Totusi, la 2-3 zile mai moare cate unul. Din senin.
Plm, astept sa se duca toti ca sa pot face o dezinfectare generala... parca vad ca ma intorc la cichlidae. Firu' vietii!
|
 |
|
Hehe, de mult nu am mai vazut astronotusi pe aici... sa iti traiasca!
|
 |
|
Parerea mea:
- geam de 12 mm, fund dublu.
- inaltime 50 cm... nu ai nevoie de mai mult.
- latimea bazinului poate sa fie oricat iti permite locul unde pui acvariul... 60, 70, 80 cm. Cu cat mai mare, cu atat mai bine.
- sunt astronotusi, asa ca o sa faca o tona de cacat si va trebui sa schimbi multa apa... saptamanal.
- nu merita deranjul cu sump si BA... o canistra Eheim d-aia "clasica", modelul ala mare pe care l-am avut si eu si pe care o umpli cu spartura de lava.
- in fiecare saptamana, pui furtunul in bazin si lasi pestii cu spatele afara... umpli la loc si aia e tot. Nu iti trebuie cine stie ce filtrare complicata.
- daca apa "de robinet" nu e buna, atunci investeste intr-o baterie de filtrare (bumbac, carbune si sterasyl) si e tot ce iti trebuie.
|
 |
|
Redeschis la cererea initiatorului.
|
 |
|
Redeschis la cererea initiatorului.
|
 |
|
Nu se sterge, dar se inchide.
Daca te razgandesti, da-mi un PM.
|
 |
|
Voi inchide eu topicul.
Daca vrei sa il redeschidem vreodate, da-mi un PM.
|
 |
|
Iti trebuie ceea ce se numeste "invertor"... adica o "scula" pe care o bagi in "priza de bricheta auto" si care, pe partea cealalta, are "priza de 220V".
Asa cum vrei tu, adica "pe direct" NU merge!
Invertoare 12-220 se gasesc peste tot si nu sunt foarte scumpe... uite, la prima cautare pe google: https://www.emag.ro/search/invertor+12v+220v
|
 |
|
Lucian Jitaru wrote:Ce tratament sa ii fac ? Am un bazin de 54l in caz de carantina...
Nu e de la lovit cu capu' de lemne... aia e o bacterie care s-a instalat in piele si roade carnea.
Eu as separa pestele si i-as da Baktopur sau Metronidazol.
In bazinul mare as face o curatenie temeinica, asociata poate si cu niste albastru de metil.
|
 |
|
Foarte misto, felicitari! 
|
 |
|
Tante Faye, sa nu arunci acareturile... poate ca o sa-ti revina chefu', peste ceva timp.
In rest, fiecare le stie pe ale lui... nu avem ce comenta. Sarutam dreapta!
|
 |
|