[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: D_aka
Forum Index » Profile for D_aka » Messages posted by D_aka
Gasesti in piatza Brick tot ce vrei Duminica (Constanta ) !

Am vazut acolo tot setul !
!!! REDUCERE 10 lei buchetlu !!!

Pentru ca vin sarbatorile si toata lumea vrea un cadou ...... fac reducere la 10 lei buchetul !
Vand Lilaeopsis sp. 15 lei buchetul .

poza :
http://www.acvariu.ro/coppermine/displayimage.php?pid=8190&fullsize=1

Telefon mobil : 0721644414

Anuntul doar pentru Constanta !
Perfect .... acuma am si eu set din sticla . Multumesc pentru colet . A ajuns la timp si in stare foarte buna .
nu ai incercat la reef in piata muncii? eu sunt din cta dar tot am gasit acolo la o vizita inopinata plante proaspete si frumoase! iar preturile nu mi s-au parut mari, mai ales ca cei de acolo au fost foarte draguti cu explicatiile si chiar mi-au facut reducere la o plantuta pe care mi-o doream foarte mult (ei considerau ca e prea pricajita pentru a fi expusa asa ca la inceput nu au vrut sa mi-o dea, am insistat eu si au cedat).
stiu ca nu am mai revenit cu raspuns...sorry!
am schimbat apa, am folosit si alte substante de conditionare, parametrii acvariului sunt la fel... ( exceptie :au scazut nitritii si nitratii la niveluri apropiate de 1)... am mai vorbit cu niste prieteni despre pestele meu...... nu am obtinut decat raspunsuri de genul: "am mai vazut, e o boala obisnuita ,si nu-ti face griji ca nu-i omoara!".nu a stiut nimeni sa-mi zica cum se trateaza, sau macar cum se numeste, in continuare pestele are ciclul pata-vezicula...
toate bune si frumoase... macar pestele e vesel si mananca, alte pete pe corp nu are si nici ceilalti nu au luat de la el!
deja m-am obisnuit cu ideea!
Porcu wrote:Toate bune, da' cum ramine cu tinerea in captivitate a unor animale protejate de lege? Pe acest forum nu incurajam aceste practici .

sa nu se supere nimeni, dar m-a mancat curiozitatea si am cautat statutul acestor salamandre: " chinese fire belly newt". ei bine nu sunt protejate de lege, intra la categoria "least concern"...
dar oricum nu sunt chiar usor de intretinut... pot spune acum la 1 luna si ceva de cand le am! ale mele nu mananca mai nimic si stau tot timpul ascunse! in plus ceea ce am vazut prin pet-shop-uri in ultima vreme sunt numai animale de slaba calitate ( se imbolnavesc si se accidenteaza in timpul transportului, iar vanzatorii ti le dau de sanatoase) asa ca intr-adevar sa achizitionezi una asa de dragul achizitiei nu are rost! e pacat de ele!
azi s-a spart vezicula. iar a lasat in urma ei acea pata alba.
m-am uitat pe net, nu seamana cu fungii si mucegaiurile... nu are aspectul acela blanos sau cu margini rosietice. e pur si simplu alba si la nivelul teguentului sau usor subdenivelata.
ma bucur ca macar pestele e vesel, mananca... dar nu stiu daca nu cumva o sa i se modifice comportamentul!
iar a facut vezicula... ieri a aparut......
pare un ciclu vezicula, pata alba... iar vezicula trece de la culoare laptoasa la transparenta in evolutie de 2-3 zile cred... ieri era mai laptoasa ca azi cand e mai transparenta un pic, si putin mai mare ........

am facut schimb de aprox 50% din apa, apa o pun la decantat 24-48 de ore cu aqua-safe si easy-balance.
in momentrul de fata in acvariu exista si JBL punktol, ultima doza din tratamentul pentru gris (cel putin grisu a disparut) .
maine le schimb iar apa, ca sa scot verdele malachit din ea.

am sa caut pe net si poze despre ceea ce ai sugerat ca ar putea fi... poate vad vreo asemanare cu ceva!
oricum eu il mai urmaresc sa vad daca se repeta evolutia vezicula-pata alba pufoasa....

am si poze dar nu stiu cum sa le pun pe site..... am incercat dar nu devin link asa ca la ceilalti... am citit cum se face si am aplicat ce am citit, dar nu am reusit...
Aspectul s-a schimbat: vezicula s-a spart (cred) si a lasat in locul ei ca o arie de aceeasi dimensiune cu baza veziculei albicoasa, mata si parca de un aspect pufos (nu pot sa-mi dau seama dc e pufoasa numai pe margini sau toata suprafata ei este asa, sau dc nu cumva e numai impresia mea ca e pufoasa - e foarte fina chestia aia care a ramas in locul veziculei), nu e supradenivelata, nu arata ca un ghemotoc (ca sa pot spune ca ar fi un punct de gris...), e plata ....... nu stiu daca chiar usor subdenivelata. Culoarea pe intreaga ei suprafata e alb-mat... fara pete sangerii sau alte culori.
Ce poate fi?
buun............ deci nu am de ce sa-mi fac probleme ca au si ceilalti hidroptizie? si as dori ceva explicatii despre ce in seamna hrana administrata inadecvat? eu ii hranesc de 2 ori pe zi cu granule si fulgi.
avand 2 filtre unul extern si unul intern, despre apa murdara nu prea cred ca poate fi vorba... da mai stii...... poate apa "murdara" chimic, intrucat parametrii acvariului meu nu-s chiar ideali!
in alta ordine de idei, azi am aplicat a2a doza de punktol, pestii sunt OK, au acum aripioarele dorsale complet desfacute, iar punctele de pe cozi au disparut, lasand in urma niste mici decolorari nu foarte vizibile... nu stiu daca e de bine ......... mai au cate un punct razlet cei 2 sanitari hoplo.
dar am observat alt-ceva! pe botul unuia dintre coridoras a aparut un fel de vezicula translucida sau transparenta (nu m-am edificat inca fiindca e cam greu de urmarit), supradenivelata, aproape pediculata posibil plina cu lichid. cory nu e apatic, e mancacios...... doar ca are o vezicula pe nas! si nu stiu ce poate fi! nu a avut-o de la inceput, deci nu pot spune ca asa e el....... ma puteti lamuti si pe mine ce ar putea fi? si daca e contagioasa? are tratament?[/img]
au 24 de ore si un pic de la administrarea noului tratament si deja am ameliorari! punctele albe nu mai sunt asa evidente si parca si aripioarele dorsale sunt mai ridicate. :-)
am schimbat si 50% din apa inainte de administrarea punktol-ului iar temperatura e constanta la 29 grade.
cat despre suprapopulare cred ca incepe sa se rezolve de la sine - nu e de lauda deloc - de 2 zile nu am mai vazut picior de coolie l.(mi-e sa nu fi trecut in lumea dreptilor, desi am scotocit un pic prin substrat pe unde stiam ca se ascun si nu am dat de nici un cadavru - asa ca nu stiu ce sa zic...) Hoplo vad ca nu dau semne ca ar vrea sa paraseasca aceasta lume, sunt vioi si mancaciosi, nici coridoras si nici rechinasii nu au probleme, desi am inteles ca-s cam sensibili la verde malachit! oricum mai e de urmarit evolutia lor... peste 2 zile ar trebui sa administrez a2a doza de punktol.
oricum pentru rezolvarea macar partiala a suprapopularii am decis (impreuna cu autorul moral al problemelor) sa facem un acvariu mai mare si poate sa mai dam din pesti...
multumesc pentru sfaturi si incurajari
numai ca raman cu o problema: de ce a murit rechinasul ala care avea simptome total diferite de ceilati? si daca ar trebui sa-mi fac probleme ca ar mai putea fi afectati si alti pesti din acvariu si ca intr-o zi o sa prezinte si ei umflarea abdomenului, cu protruzia anala si deces in cateva ore.
scuze........... nu stiu exact care e statutul lor ( io-s de buna credinta, ma gandesc ca daca le gasesti in pet-shop-uri, atunci e legal)........ iar daca le-ai achizitionat, sau mai rau, ca mine, le primesti cadou... macar sa stii cum sa le ingrijesti ca sa le fie si lor bine!
sarea nu omoara plantele? am citit pe net si parerile sunt impartite a propos de sare. foarte multi zic ca nu e foarte buna fiindca distruge plantele si cica nu ar avea nici rezultate deosebite in privinta parazitului.
azi am schimbat tratamentul din " contra-ichthyo" in "JBL punktol" pe care l-am gasit pe mai multe site-uri ca indicat in boala grisului.
Problema mea este ca inca nu m-a lamurit nimeni dc ce am io in acvariu e intr-adevar gris, sau asa cum zicea cineva mai sus ca ar fi numai stres!
temperatura o am in continuare crescuta la 28-29 grade. am oprit filtru UV si am pastrat un filtru intern caruia i-am scos carbunele activ si vreo 3 aeratoare.
o sa vad dc se modifica ceva cu noul tratament.
ms mult pentru informatii si ajutor.
sarut-mana pt ajutoru cu pozele! da cum ai facut de la tine a iesit si la mine nu? ce am scris cum nu trebuie?
si cat despre gris..... ce fac ca sa nu mai apara? ca de omorat pestii chiar nu am de ce!! si nici sa-i dau nu pot din cauze mentionate anterior... ... sau pur si simplu ma obisnuiesc cu ideea de a avea carasi cu puncte albe si ma gandesc ca in timp se va regla ecosistemul singur?
aveau niste cozi asa frumoase inainte de kestia asta........ acum sunt toate rupte, unul din ei are coada sfasiata pana spre baza! :aaa:
mai incerc o data sa in carc poze!

image
image
image
Daca ala o fi intr-adevar verde malachit!!
bobitele sunt micute cam cat varful de ac si nu sunt translucide. sunt mate. eu le-as compara intr-adevar cu grisul ala din punga de la alimentara.
Cat despre supra-populare........... ...... am facut si eu un calcul la litri de apa per peste , dar era prea tarziu.......... si din pacate nu am cum sa-i dau altcuiva fiindca toti sunt cadou de la sotioru meu, si ar fi foarte dezamagit dc scap de ei........ deci, sa continuui cu "contra-ichtyo" sau sa trec pe altceva ?
iar despre depunerile de pe pietre si plante? sa fie de la porcusorii de carasi? adica dc bag filtrul mare se va rezolva? si pentru rechinasu decedat cu total alte simptome fata de ceilalti? sa consider cazul incheiat sau sa fac vre-un tratament preventiv?
o sa incerc sa pun niste poze!
Acvariu: home-made 160l utili
Substrat:pietris cuart (?) 3-6 mm
Plante: Echinodorus, Cryptocoryne, Vallisneria, Anubias cred... si alte cateva neidentificate!
Pesti: 7 carassius auratus, 2 coridoras sterbai, 2 hoplosternum thoracatum, 3 coolie loaces, 3 siamese shark (pangasius)
Tehnic: 1 filtru TetraTecEX1200, 1 filtru UV Sunsun, 1 incalzitor Aquael 100W, 1 aerator perdea, 3 neoane (2 power-glo, 1 aqua-glo).
Parametrii: temp 26; pH 7,6; KH 15; GH >16; NO2 5, NO3 50 ( nu vor sa scada deloc! cel putin nici nu cresc!)
Data infiintarii: 07. 07.2008
Acestea sunt caracteristicile acvariului meu (parametrii au fost masurati cu tetratest 5in1, in data de 21. 07. 2008). Acum 3 zile am observat aparitia pe cozile carasilor si apoi si pe boturile rechinasilor pete albe, usor supradenivelate , ca niste mici graunte cu aspect mat dar nu pufos. In aceeasi zi unuia dintre rechinasi i s-a umflat abdomenul foarte tare, aveai impresia ca plezneste, ba chiar avea si o protruzie anala a unor organe interne ... cred... ca niste balonase transparente. Am avut impresia ca si ochii ii ieseau din orbite numai ca nu prea am putut sa-l compar cu fratii lui intrucat acestia erau tare vitezomani si se ascundeau cand ma apropiam de ei. Rechinasul impricinat plutea la suprafata apei cu burta in sus, l-am separat imediat dar in cateva ore a murit. Ceilalti pesti nu pareau si nu par in continuare sa aiba alte probleme in afara multitudinii de pete albe mai sus mentionate de pe codite si boticuri. Nu sunt apatici, mananca bine, dar ce e drept au aripioarele dorsale lipite de corp. De frecat de substrat si plante nu se prea freaca... In aceeasi zi am fost la petshop si am cumparat ( bineinteles recomandat de catre vanzator) "contra-ichthyo" pe care l-am administrat in acvariu in ziua achizitionarii si in urmatoarele 2 zile la interval de aprozimativ 24 de ore intre doze. Din pacate acest medicament nu avea prospect in cutie, si nici compozitia chimica enuntata pe undeva, nici pe net nu am gasit aceste date. Vanzatorul respectiv a spus ca este special contra grisului si contine verde de malachit... daca stiti ceva despre asta va rog sa-mi spuneti. Problema este ca nici azi, adica 3 zile de tratament petele albe nu au inceput sa dispara de pe pesti. De la inceperea tratamentului am crescut temperatura acvariului la 28-29 de grade cu riscul de a scapa de cativa din pestii mai sensibili, am pastrat numai filtrarea prin filtrul de UV si aerarea prin 2 aeratoare si filtrul UV. De ieri sau alaltaieri dupa cresterea temp si administrarea "contra-ichtyo" (pe care nu l-am gasit mentionat nici in forumurile de aici unde s-a mai discutat problema grisului) am observat poluarea plantelor si pietrelor cu un fel de spuma sau ceva ca un puf foarte fin albicios ... e normal? sau acum in afara de boala petelor albe care sper ca e gris mai am si altceva in acvariu??
Daca ati avut rabdarea de a citi intreaga mea poveste, si aveti ceva idei despre ce ar putea fi, va rog sa nu ma lasati in ceata si sa-mi spuneti si mie ce este si cum se rezolva!!!
Am si poze ale problemelor dar nu stiu cum sa le pun pe site....... poate ma ajutati si in aceasta situatie.... :-)
saryi wrote:am gasit intr-un petshop din c-ta salamandre. Vanzatorul a spus ca pot fi tinute cu pestii laolalta fara nici o problema...este adevarat? Daca nu...care ar fi conditiile optime pentru salamandre? Orice informatie mi-ar fi de folos. Va multumesc.

cred ca e cam tarziu, dar eu abia acu am descoperit acest site! despre salamandre am aflat si eu destule lucruri abia de curand cand m-am trezit cu 3 in casa ( de la sotioru meu drag!). In primul rand, erau cumva negre pe spate si rosii sau portocalii patat pe burta? ca eu din alea am! dc mai vrei informatii despre ele, am un document word cu toate datele lor tehnice! intr-adevar nu merg cu pestii in acelasi acvariu, sunt de apa mai rece ( pe la 20 grade) si necesita terarii umede cu plante sub care sa se ascunda. In rest sunt tare funy si nu foarte pretentioase la mancare! :-)
din pacate nu stiu cum as putea pune docu despre salamandre pe care il am pe site, asa ca......... poate cand ma mai destept un pic o sa revin! dc nu, fiecarui doritor in parte pe mailu personal....... ca alta idee nu am acum!

Forum Index » Profile for D_aka » Messages posted by D_aka
Go to: