[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: lukitza
Forum Index » Profile for lukitza » Messages posted by lukitza
Northfin nu se gaseste in romania din cate stiu eu.
Aulonocarele sunt carnivori, la tine ar fi o idee buna sa inversezi procentele, putina spirulina si mult NLS sau Northfin.
Eu folosesc Northfin Cichlid Formula si Tropical Spirulina Granulat Super Forte 36%.

Da, apa ar trebui sa fie cetoasa de-a dreptul in ziua 3.
Combinatia recomandata de Calin o folosesc si eu, NLS+Northfin+Tropical dar eu pun cantitati egale.
Inainte dadeam in zile separate dar am observat ca unii "stramba din nas" la o anumita mancare.
Asa nu au de ales, mananca ce prind.
NLS e o mancare bogata proteic iar ciclidele sunt in mare parte vegetarieni. De aceea cel mai mare procent e spirulina in mix-ul lui Calin.
Ma corecteaza el daca gresesc
Nu se simt tocmai bine, scutura din cap cateodata zici ca-s apucati.
Si se freaca in draci de pietre. Dar mortalitati am destul de rar.
Am observat ca vara simptomele astea se raresc. Eu zic ca e ceva in apa care vara se baga in cantitati mai mici.
In toamna m-a ajutat Calin Gherman cu o examinare a 2 pesti si nu a gasit nimic pe ei. Deci boala nu e, apa e de vina.
Auratusul ala s-a bagat si el la poza.
Cel care a murit era un mascul de Aulonocara OB absolut superb. Vreo 13-14 cm.
Ce intrebam eu in postul initial e daca astea sunt simptome de sulfat de aluminiu sau a murit de la altceva.
Aceeasi parere o am si eu, e chestie de obisnuinta. Si eu am patit ca au refuzat NLS apoi s-au obisnuit.
Am patit acelasi lucru cu Northfin care o mancare superioara NLS (se lauda unii).
2-3 zile de post si apoi vor manca orice.
Tocmai ca am sterasyl pe schimbu la picatura.
Acum a murit doar pestele asta, dar ce peste era.
La cateva luni pierd cate un peste care moare identic ca asta, cu gura larg deschisa.
Pe asta l-am vazut de dimineata ca nu a mancat, pe dupa-masa era gata.
Sulfat de aluminiu?
Ce-i cu betele alea tot roata?
Si cat ai GH-ul acuma? Si evident, de unde ai luat-o?
Ar mai fi varianta asta, cica e aragonit, teoretic e cea mai solubila varianta.
https://www.nevertebrate.ro/substrat-aragonit-acvariu-marin-dupla-reef-ground-0-5-1-2mm-20kg-19645
Cred ca asta e un link foarte util legat de durizarea apei.

http://goldfishgarage.blogspot.ro/search/label/aragonite
Nu am ce face cu ala, e cuartz, inert chimic. Pe langa faptul ca nu se preteaza la ciclide.
La evidecor ma refeream la carbonatul de calciu care nu are ce vopsea sa fie.
Cu algele nu prea ai ce face dar ciclidele le vor aprecia.
Cu ciclarea esti pe drumul cel bun, eu zic ca poti introduce deja cativa pesti.
Porcu wrote:N-ai incercat sa pui o mina de substrat in paharul cu otet? Poate ai o surpriza .

lukitza wrote:Eu incerc sa fac exact opusul, am GH=KH=2 la robinet si incerc sa le urc.
Am in sump pietre calcaroase, scoici si tot nu reusesc sa le urc mai sus de 5.

Nu mai stiu ce substrat ai, eu folosesc la Tropheusi spartura de coral fina si treaba merge bine de aproape 10 ani in conditiile in care la robinet vine cu GH~1-2 si KH nedetectabil.

Substratul meu e inert chimic. M-a tentat sa-l schimb dar ma gandeam la nisipul de Evidecor.
Cica ala ar fi carbonat de calciu care teoria zice ca nu e solubil in apa. Totusi unii care-l folosesc ca substrat zic ca duritatea le-a crescut.
Cu spartura de coral e aceeasi poveste, teoria zice ca daca nu contine aragonit nu se dizolva in apa.
Cat de fina e aia pe care o folosesti? Eu as prefera ceva cu granulatie 1mm.
Daca nu ai teste asteapta 3 saptamani si apoi poti baga pesti.
Sunt alge, e o chestie normala. De obicei apar prima data cele maro.
Eu pe alea le urasc
varolluis wrote: sulfat de calciu si magneziu

Sulfatul de calciu e insolubil in apa.
Sulfatul de magneziu e solubil si functioneaza. Denumirea populara e sara amara sau sare Epsom.
Silviu Man wrote:
lukitza wrote:7.2

La un astfel de pH este inutil sa introduci marmura sau scoici in apa. Calciul, in forma in care exista in structuri minerale sau organice, se dizolva in apa
numai in conditiile unui pH acid. Este situatia inversa a colegului nostru, care are un pH de 5,5. Asadar, cred cea mai buna metoda este sa folosesti produse
dedicate (eventual recomandarea colegului skija, adica produse in care calciul si magneziul sunt in forma sulfat, mult mai solubil in apa) sau apa de osmoza inversa,
remineralizata (aici sunt mai multe solutii pentru remineralizare dar, in general, cartusele clasice asigura o duritate de 6-8).

Da, carbonatul de calciu are mai multe forme in natura din care aragonitul e cea mai solubila in apa.
Scoicile sunt formate in mare parte din aragonit deci sunt cat de cat solubile.
Cunosc si am folosit solutii de crestere a GH, KH (sare amara, bicarbonat de sodiu) dar eu am schimb la picatura si asta ar insemna sa dozez zilnic.
7.2

Forum Index » Profile for lukitza » Messages posted by lukitza
Go to: