Message |
|
Nu zic nimic, dar cu picioarele alea suprafata de sprijin s-a micsorat dramatic.
Peretii verticali LATERALI stau in aer in momentul asta si toata incarcarea lor practic solicita cantul placii orizontale.
In plus, ar trebui inca 2 picioare montate in dreptul placii verticale de pe mijloc.
|
 |
|
Dupa parerea mea, ar fi trebuit ca placa orizontala de jos sa vina in contact cu podeaua, iar elementele verticale sa descarce pe ea. In felul asta suprafata de contact cu podeaua era maxima si, datorita frecarii, nu exista riscul deplasarii accidentale a ansamblului.
In momentul de fata, suprafata de contact cu podeaua e data doar de canturile elementelor verticale si este minima.
Piciorusele alea vin prinse acum pe cantul placilor de Pal, care se macina in timp. Daca veneau prinse pe placa orizontala (in masa Pal-ului) era altceva.
Eu zic sa renunti la ele.
|
 |
|
Eh, producatorul o da Solar Natur ca daylight, dar din ce stiu eu daylight este 6500k. In fine, e o chestie care nu are prea mare importanta daca suntem multumiti de lumina respectiva.
Ai dreptate, am tastat gresit... era vorba de 965 Osram. Inca nu a venit asa incat nu pot spune nimic.
Pacat ca neoanele astea costa atat de mult incat nu le poti lua pe toate sa vezi care combinatie iti place cel mai mult.
Am la dispozitie JBL Solar Natur, Tropic, un Osram Fluora si trebuie sa vina 965-ul. Tropicul este cam cald, iar Fluora are lumina cam mov...
As vrea sa pot testa si o combinatie cu tuburile Marine de la JBL. Dar la 6-70 ron bucata... ma las de teste 
|
 |
|
Pai am tot vazut si la Hornbach si la Cora-Pantelimon.
|
 |
|
JBL Solar Natur nu este daylight... are 9000k temperatura de culoare si merge spre albastru.
Eu momentan folosesc un Solar Natur + Solar Tropic (4000k). Cel de 4000k nu prea ma multumeste pentru ca este cam "cald".
Asa incat incerc inlocuirea lui cu un daylight 065 de la Osram.
|
 |
|
Nu stiu daca mai au la Hornbach, dar am ajuns duminica la Cora si aveau.
|
 |
|
Am cumparat eu 2 buc de la Hornbach, duminica trecuta.
Dar ai grija ca 90% din ei sunt False SAE. Trebuie sa casti ochii ceva timp si sa-i gasesti pe cei adevarati, dupa care vanzatorul o sa te bodoganeasca
Cand i-am luat eu, erau doar 3 buc intr-un acvariu cu vreo 40 de exemplare catalogate ca SAE. Si a durat juma' de ora pana i-a prins...
|
 |
|
Rezervat pana luni!
|
 |
|
Nu stiu daca e mascul sau femela. Nici vanzatorul n-a stiut sa-mi spuna atunci cand l-am luat.
Il dau pentru ca este prea mare pentru mine deja - 15cm lugime.
Pret: 20 ron
O sa incerc sa-l prind in poza, pentru ca nu stiu nici ce varietate este.
|
 |
|
Aveau dreptate cei de la magazin. Sunt varietatea Njassae (Malawi).
|
 |
|
Sincer nu stiu ce varietate sunt... tocmai incerc sa le fac poze.
Dar am gasit intr-un singur loc, in Bucuresti, si i-am luat inainte sa dispara. Aveau numai 3 bucati, eu am luat 2.
Dar in general au spus ca mai primesc.
Referitor la locatie, cei de-acolo sustineau ca sunt Malawi, dar nu bag mana in foc ca stiau ce vorbesc. N-au fost foarte convingatori.
|
 |
|
Asa cum spune si titlul... cumpar Pseudotropheus Saulosi:
2 masculi + 4/5 femele (pana in 5cm lungime)
Sau daca stie cineva unde/la cine pot gasi acesti pesti.
Multumesc.
|
 |
|
Problema rezolvata.
Multumesc.
|
 |
|
Caut 2 Synodontis, de preferinta una din variantele:
Njassae
Petricola
Multipunctatus
Polli
Granulosus
Grandiops
|
 |
|
A plecat si incalzitorul. Vanzare incheiata.
Multumesc acvariu.ro!
|
 |
|
Filtrul s-a dat!
|
 |
|
Modificare de pret la incalzitor, intrucat l-am vazut in magazin cu 47 ron (eu ma orientasem in prealabil dupa pretul online).
Asa incat, incalzitor Jager 150W - 38 ron
|
 |
|
Ambele produse sunt absolut noi, au venit impreuna cu acvariul care sta inca in cutie. Dar am planuri pentru alte echipamente.
1) Filtru intern Eheim 2212
Filtru intern modular pt. Acvarii de apa dulce sau marine, cu cap motor pivotant si reglabil,cu sistem de aerare a apei, suprafata mare de filtrare – pt acvarii 100-200 l, 210-650 l/h
2) Incalzitor Jager 150W (200-300 litri)
Comes with a six foot, double insulated cord, an easy to use control dial with accurate 1 degree increments, an inner and outer water seal, easy to see pilot light, clip on holder with suction cups, precision bi-stable thermostat with a plus/minus of 1/2 degree F holding temperature, heat shield for creature protection, Innovative low water safety switch turns off heater if water gets low, 2mm thick shock resistant, thermal resistant glass, chrome nickel plated heating elements designed to avoid hot spots.
Completely submersible and can be placed upright or sideways.
Preturi:
1 - 90ron (~115ron in comert)
2 - 48ron (~63ron in comert)
Ca schimburi ma intereseaza DOAR unul dintre urmatoarele echipamente (evident cineva va plati o diferenta dupa caz):
- Eheim 2028
- Eheim 2229
- 2 x incalzitor 100W + 75W (nu Eheim neaparat, dar nici chinezisme)
|
 |
|
Acuma, eu stiu o familie de fosti canotori de performanta (care impreuna depasesc un acvariu de 240l) si care au optat pentru pat de metal. ;)
Totusi, la un stand de acvariu distributia se face pe suprafete mult mai mici si pal-ul este mai putin solicitat 
|
 |
|
Nu, nu am vrut sa spun ca nu sunt sigure.
Am vrut sa remarc doar ca sunt facute tot din pal, nu cine stie ce inginerie. Nu reinventeza nimeni apa calda.
Daca un stand Juwel de Pal poate tine 300 litri, inseamna ca si tu poti face unul care sa tina. Doar ca tu trebuie sa dai dovada de mai multa grija/atentie pentru ca nu dispui de linia lor de fabricatie.
Cei de la Eheim au stand-uri din pal de 16mm. Mai dens ce-i drept.
Care crezi ca e diferenta fata de un pal de 18-19mm pe care-l ai tu la dispozitie in magazin?
Gandeste-te ca acelasi pal de 18 e folosit ca placa sub un pat de 2 persoane, fara intarituri (pentru pat  ). Si in acel pat se intampla multe... Si totusi tine!
S-ar putea sa nu tina 10 ani ca unul de firma, dar cred ca in 5 ani o sa-ti faci un acvariu mai mare  .
|
 |
|