Message |
|
Nu e cam jos nivelul de apa in display?
|
 |
|
Schimbare de plan
Daram o debara care nu isi are rostul ca e prea mica si ppot sa fac tava muuuuult mai mare
Tava 1700x800 mm, 250mm inaltime in spate pe latura mica si 100mm inaltime in fata.
Cam asa o sa arate:
|
 |
|
Eu am gondit putin altfel decat tine. Biroul va avea o singura placa de pal, cat mai groasa,
daca exista de 30 mm, iar de fur imprejurul tavii va fi o margine din lemn cu o grosime de
60 de mm sau ceva mai mult, poate 90 mm. Iar tava din poza are 250 mm in spate si 150 mm in fata.
Nu mai decupez palul, fac o rama din lemn care sa incadreze tava.
In plus fata de tine, voi avea sub un corp de 700x700x700 mm special pentru terariu/acvariu,
unde o sa am un filtru extern si alte acareturi, tevile de la filtru urca prin tava pina la acvariu,
in asa fel incat sa se vada cat mai putin (in fundul tavii o sa am montate doua flanse cu tevi de
PVC de 25 sau 32 prin care sa treaca tevile de la filtrul extern).
Deasupra terariului voi avea o lampa suspendata rotunda Giesemann, gri antracit, o am deja, iar acvariul
va avea doua lampi cu led negre. Lampa Giesemann este cu bec HQL.
|
 |
|
Oricum trebuie sa redecorez biroul, sa renovez, asa ca am zis sa refac si acvariul pe care il am acolo
si care e tras pe dreapta de vreo cativa ani pe motiv de bazin spart
Si cred ca in loc de cub cu latura de 400 mm o sa folosesc un Dennerle Scaper's Tank.
|
 |
|
Nu s-a "furat" tija, tija e la mine, doar ca tija e o teava de plastic verde care nu e telescopica. Si cand a
plecat ultima data in peregrinari parmetru' am tinut tija acasa, ca era complicat de trimis cu tot cu tija
|
 |
|
|
 |
|
Silviu Man wrote:
kirucd wrote:Arata super fain, in cateva saptamani o sa arate spendid 
Asadar, ce faci? Te bagi? Parca aveai un birou de redecorat
In 3 luni ma mut si eu cu biroul, linga un depozit pe care il inchiriez. Cred ca atunci incep proiectul urmator.
Apropo, cine poate sa-mi spuna cum sa inlocuiesti un topic sau sa-l modifici? Am unul (Intre doua lumi) tot
aici, dar care, intre timp s-a modificat aproape total. ... sau scriu acolo in continuare? Cum e mai bine?
Pai tu ce crezi?!
Terariul are 1000x800 mm. Iar acvariul un cub cu latura de 400 mm.
Ce inaltime are tava la tine in spate? Si ce inaltime in fata? Si cat de adanca
e gaura in lemn in care e pusa tava?
|
 |
|
Cat timp lasi plantele fara apa, doar sprayate? Doar pe perioada amenajarii sau acoperi cu folie si le lasi mai mult?
|
 |
|
Mai bine pui pal, nu placaj...
|
 |
|
E un pic prea scurt 430 mm. Eu am acvariul de 70 inaltime spre exemplu. Si suportul trebuie bagst in unghi.
Undeva la 700-800 mm cred ca e mai ok... daca gasesti sa imi spui, daca nu mai caut si eu.
|
 |
|
40x40x3 ar fi mai bine si ar trebui sa il rigidizezi cu pal, spatele si lateralele.
|
 |
|
Nu stiu daca sint din plastic, asa fugitiv ce am vazut pe net sint metalice, folosite in service-uri auto...
|
 |
|
Ce fel de oglinda telescopica? Daca e ce trebuie ia-o si iti trimit banii.
@Orio cu placere
LE am gasit, cred ca e o varianta buna, doar ca ar fi superfain daca ai gasi una din inox.
Chiar daca e mai scumpa imi spui si iti trimit banii. E mai bine din inox pentru ca altfel
o sa rugineasca destul de repede.
|
 |
|
Daca il intaresti cu pal nu e nicio problema. O placa pe spate si doua placi pe laterale si e ok. In fata poti pune usi aplicate
cu magneti, cand ai nevoie sa lucrezi la sump scoti usa cu totul.
|
 |
|
|
 |
|
Acel mucilagiu este un biofilm de bacterii si o sa dispara.
|
 |
|
Ce ti-au recomandat ca si mancare pentru artemia?
Ca sa eclozezi artemia nu e complicat, ca sa cresti artemia e ceva mai complicat. Apa se polueaza foarte repede de la
mancarea pe care o adaugi, in mod normal iti trebuie o filtrare si un mic acvariu separat. Vezi aici:
http://www.wikihow.com/Raise-Brine-Shrimp
|
 |
|
Jimmi wrote:kirucd nu ti-a zis mai sus ca gris-ul e prezent in permanenta in acvariu.Partial prezent.El se instaleaza doar cand pestii au imunitatea scazuta.
Vazusem un topic pe celalalt forum din 2014 in care cineva testase apa din acvariu si la microscop aparea Ichthyophthirius...Pacat ca nu mai fac chimie la scoala ca voiam sa testez si eu chestia...
Ba tocmai ca i-am spus ca e prezent in permanenta, dispare doar prin sterilizarea acvariului si carantinarea pestilor:
kirucd wrote:Da, ramane in acvariu, de obicei in substrat. Odata avuta boala in acvariu, aceasta nu dispare decat prin
sterilizarea intregului acvariu si carantinarea tuturor pestilor.
|
 |
|
|
 |
|
|
 |
|