[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Lucian
Forum Index » Profile for Lucian » Messages posted by Lucian
Message
stefanp wrote:Da' cred ca si ei asteapta ciclarea cu interes
parca ar fi povestea cu printesa si gandurile ei: "imi vine, nu-mi vine"
un fir de plata da, are cativa milimetrii. Dar firele sunt legate intre ele ca asa se immultesc , le desfaci in lungime si bagi cu totul un capat si lasi afara cateva frunzulite din celalalt capat
Cauta la magazinele care au si vanzari on-line (sau numai on-line). Trebuie doar sa compari stocul/pretul si serviciile aditionale.
Exista niste agrafe de plastic facute de JBL. Poti sa utilizezi si scobitori Ai vazut vreodata cum se face Cordon bleu ca sa nu se desfaca ruloul Cam asa procedezi si cu HC-ul. Infigi multe scobitori, la un unghi de ~45 grade, cate doua intr-un loc si in directii diferite sub forma de X.
Cea mai sigura metoda este sa desfaci pot-ul in bucati mici (max 1x1 cm) pe care le ingropi efectiv in substrat, lasand doar cateva frunzulite afara.
Uite si un filmulet (daca o sa cauti o sa gasesti multe filme care arata etapele si procedurile de plantare):
Am remediat link-ul
Pompa poate sa fie pornita de un detector de nivel.
Poti incepe prin a citi articolul asta si prin a cauta pe forum despre LED-uri.
Tot ce pot sa-ti spun este ca benzile tale cu led-uri nu sunt bune pentru acvaristica.
Mai ieftin si mai bun este sa achizitionezi neoane.
Pretul e bun, modelul nu Ce ai dat tu este 1x36W si nu poti lega doua tuburi de neon. Daca te uiti atent la poza este dat un model pentru doua tuburi si unul pentru un tub, deci poza este generica si nu al produsului listat.
Tie iti trebuie 2x18W deci ceva de genul: http://www.magazin-lustre.ro/drosser_electromagnetic_2_x_18w_balast_b2_2x18w_electrostart-105987.p.html sau asta http://www.magazin-lustre.ro/droser_electronic_2_x_18w_model_vt_465_balast_electronic_2x18w-63688.p.html
Frumos inceput. Felicitari!
Poate te gandesti la un gratar (plasa) pus in zona de intrare a apei din display in filtru pentru a impiedica existenta unor "fugi" nedorite.
Foarte buna initiativa si articolul.
L-am lipit sa poata fi gasit usor.
stefanp wrote:LE: Referitor la testul NO3 de la jbl, n-am aplecat pana acum eprubeta...multzam' de hint.

nu doar tinuta aplecat ca nu se deplaseaza substanta nedizolvata ci bate usor sticluta de masa pana substanta se duce pe o margine. Din momentul asta lumina trece prin toata coloana de lichid si comparatia culorilor se face mai bine

Alex wrote:Daca masori cu JBL, Fe de la Easy Life asa se intampla. Am patit si eu...practic il detecteaza eronat. Cred ca este ceva legat de forma de chelatare a fierului lor. Acelas test detecteaza in schib perfct Fe de la Dennerle... Ca o parere personala mi se pare mai bun cel de la Dennerle.

Ai dreptate Sandule. Si mai conteaza si daca fierul este bi sau trivalent. Nu am incercat testele de la Dennerle. Pentru Fe am testat Tetra, Sera si JBL. Am avut o incercare cu un test de la Seachem dar era expirat si in loc de praf in cutiuta era o pasta... In prospect scria ca daca s-a fertilizat cu fier trivalent sa se astepta reactia 30 minute. Ce este interesant este ca are si solutie de test etalon.
Fa-ti o lista de prioritati:
- De chiller nu ai nevoie.
- controler-ul de PH este de dorit dar nu neaparat necesar
- FILTRAREA este pe primul loc

Ei acum te-am ajutat sa iei decizia oridinii in care cumperi?
Am testat acum Tetra NO3 si pare mai bun decat JBL-ul
La testul de NO3 JBL, inainte sa se faca masuratoarea se intoarce lateral la 45 grade recipientul si se bate de masa pana substanta ramasa la fund sa se deplaseze pa lateral. Astfel testul de culoare se poate face bine.

Plantele cum o mai duc?
realmode wrote:Ce brand este vanat cel mai des? Daca as suplimenta, ce debit este suficient?

Eu personal nu am avut nicio problema cu filtrele externe Eheim.
Debitul recomandat este de 3-4 ori volumul acvariului, dar poti sa alegi si cu debite mai mari fara problema (debitul dat de fabricant este debitul teoretic al pompei care echipeaza filtrul si la H=0).
Alte caracteristici importante a unui filtru extern (diverse modele de la diverse firme pot avea unele "scapari" de calitate sau proiectare deficitara):
- volumul filtrului - cu cat este mai mare este mai bine
- consumul de curent electric
- nivelul de zgomot
- sa aiba un prefiltru (se poate curata usor fiind primul filtru de sus, fara sa desfacem celelalte compartimente)
- sa fie dotat cu un sistem de decuplare a furtunelor usor de utilizat si sigur
- sa fie dotat cu un sistem de inchidere a capacului sigur si garnitura sa poata fi scoasa usor - sunt multi care se plang ca au inceput sa apara scurgeri de apa din cauza garniturilor proaste, cleme de inchidere care au cedat, etc.
- sistemul de prindere a rotorului sa fie solid (am pierdut doua canistre hagen din cauza sistemului asta)
- posibilitatea de a se autoamorsa sau sa fie dotat cu pompa manuala de amorsare

Daca tot te gandesti la un filtru extern poti sa iei in considerare si un skimmer JBL TopClean II. Te va scapa de biofilm, realizeaza o mascare a sistemului de absorbtie a unui filtru extern, va strange toate frunzele si alte resturi vegetale care plutesc si are si un mic rol de oxigenare a apei
McDrive wrote:noutati....
am vorbit cu cel de la care iau pestii si mi-a zis ca parintii discusi sunt obisnuiti cu fertilizanti lichizi o data pe luna ... dar nu si cu CO2
Voi ce sfaturi imi dati cu privire la puii de discus ce ii iau ... ce ar fi mai bine ... sa ii obisnuiesc cu co2 si fertilizanti lichizi in cantitati mici sau nu?

Nu exista o "obisnuinta" cu CO2-ul. Aditia de CO2 face sa scada pH-ul. Trebuie sa vorbesti cu furnizorul sa vezi ce pH avea apa lui si este bine sa aiba acelasi pH o perioada 9asta poate insemna sa nu faci aditie de CO2 sau din contra...). La inceput, ca sa le scazi stresul, poti in apa de transport si poate si in bazin sa adaugi lichide speciale pentru asta. Cauta in magazinele de profil si sunt destule produse pentru asta. Termina bazinul si fa-i ciclarea iar decizia de a utiliza fertilizanti o iei dupa ce termini operatiile cu adevarat importante si prioritare
De astazi userul.....ida74
ne paraseste pentru incalcarea repetata a regulamentului si utilizarea unui limbaj ireventios in comunicarea cu administratia forumului.
Daca tot spui ca ai citit mult despre ciclarea acvariului, arata-mi si mie unde ai citit o metoda de ciclare in care apar cuvatele CO2 si ferilizare.
Pai eu zic ca mai inati sa incepi prin a recunoaste greselile facute pana acum si a le corecta. Nimic mai simplu... si mai greu in acelasi timp pentru un inceput Dar pana nu vei face asta vei face experimente cum spunea un alt coleg de forum zilele astea si "poate" ca iti vei rezolva problemele, insa va fi intamplare nu stiinta.
Eu fac acum experimente cu gama EL si deci cu componente separate. Mi-am propus niste tinte si stiu concentratiile fiecarei solutii. Fac masuratorile seara, fac calculele de ce cantitati trebuie sa pun ca sa ating tintele si dimineata fac aditia. La inceput am fact masuratori zilnice, dar acum deja stiu consumul si cantitatile s-au stabilizat. Partea mai rea este ca fier si PO4 parca arunc pe geam (0.5/0.6ppm/zi la 300 litri net - bazin de 400l) dar si cresterea plantelor este incredibila si partea cea mai tare este ca nu au aparut deloc alge... Aceasta metoda face ca dupa 1-2 zile de la schimbul de apa sa ajung sa adaug numai ceea ce consuma plantele zilnic.
Dar asta este doar una din multele metode existente pe care ma jos e acum
Repetand greselile se repeta rezultatele
Experimentele e bune la experienta
Dupa asta, experimentat fiind , cureti acvariul, speli substratul, cumperi niste plante si decoruri (lemne, pietre), refaci bazinul si faci ciclarea ca la carte
 
Forum Index » Profile for Lucian » Messages posted by Lucian
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com