[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: angell
Forum Index » Profile for angell » Messages posted by angell
ok, cred ca am inteles cam ce am de facut. multam pentru sfaturi, tinem legatura si sper sa revin cu niscai poze cat de curand.
Anubias wrote:...Dar, revenind, doresti sa ai un acvariu plantat sau nu? Incepand de la raspunsul la aceasta intrebare, putem continua. Ai putea sa ne spui si ce fel de lumina ai la acel acvariu? Ce fel de tuburi si cate? Ne va ajuta sa stim si asta.

1. acvariul meu nu va fi plantat, cel putin nu pana nu ma obisnuiesc sa il curat cum trebuie. adica va contine substratul necesar, "bob de orez", o planta artificiala si un bustean. Desigur ca in timp voi mai "umbla" la infatisarea lui dar deocamdata ma limitez la ce am scris mai sus.
2. in ceea ce priveste lumina: acvariul meu are capac cu un neon cu lumina alba. (am citit ca pentru un acvariu plantat e recomandata lumina galbena deci iata inca un motiv care ma determina sa nu folosesc momentan plante vii).
Anubias wrote: Oricum, acum ramane ca Ingerasul sa decida si sa ne spuna, ca sa o/il ajutam in continuare.

pai..... am cazut pe ganduri si ma intreb daca nu cumva populand acvariul cu vivipari, cum mi-a fost recomandat, nu ma voi trezi peste putin timp cu o suprapopulare, stiind ca viviparii se reproduc precum iepurii.
Sincera sa fiu, va marturisesc ca mi-as dori sa imi cumpar si sa instalez in acvariul meu de 54 L chiar si numai 1 sau 2 pestisori dar sa fie ceva mai deosebit. Credeti ca sunt prea pretetioasa daca imi doresc acest lucru? Si daca nu, credeti ca imi puteti recomanda ceva in acest sens?
Tata, dragul de el, astazi a vrut sa imi faca o surpriza si mi-a lasat in brate o punga cu o planta de acvariu. Auzind ce mi-a adus, m-am bucurat. Bucuria insa a fost de scurta durata fiindca, desfacand punga, am constatat ca planta luata de tata este din... plastic. Vazandu-mi bosumflarea, mi-a explicat ca i-a recomandat-o calduros vanzatorul pe motiv ca s-ar intretine mai usor cand se va face curatenia acvariului.
Intrebare: s-o folosesc sau sa o "plantez" in cosul de gunoi?
Lofty wrote: ...Nu se supara nimeni ca revii cu intrebari.

multumesc. pentru tot.
As mai putea sa primesc un sfat cum sa dedurizez apa in asa fel incat sa imi pot largi aria de cautare a speciilor de pestisori pana in 5cm fara sa le afectez starea de sanatate?

PS Imi cer scuze ca postez din nou dar am cautat butonul EDIT pentru a scrie doleanta tot in postul anterior dar nu l-am dibuit.
Porcu wrote:Pentru ca apa din Constanta e extraordinar de dura nu-s de acord cu neonii sau alte specii de Characidae. E mult mai bine de crescut vivipari .

deci specii vivipare: este un nemaipomenit punct de plecare. Multumesc tuturor pentru sfaturi, sa ne auzim sanatosi
Buna seara!
De curand am primit un acvariu echipat complet, de 54 L. Nou-nout. Si gol.
Dupa ce am desfacut cutia si am vazut ce cadou am primit, recunosc ca mi-am facut cruce si m-am intrebat ce sa fac cu el: sa il dau mai departe sau sa il folosesc. Am optat pentru ultima varianta pentru ca doar ce am terminat de renovat apartamentul si un coltisor "viu" m-am gandit ca ar fi tare bine venit.
Drept urmare am dat de forumul acesta, mi-am deschis cont si m-am apucat sa citesc "coltul incepatorului" fiindca sunt cu adevarat nestiutoare intr-ale acvaristicii.
Si am citit si am tot citit, am aflat despre ciclarea acvariului si altele de care nu aveam habar, va multumesc pentru sfaturi. Numai ca vin si eu acum cu o rugaminte:
tinand cont ca acvariul are 54L, imi puteti spune cu ce pesti as putea sa il populez? (indraznesc sa lansez aici intrebarea fiindca daca ma duc la un pet shop precis vanzatorul o sa incerce sa isi vanda cat mai multa si diversa marfa si nu ar fi musai vorba de bani cat de faptul ca doresc sa am niste pestisori fericiti si deloc stresati). Recunosc ca mi-ar placea sa am specii diferite cu conditia sa nu mi se transforme acvariul in camp de batalie.
As ramane datoare si daca mi-ati putea recomanda niscai plante cat si ceva substante nutritive.
Va multumesc mult pentru rabdarea cu care ati citit postul si pentru ajutorul de care intr-adevar am mare nevoie.

Forum Index » Profile for angell » Messages posted by angell
Go to: