Message |
|
chiar si cu micile neplaceri pe care le-ai avut la inceput , rezultatul e uimitor :bravo2:
acu vin si eu cu o intrebare cat de mult tine ? , dureaza macar un an ?
am si eu un acvariu, cam de aceiasi capacitate ( 200 de litri ) caruia in primavara asta va trebui sa-i schimb substratul ; si acum problema; eu initial vroiam sa-i pun sera floredepot dar la volumul acvariului meu imi trebuiesc doua cutii de cate 4.7 kg bucata , pe cand solutia expusa aici mi se pare ceva mai ieftina
am vazut ca mai e un topic deschis de filipica , dar acolo se comparau si cu alte proiduse ; dintre cei care au folosit aceste doua substraturi ( Floredepot si AquaBasis), in timp se justifica diferenta de pret ?
|
 |
|
am facut un nou acvariu de aprox 220 de litri , care va fi gata de a-si primi locatarii in doua saptamani, poate se gaseste cineva care sa-mi poata face rost de chiriasi 
|
 |
|
daca are cineva 4-5 pui de oscar , preferabil ar fi sa fie din Galati sau din apropiere
|
 |
|
ai facut deja acvariul ?? ca daca, nu te sfatuiesc sa il faci un pic mai mare si sa-i faci intr-unul din capete un compartiment care sa joace rolul de filtru extern ; asa vei scapa de inesteticele tevi din pexal care atarna prin acvariu si care risca oricand sa se dezamorseze .
zic asta pentru ca ai putea sa aduci apa in filtru printr-un furtun care va fi ingropat in substrat , iar capatul din acvariu va putea iesi undeva la aprox. 10 cm deasupra substratului , si capatul din filtru sa dea deasupra materialului filtrant
va functiona pe principiul vaselor comunicante , trecerea din acvariu in filtru se va face taind coltul din spate - jos al peretelui despartitor ( prin care va trece furtunul si care se poate masca cu substratul ) , totodata va fi sigur ca nu vei avea surpriza sa te inunzi daca se va intampla ceva cu vasul separat
ca medii filtrante e bine sa folosesti de la rar la des tocmai pentru a preveni colmatarea , asa cum bine a zis si monoceros ,
atat doar ca va trebui sa ajustezi grosimea furtunului la debitul pompei
|
 |
|
acelasi comportament il au si cele cateva fire de cabomba din acvariul meu , seara coroana se strange , iar dimineata se desface , asta chiar daca intr-o noapte le-am lasat lumina aprinsa , planta tot dimineata si-a desfacut coroana
|
 |
|
daca veti cauta o alta modalitate de plata , pretul va scadea cu cateva sute de mii
|
 |
|
eu am oferit si ofer si acum si pesti la schimb pentru niscaiva verdeata .......si nu s-a prea lipit nimic pana acum ; slabe sperante cu comunitatea acvaristica din Galati 
|
 |
|
la gupi sau mai adaugat si cativa cory, o pereche de gurami si poate cativa ancistrusi
toti pestii sunt la schimb cu plante , nu neaparat valisneria
oferta valabila si pentru orasul tulcea si braila 
|
 |
|
nu iti spun sa le arunci , dar e posibil sa nu eclozeze ,
cand vor depune data viitoare , sa le lasi la locul lor , masculul e un paznic foarte bun
la temperatura de 24 de grade vor ecloza , dar un pic mai greu !! (3-4 zile)
si eu am fost speriat la prima depunere , si am scos icrele din apa , si le-am mutat in alt acvariu si tot degeaba , ..... cand au depus a doua oara am lasat natura sa-si urmeze cursul  , si nu mi-a parut rau !!
|
 |
|
ar fi trebuit lasate in acvariul " original " , temperatura optima e de 28 de grade
faptul ca au stat cateva secunde la " aer " ar putea sa le afecteze definitiv
mai da cateva info despre acvariu ( litri, filtrare , alte specii, temperatura ,....)..........., ar fi bine sa astepti o alta depunere !!
in galeata respectiva e bine sa pui si o piatra cu bule !!
|
 |
|
as fi si eu interesat , ................. dar sunt si mai departe ..............
oare ar putea exista vreo posibilitate prin care cineva binevoitor sa faca o fapta buna prin care sa ajunga si la noi tuburile ??
si nu dejeaba !!  (  )
|
 |
|
schimb 3 perechi de gupi cu cateva fire de valisneria, daca nu sunteti posesori de plante, am sa-i donez !!! 
|
 |
|
si au ramas doar
40x50x45 1 buc (90l)
30x40x20 3 buc (25l)
preturile raman neschimbate 
|
 |
|
tot ce stiu despre aceasta specie e ca sunt foarte foarte agresivi in perioada reproducerii, nu prea vad ce specie de pesti ar putea sa le tina piept , daca masculul continua sa fie atat de agresiv inseamna ca are el ceva de ascuns in barlogul ala care il pazeste cu atata strasnicie
si fara gluma , caz real , odata femela a sarit din acvariu dupa mine , asta dupa ce pana atunci se izbea de sticla mai mai sa-si sparga capul de fiecare data cand treceam prin dreptul lui , si nu cred sa-i fi cazut cu tronc sau sa fi facut ceva care sa o impinga la acest gest
oricum , nu dupa mult timp a trebuit sa dau si perechea si puii, nu eram pregatit pentru asemenea pesti :-)
|
 |
|
daca mai avea si niste pietricele galbene as fi jurat ca Funar l-a amenajat !!  , sper sa nu supar pe nimeni cu afirmatia mea !!
|
 |
|
asa este , un filtru bine format trebuie sa degajeze un miros destul de neplacut , dar numa atunci cand este " deranjat de la locul lui "  dar nu si atunci cand este in functiune
apropo de miros , odata a trebuit sa opresc un filtru extern , si din comoditate nu l-am mai scurs de apa , ei vreau sa va spun ca dupa vreo saptamana a inceput sa duhneasca in camera fara sa-mi dau seama de la ce  , cand am facut curat la acvarii am trecut cu nasul prin apropierea filtrului cu pricina  era sa cad de pe scaun  , si filtrul era acoperit  .............., de fapt cred ca apa ramasa in filtru s-a imputit odata cu toate bacteriile din interiorul lui , si de aici si mirosul .
|
 |
|
daca la un asemenea filtru apare " mirosul " inseamna ca ceva e putred , eu zic ca nu ar trebui sa miroasa , sau in fine , sa degajeze un miros neplacut daca e lasat descoperit
nu ?
|
 |
|
nu stiu exact la ce varsta apar tepii pe nas la ancistrus , dar la o dimensiune de 5 cm ar trebui sa se vada cate ceva , cat despre faptul ca daca tii mai multi masculi la un loc , numai unuia ii cresc mustati  , nimic mai neadevarat
singura problema e ca intr-o serie de pui la aceasta specie , numarul de femele e decisiv mai mare decat cel al masculilor 
|
 |
|
dupa cum am spus si in primul post , te uiti prin oras , vezi care e pretul geamului de 6 mm si faci socoteala dupa dimensiunile acvariului dorit , si ala e pretul
dupa cum a spus si looser vezi ca am in subsol si adresa de e-mail , nr de tel e 0740556838, Dan e numele meu.!!
|
 |
|
chiar nimeni nu e interesat !! 
|
 |
|