[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Vali_N
Forum Index » Profile for Vali_N » Messages posted by Vali_N
Din pacate minunea nu a durat prea mult. Acum cateva zile Tetraodonul nu se simtea prea bine, adica nu era activ si statea mult pe fundul acvariului. A doua zi a fost Imi pare foarte rau, dar cel putin pentru mine a fost invatatura de minte sa nu mai iau specii de care habar nu am.
La un moment dat nu mai conteaza nici macar bunele intentii
Bine ai venit pe un forum unde poti invata extrem de mult daca vrei!
:-)
Am reusit in sfarsit sa-l pozez. A fost destul de greu pentru ca pur si simplu nu sta deloc. Cu ochii lui imensi raportati la dimensiunea corpului, tot timpul cerceteaza ce se intampla prin acvariu, dar si prin camera. Pur si simplu ma simt urmarit :-) . Iar despre inteligenta nu stiu ce sa mai zic. Am ramas uimit cand sotia l-a chemat pe nume si a venit la geam. Probabil reactioneaza la anumite vibratii din voce pe care le asociaza cu hrana.

Pe baza probelor (adica a pozelor) va rog sa ma ajutati sa identific specia exact, ca sa stiu daca are nevoie obligatoriu de apa salmastra. In caz ca DA, am probleme reale

http://www.acvariu.ro/coppermine/albums/userpics/13889/normal_tetraodon2.JPG
http://www.acvariu.ro/coppermine/albums/userpics/13889/normal_tetraodon3.JPG

Multumesc muuuuuult !
Asa este! Scuze.
Alber, eu am gasit ca sunt si specii de apa dulce:http://www.fishprofiles.com/files/profiles/426.htm
Intr-adevar, inainte sa il hranesc, pe fundul acvariului am gasit numai capul unui Corrydoras pui. De cand mananca ca la restaurantele de lux, nu deranjeaza pe nimeni.
Aoleu, pai pesticul tau papa mai bine ca mine

Cu fructele de mare cred ca ies destul de ieftin. Am dat 7 lei pe cea mai mica punga pe care am gasit-o si cred ca o sa-i ajunga 1 an. E mai avantajos decat cu hrana congelata, din care as fi luat daca aveam de unde.
Intr-adevar, Dolly, ar iesi mare aglomeratie cu 6 tetrazone si 6 neoni plus ce mai am. Asa ca probabil voi opta pentru tetrazone, care imi plac foarte mult, iar neonii ii las pe alta data sau pe alt acvariu.
Dilema e ca dupa tot ce am citit se pare ca tetrazonenele se impaca cel mai bine cu alte tetrazone. Ar fi foarte interesanta combinatia de Barbus tetrazona cu Barbus tetrazona green, dar nu stiu daca cela doua specii pot forma un banc, iar cu cate 6 din fiecare cred ca iar am probleme de suprapopulare
Daca acest topic nu este postat corect, rog unul dintre admini sa-l mute la coltul incepatorului, unde putem posta lucruri stupide fara sa se supere nimeni.
Am cumparat acum 10 zile un Tetraodon, probabil fluviatilis din Pitesti. De unde exact, mai bine nu zic ca sa nu fac reclama. Vanzatorul m-a asigurat ca toti pestiucii pe care ii avea acolo se hranesc cu fulgi, iar eu cu seninatate am inghitit galusca. Ca un incepator veritabil, am citit despre el pe internet dupa ce l-am adus acasa si am aflat ca se face destul de mare, iar hrana lui in acvariu o constituie melcii si hrana vie sau congelata.
Problema cu marimea am rezolvat-o. Cand se va face prea mare pentru acvariul de 60 l, va apare la rubrica donatii sau cel mai probabil i se va construi o casa a lui, deoarece sefei a ajuns sa-i placa foarte mult de el.
Cu hrana a fost mai dificil. Am umblat tot Pitestiul pe la pet-urile cunoscute si nu am gasit tubi, larve si nici mancare congelata. Deja la mine de 2 zile nu manca nimic si Dumnezeu stie cat mai facuse foamea la magazin. De fulgi nu se atingea deloc, asa ca am luat o masura disperata. Am cumparat o punga de fructe de mare congelate. Acum il hranesc o data pe zi cu bucati din punga atarnate de o sfoara si, bineinteles, dezghetate. E innebunit dupa calamar si crevete, cu scoicile asa si asa, iar caracatita inca nu am incercat-o. Hrana i-o las cam 2 minute ca la pofta cu care mananca mi-e frica sa nu-i plesneasca burta.
Dupa o saptamana am fost iar pe la acel pet-shop, si din cei aproximativ 20 Tetraodoni mai aveau vreo 4, atat de slabi si cu burta supta, ca puteam sa jur ca le vad oasele. Va imaginati cum arata un peste in mod normal rotofei can are burtica concava.
Pestele meu arata foarte bine, dar daca aveti si alte idei despre cum sa-l hranesc, sunt binevenite (nu mi se pare viabil sa iau din Buresti o punga cu hrana congelata si sa o duc 130 km cu masina).
Numele meu este Vali, am 34, sunt de langa Pitesti si in sfarsit am un acvariu. De fapt, l-am luat pentru fetita mea de ziua ei (sau pentru mine?)
Acvariul este un Aquapro de 63 l net, 60x30x35 din Horn. cu urmatoarele: - incalzitor 50 W
- filtru intern Eheim Aquaball 2208
- lumina standard 1x 15 W
- substrat JBL Aquabasis
- nisip 2-4mm
Plante: Vallisneria spiralis si doua feluri de plantute tip marar din care una cred ca este Mayaca fluviatilis.
Pesti: 2 Corydoras paleatus si 1 Ancistrus dolichopterus (cred) pentru accelerarea ciclarii. Mai este si un Tetraodon fluviatilis dupa bon sau nigroviridis sper eu, pe care l-am luat pentru ca nu m-am putut abtine.
Acvariul are doua saptamani si jumatate de ciclare si deocamdata vietuitoarele si apa arata binisor.image Tot ceea ce am invatat pana acum se datoreaza acestui forum, si nu vreau sa perii pe nimeni. Pentru ca am invatat cate ceva, mi-am dat seama ca de fapt stiu prea putin.
Arata cam saracut in poza, dar in timp sper sa reusesc sa fac ceva frumos. Momentan nu bag co2, asa ca vor fi plante mai putin pretentioase.
La pesti inca nu m-am hotarat. As dori 6 barbus tetrazona si 6 paracheirodon innesi, desi stiu ca nu sunt aceeasi familie.
Inca odata bine v-am gasit si apa limpede.

Forum Index » Profile for Vali_N » Messages posted by Vali_N
Go to: