si eu ... am incercat cu argila. nu stiam de ce, stiam ca ASA TREBUIE
numai ca dupa maxim 2 luni tin minte ca am scos o din acvariu pt ca imi colora apa, peste argila avand un strat de pietris subtire si de o granulatie prea mare
nu e boala, este alga. mereu faceam alga asta pe anubias.
asa cum a spus si alinutz80, este de la lumina cel mai probabil
anubias este o planta cu crestere lenta si este predispus la alge
daca reglezi putin lumina, mancare mai putina la pesti, schimb apa, poate si un test po4, alga o sa moara si o sa se desprinda, sau poate o sa o manance pestii, crevetii, melcii sau ce mai ai tu in acvariu
daca se agraveaza spal o, tin minte ca spalam anubias ul in apa cu clor )
dan.pavelescu wrote:Ha, ce chestie, acum cateva zile am adaugat in cos un ventilator hygger, fix la plezneala, ca n-am auzit niciodata de ei.
Aveam de ales intre asta, jbl si ceva chinezarii cu nume dubios.
Astept un feedback cu ventilatorul, sa stiu daca prapadesc euroii sau nu.
daca ai rabdare ti l donez eu pe asta, dupa ce fac un episod cu el. nici nu am desfacut cutia, daca ma crezi !
singura conditie este sa imi spui cum ar trebui sa fac un feedback din unghiul tau de vedere la acest produs !
daca acecepti provocarea, vorbim in privat
eu am modelul HG051 - 3 fan
Mersi, dar habar n-am. Daca zici ca e bun, il comand si eu.
petrutz2003 wrote:
2. cablul de alimentare este taiat. se poate desface capacul sa pun un nou cabulu de alimentare?
Nu. De regula este prins in pompa cu o rasina speciala. Nu incerca sa scobesti rasina aia si sa pui alt cablu, ca o pui de coliva.
Nu se vede in poze de unde e taiat cablul. Daca este suficienta rezerva in afara filtrului, ii adaugi linistit cat cablu e nevoie.
Ca fapt divers, eu tai cablurile de la aparatele electrice defecte, pentru un motiv bine intemeiat - sa nu le bage cineva in priza si sa faca poc.
tocmai pentru ca e taiat mai scurt nu se poate vedea. in poza a ii a cu eticheta se vede si un pic de cablu
alinutz80 wrote:Eu doar Eheim folosesc, am si alte brand-uri dar Eheim e altceva (adica TOP).
Schimba acel maner, cauta l pe net dupa modelul filtrului ca si piesa de schimb.
Cablul, depinde unde e rupt, dar incearca sa l adaugi cu alt cablu cum a zis colegul de mai jos si cred ca merge...ca si cum l-ai prelungi. Astia de la Eheim zic ca nu e voie sa prelungesti sau tai cablul, dar si eu am unul cu cablul de alimentare prelungit si merge ok.
am sa cumpar un maner dupa ce am sa verific daca functioneaza filtrul. nu pot descchide capacul. in fiecare zi tot incerc 5-10 minute sa l desfac dar nu reusesc ....
alinutz80 wrote:Land of the trees, acvariul cu melci tylomelania destul de multi (minim 8 -9 adulti si multi pui), melci asolene spixi (am luat recent 8 buc si mai avem eu 3 din prima mea tura inmultiti de mine)
Mai sunt acolo multi creveti red cherry (nu i-am selectat prea bine....dar rezista bine la 28gr) si vreo 8 corydoras pygmaeus toti convietuiesc fericiti.
Cand lumea nu mai are ce face cu ele, le scoate afara
Orice, tv, mobila .... acvarii
Asa a facut si vecinul meu (necunoscut) cu 2 acvarii si mai multe echipamente de acvariu
Am luat doar un acvariu, pentru ca pentru cel mare era nevoie de inca 3 oameni sa l misc
Si un filtru. Dar filtru arata ca in poze.
Nu sunt familiarizat cu acest filtru.
1. Il pot folosi fara manerul ala care are rol si de LOCK ?
2. cablul de alimentare este taiat. se poate desface capacul sa pun un nou cabulu de alimentare?
3. se merita sa imi bat capul cu el ?