[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Cracker
Forum Index » Profile for Cracker » Messages posted by Cracker
Message
s-a donat.
..deci, te mai intereseaza? sau mai intereseaza pe altcineva? vreau sa il duc in petshop la Cora azi dc nu apare nimeni (in timpul sapt nu am timp sa stau de el..)
da, este valabil. este impecabil. ;) poti sa vii sa-l iei si azi dc vrei.
Salut! Il donez (sau eventual il schimb pe o planta anubias). Hranit cu Hikari Algae Wafers si Tetra freshdelica (de cand nu mai am alge in acvariu ;) ). Il donez pt ca a sosit timpul sa se mute intr-un acvariu mai mare.
Este identic cu cel din imagine: http://www.scotcat.com/factsheets/g_gibbiceps.htm
In seara de sambata spre duminica - in jurul orei 22.00, a inceput depunerea. Intamplarea face ca am fost de la inceput langa acvariu asa ca, atunci cand lucrurile au inceput sa devina serioase am luat camera; prin urmare, o sa vedeti (ca si mine) cum apar primele icre.
VIDEO
Parametrii apei in mom depunerii:
NO3 - <10
NO2 - 0
GH - 7
KH - 3
pH - 7
Temp - 29C (aprox)
Pestii sunt hraniti exclusiv cu Hikari Micro Pellets.

Cateva detalii despre P. Ramirezi - asa cum le-am citit de pe net si de prin carti:
Nu exista consens privind denumirea - poate fi intalnit ca Mikrogeophagus sau Apistogramma Ramirezi. Nu este un peste din Amazon, ci poate fi intalnit in delta fluviului Orinoco sau lacurile adiacente, in ape cu pH acid si duritate scazuta.(se pare ca cei care au ajuns la noi sunt crescuti in Germania sau Singapore). Femela se recunoaste dupa abdomenul roz-rosu (si caracterul ceva mai certaret - cel putin a mea )
Exista si o varianta Bolivian Ram (Mikrogeophagus altispinosa).
Are in general o reputatie de peste dificil de crescut, ce moare subit fara nici o cauza aparenta.
Despre ai mei pot sa spun ca s-au adaptat foarte repede in acvariu, sunt foarte sociabili si curiosi, accepta fara probleme mancarea (femela am cumparat-o bolnava de gris am tratat-o doua zile cu JBL PUNKTOL, si nu am avut probleme dupa.)
Desi masculul a sapat o groapa in substrat, femela a preferat sa depuna pe frunza de Echinodorus (se pare ca nu a citit prea bine teoria)

link :-) :-)


PS au mancat icrele dupa doua zile
f. interesanta abordarea, as fi foarte, foarte curios sa vad niste poze .
e apropiata(conceptia) de ideea cartii Dianei Walstad - Ecology of the Planted Aquarium.
Salut, ce planta ai acolo in dreapta, Ludwigia cumva?

Sincer - nu ma pricep foarte bine inca la denumirile plantelor - e primul meu acv plantat, dar cred ca este Bacopa Caroliniana (te referi la cea care a atins luciul apei si e rosiatica spre final- nu?)
Interesant linkul - dar nu merge la mine, e altundeva plasat acvariul si muuuult deasupra aptitudinilor mele tehnice .

Cred ca ptr inceput o sa incerc cu powerheadul.[/img]
da, corect 30%pe saptamana ar fi ideal nu zic nu. easier said than done.
la mine inseamna sa car 3 galeti 10litri directia acvariu baie si retur plus umplut de 6ori un bidon de 5litri special destinat. plus baltoaca pe care o creez obligatoriu plus bombanelile invariabile ale lui nevasta-mea.
(ma tot gandesc la un furtun sa-l trag la chiuveta cumva nu stiu, sa vad cum oi face)
Acum referitor la chestia cu UV ca inactiveaza cu fertilizantii - iata pasajul de pe site-ul JBL (in manualul de instructiuni al UV-C JBL faza cu interactiunea cu fertilizantii e trecuta cu "maybe")

Should my JBL UV-C water clarifier remain permanently switched on and will it destroy the fertilizer dissolved in the water (JBL Ferolon)?

As a general principle, continuous running is the best, with regard both to the service life of the lamp and its effectiveness.
However, the disadvantage is the incompatibility with modern fertilizer products which are destroyed by UV.

Therefore a middle way has to be found.

-----------------------------------------------

Do you recommend running a UV-C water clarifier continuously in freshwater?

For a &#8220;normal&#8221; aquarium where attractive plant growth is important, a UV-C clarifier should only be used for a limited time as &#8220;fire brigade&#8221; to combat a specific problem. That could be, for example, water cloudiness from floating algae, white cloudiness from bacteria or the initial stages of a disease which can be prevented from spreading by using UV-C. Continuous use would make modern fertilizer products, water conditioners, vitamins and other valuable water supplements ineffective.


M-a cam lasat cu buza umflata. Plus ca am jumate din bateria de filtrare Juwel umpluta cu bureti de carbune activ - care am inteles ca la fel inactiveaza fertilizanti.

Pt moment am oprit sterilizatorul UV - si ma gandesc sa-l pun pe o priza programabila noaptea vreo doua ore cand inceteaza fotosinteza. Ce parere aveti? voi cum folositi sis UV?


[/img]
multumesc. iata o imagine cu acvariul la aprox o luna de la startare. azi am oprit sterilizatorul UV - am citit pe site-ul JBL ca inactiveaza fertilizantii cred ca de-aia mi-au pornit plantele asa greu/ si merg inca greu.
http://www.acvariu.ro/coppermine/displayimage.php?album=lastup&cat=0&pos=0

ultina achizitie in stanga : Echinodorus argentinensis
le-am pus in galeria foto
http://www.acvariu.ro/coppermine/index.php?cat=13483
scuze de raspunsul intarziat - azi am ratat la mustata un aparat nou de fotografiat, asa ca am sa pun o poza tot cu cel vechi (care nu e prea stralucit)...numai sa-mi dau seama cum se insereaza pozele
Este primul meu acvariu plantat si m-a scos din minti pana acum. plantele din planul doi - sunt plantate acum o luna, cele de langa filtrul intern saptamana trecuta. instalatia de co2 am montat-o pe data de 17.07.2008 deci primele bule au aparut cam pe 19.07. e destul de lenesa - cam o bula la 4 sec. in orice caz ma bucur ca mi-a adus pH-ul la un 7 de la un 7.5 - 8.(kH - 4)
Schimburile de apa le fac aleator - pur si simplu nu-mi pot face o rutina (la 1-2 sau 3 saptamani 10 sau chiar 20l). Am filtru montat la apa rece cu 4 baterii de filtrare - care-mi dau un kH: 2.5-3gdH si un pH de 7-7.5.
la fiecare schimb de apa adaug Jbl Ferropol, zilnic 3 pic de Jbl Ferropol 24 + Jbl balls la radacina. Ma asteptam la o crestere cel putin exploziva, dar plantele cam stagneaza. nu-mi dau seama care-i problema.
Salut! sunt Bogdan, am 30 de ani si am trait in Bucuresti toata aceasta perioada (stiu ca nu-i un lucru cu care sa te lauzi dar ma lupt sa remediez acest aspect).
Primul acvariu l-am primit de la ai mei prin scoala- ocazie cu care am citit si prima carte de acvaristica: "Acvaristica practica" de Voican sau Voicu sau Voiculescu? apoi pauza pana prin facultate cand am mai avut o tentativa vaga.
M-am reapucat de vreo doi ani de la zero (cu zero cunostinte) dar in forta cu 4-5 carasi in 60l (evolutie clasica catre exitus - mai putin o carasica care a invatat alaturi de mine ciclul azotului si elementele de baza al e acvaristicii, pe care am donat-o). Am trecut la Rio Juwel 125 cu ciclide de Malawi (Labidochromis Caeruleus, Scienochromis fryeri, Ps.Zebra, Hemichromis Bimaculatus), iar de vreo 3 luni incerc sa patrund lumea rarefiata a acvariilor plantate. Am 15 Paracheirodon Axelrodi, un Papiliochromis Ramirezi si un Glyptoperichtys Gibbiceps.
Hardware: Tetratec Ex600, filtru intern Juwel, UVC jbl 5w, Co2 ferplast, 2 neoane Hagen (Floraglo si Aquaglo)+reflectoare juwel, substrat tetra, fertilizare jbl(liq+solid).
 
Forum Index » Profile for Cracker » Messages posted by Cracker
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com