Daca acest topic nu este postat corect, rog unul dintre admini sa-l mute la coltul incepatorului, unde putem posta lucruri stupide fara sa se supere nimeni.
Am cumparat acum 10 zile un Tetraodon, probabil fluviatilis din Pitesti. De unde exact, mai bine nu zic ca sa nu fac reclama. Vanzatorul m-a asigurat ca toti pestiucii pe care ii avea acolo se hranesc cu fulgi, iar eu cu seninatate am inghitit galusca. Ca un incepator veritabil, am citit despre el pe internet dupa ce l-am adus acasa si am aflat ca se face destul de mare, iar hrana lui in acvariu o constituie melcii si hrana vie sau congelata.
Problema cu marimea am rezolvat-o. Cand se va face prea mare pentru acvariul de 60 l, va apare la rubrica donatii sau cel mai probabil i se va construi o casa a lui, deoarece sefei a ajuns sa-i placa foarte mult de el.
Cu hrana a fost mai dificil. Am umblat tot Pitestiul pe la pet-urile cunoscute si nu am gasit tubi, larve si nici mancare congelata. Deja la mine de 2 zile nu manca nimic si Dumnezeu stie cat mai facuse foamea la magazin. De fulgi nu se atingea deloc, asa ca am luat o masura disperata. Am cumparat o punga de fructe de mare congelate. Acum il hranesc o data pe zi cu bucati din punga atarnate de o sfoara si, bineinteles, dezghetate. E innebunit dupa calamar si crevete, cu scoicile asa si asa, iar caracatita inca nu am incercat-o. Hrana i-o las cam 2 minute ca la pofta cu care mananca mi-e frica sa nu-i plesneasca burta.
Dupa o saptamana am fost iar pe la acel pet-shop, si din cei aproximativ 20 Tetraodoni mai aveau vreo 4, atat de slabi si cu burta supta, ca puteam sa jur ca le vad oasele. Va imaginati cum arata un peste in mod normal rotofei can are burtica concava.
Pestele meu arata foarte bine, dar daca aveti si alte idei despre cum sa-l hranesc, sunt binevenite (nu mi se pare viabil sa iau din Buresti o punga cu hrana congelata si sa o duc 130 km cu masina).