[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Bonzy
Forum Index » Profile for Bonzy » Messages posted by Bonzy
:jumpers: Super tare. Da, am si CO2 in acvariu.

Multumesc de raspuns.
200 RON
Salutare!

Tot legat de hidrophila: ies niste bule mici si dese din frunze. Aveti idee care este motivul?

MS
In primul rand doresc sa le multumesc celor care m-au ajutat. In al doilea rand as ruga amoderatorii sa mute ultima parte a topicului (partea cu lampa) in topicul deschis de mine (Tot incepator, insa la al doilea acvariu). Mi-am dat seama cam tarziu ca sunt off-topic
Pe tuburi scrie asa: Hailea T5HO Sunshine.

Multumesc.
225 RON
Multumesc Haruko. Am citit, cred, toate posturile legate de aceasta pelicula. Am incercat si cu servetele, nu prea vrea sa plece de acolo. Problema e ca mi-au murit 2 neoni si 2 guppy si asta fara sa prezinte vreun simptom. Pur si simplu i-am gasit morti. Doar un guppy era mai apatic, da' de mancat manca.
Acvariul a stat la ciclat o saptamana pana am introdus 4 guppy. Dupa ce a scazut amoniacul am mai luat pesti. I-am introdus treptat, nu i-am puspe toti o data si doar dupa ce vedeam ca amoniacul este OK. Acum are o luna de cand i-am dat drumul.
Testele nu sunt genul 5 in 1 ci este ditamai valiza de JBL.
Multumesc pentru sfaturi. O sa incerc si in Cora sa vad. Nu prea as ignora-o pentru ca vad ca guppy mei se simt cam apatici. De mancat mananca, da' nu mai sunt vioi si ma gandesc ca atunci cand respira la suprafata iau si din porcaria aia. Ma gandesc sa nu-i afecteze.
Sa inteleg ca nu ar fi de preferat sa iau si o pompa de aer??
Nu stiu ce sa fac cu pelicula de la CO2 formata la suprafata apei . E una albicioasa. Am incercat sa pozitionez returul filtrului sa faca valurele la suprafata apei, fara succes insa. Nu vrea sa se sparga sub nicio forma. Ma gandeam sa iau o pompa de aer, da' ce fac cu CO2? Va mai fi eficient sau nu? Problema e ca nu prea vad cum circula apa prin acvariu desi turul e intr-o parte a acvariului, iar returul in cealalta. In capatul unde am turul, la suprafata zici ca e ditamai balta, nu se misca nimic. Vreau sa iau un skimmer. Am ajuns in Hornbach Berceni si cand i-am intrebat pe aia daca au asa ceva, se uitau la mine ca la masini straine.
Aaa, filtrul este un Eheim 2224, deci putere zic eu ca are pentru un acvariu de 110 l net.
Un sfat din partea voastra a fi bine venit.
Multumesc!
Am revenit si cu niste poze. Mentionez ca are doar o luna de la achizitie si a mers 10 ore/zi de atunci.

http://picasaweb.google.com/Bonzy77/Acvariu#5267261391875063602

http://picasaweb.google.com/Bonzy77/Acvariu#5267261403805250498
Referitor la lampa: Am vorbit cu cei de la vanzari si mi-au spus ca picioarele cu care vine culiseaza pe lampa, deci merge si pt acvariul meu. Vine cu tot cu neoane (din pacate d-astea de duzina).
Am uitat sa precizez ca poseda si reflector.
Vand lampa acvariu. Lungimea lampii 70 cm. Eu o aveam montata pe un acvariu de 80 cm lungime. Avand in vedere faptul ca picioarele de prindere culiseaza pe lampa, aceasta poate fi pusa si pe acvarii mai mici. Functioneaza cu un bec economic de 36W, dar se poate adapta usor pentru 2 neoane.
Pret 250 RON
Nu scapa pe nicaieri. L-am bat in apa. Acum am ramas si fara CO2, intr-o saptamana.
O sa scot valva si nr de bule il voi pune mai sus de nivelul apei.
Cat de sunt. Numai sa le bag in apa nu mi-a venit in cap. Buna treaba.
Sigur ai dreptate. Cele de 39W sunt de 85 cm lungime. Da' ma gandeam ca daca o suspend de tavan poate merge. Ma interesa mai mult ca eficienta daca e OK.
Ms oricum pentru idei.
Am folosit valva de JBL care era teapana teapana si am schimbat-o cu una de aer. Parca e mai bine da' tot am bule multe in numarator. . Am verificat cu sapun sa vad daca scapa pe la imbinarile de la valva, nimic. Chiar nu stiu ce sa mai cred
In alta ordine de idei, mai apelez o data la bunavointa voastra. As vrea sa cumpar asta

http://www.zooplus.ro/produse/21-acvaristica/385-echipamente-pentru-acvaristica/437-sisteme-de-iluminare-tuburi-accesorii/4808-sistem-de-iluminare-hailea-4x39w-t5.html

Credeti ca e OK??? Acvariul are 80L, 35l si 55h.

MS
Nu scapa pe la nr. de bule si nici furtunurile nu sunt de diametre diferite. Pur si simplu nu vrea sa treaca de valva non retur. Am desfacut valva aia ai am suflat cat am putut inspre nr. de bule: mai aveam un pic si imi rupeam falcile si tot nu trecea aer prin locuri nepermise. Singura problema e valva aia nenorocita care, cred, e mult prea teapana.
In primul rand, va multumesc pentru sfaturi. Acum sa va zic ce se intampla si ce am facut.

CO2-ul ajungea in numaratorul de bule, dar mai departe canci. Am dat sa bage exact cum scria in carte 20-25 ppm in nr de bule. Nu vroia sa treaca de valva non retur. Acum i-am dat "blana": cred ca am cel putin 10 bule pe sec iar in reactor iese cam o bula la 1-2 sec. Daca e asa, atunci ce rost mai are nr. ala de bule. Ma gandesc sa scot de tot valva non retur si sa pun nr de bule ceva mai sus de nivelul apei. Daca il las asa cum e, mi-e frica sa nu merg la incarcat butelia la cateva zile.
Mi-am luat luat in final pH controller-ul, electrovalva si Proflora m601, da' am o problema: nu prea vad ca ajunge CO2-ul in reactor. Am verificat sa vad daca sunt legaturile facute OK, am dat sa bage cam 1 bula/secunda si nimic. Ati mai intalnit si voi asa ceva???
Colac peste pupaza, pH-ul ajunge pe la 7,5 uneori (seara) chiar mai mult. Ce sa fac??????????
MS
minnardy wrote:Da, sunt ok. Poate ca sonda aia ar fi preferabil de schimbat cu una de sticla, dar merge si aia. Am asa ceva, adica toata instalatia, stiu ce spun.

Multumesc mult. Dau comanda atunci.
Ce parere aveti? Astea sunt OK?

http://www.acvariu-shop.ro/ph-control/pH-CO2ntrol/ph-co2ntrol.html
http://www.acvariu-shop.ro/ph-control/Valva_manetica/valva_manetica.html
http://www.acvariu-shop.ro/ph-control/Sonde_pH/sonde_ph.html

Mi se par cam ieftine fata de celelalte si d-asta va intreb.

Forum Index » Profile for Bonzy » Messages posted by Bonzy
Go to: