Message |
|
Microsorium pteropus PHILIPINE,
Microsorium pteropus NARROW,
Vesicularia Dubiana Christmas,
Monosolenium Tenerum,
Utricularia graminifolia,
Cryptocorine KEEY, cryptocorine HUDUROY, cryptocorine cordata "ROSANERVIG".
Cam astea ar fi plantele pe care vreau sa le incerc in noile mele aranjamente.
|
 |
|
Cred ca e vorba de Exognatha Pterygota EPHEMEROPTERA (larva de "rusalie" in limbaj popular) De Rusalii (calendaristic vorbind) ajung la maturitate, le cresc aripi si timp de cateva zile are loc zborul de imperechere. De acest moment profita pestii rapitori (somnul, mreana, avatul). Se foloseste ca si momeala la pescuitul in ape curgatoare.
Aici gasesti detalii in limba engleza http://www.waterbugkey.vcsu.edu/php/orderdetails.php?idnum=8
|
 |
|
Am mai gasit ceva la OSRAM. Ei afirma ca sunt lampi horticole folosite pentru cresterea intensiva a plantelor. http://catalog.myosram.com/zb2b/b2b/start.do?browsername=mozilla%2F4.0%2520%2528compatible%253B%2520msie%25206.0%253B%2520windows%2520nt%25205.1%253B%2520sv1%2529&browsermajor=4&browserminor=4 Se pare ca temperatura de culoare si indicele de redare al culorilor nu au legatura cu procesul de fotosinteza. Lampile horticole de de la PHILIPS au caracteristici similare (2000 kelvini).
|
 |
|
Am uitat sa mentionez: T5-urile de care vorbeam in postul de mai sus se infierbanta foarte tare. Depasesc cu mult tempetatura de 40 de grade la care producatorul afirma ca au flux luminos maxim. Abia pot sa tin mana pe ele cateva secunde. Cred ca au cel putin 70 de grade. La asa o temperatura nu cred ca intensitatea luminoasa mai este cea specificata. Adaug ca am montat colere la fiecare capat de tub.  Numai tuburile "horticole" se inegresc la capete. Cele Daylight sunt in regula. Varianta pe care o gasisem la PHILIPS costa in jor de 700 ron, lampa cu droser si cu corpul reflector. Mai exista pe piata si alte variante? ...nu neaparat foarte ieftine. Cei de la ADA nu au decat lampi de 150 W. La acvariul pe care vreau sa-l fac (400 l ) imi trebuie mai mult de doua lampi 550E/buc. 
|
 |
|
Multumesc mult pentru sugestii. In ceea ce priveste tuburile T5 nu sunt foarte multumit de ele. La un acvariu de 200 litri am patru 4xT5 54W HO; 2 "Osram Daylight" si 2 "Sylvania Grolux, drosere "Osram"HO(si desigur reflectoare). Este adevarat ca intensitatea luminoasa se apropie de cerinte, insa...nu e cu mult mai mare decat atunci cand aveam 4x36W(la o apreciere vizuala). Sylvania , dupa cca doua luni de functionare au inceput sa se inegreasca la capete. Nu cred sa ajung cu ele la durata de viata recomandata de producator. Acelasi lucru se intampla si cu "ARCADIA PLANT PRO". Luand in calcul aceste aspecte, ma gandeam sa cer parerea acvaristilor cu experienta de pe acest forum. Ce lampi HQI dedicate pt acvariile plantate as putea folosi ? ...exceptand cele de la "ADA" care au preturi astronomice.
|
 |
|
Intentionez sa fac un acvariu fara capac (cca. 400l), fara capac. M-am gandit sa folosesc o lampa High Intensity Discharge (High pressure Sodium) Am gasit la PHILIPS lampi Son Agro430W/54000 lumeni/16000 ore de functionare. Alaturez un link cu detalii : http://www.nam.lighting.philips.com/us/ecatalog/hid/pdf/p-5828.pdf Ce parere aveti de aceste lampi sau de produse similare ? Va rog sa-mi impartasiti din eperienta voastra in cesterea plantelor cu lampi HQI.
|
 |
|
Va multumesc frumos. Acum m-am edificat asupra problemelor ridicate. 
|
 |
|
Revenind la subiectul topicului, imi poate indica cineva unde gasesc furtun rezistent la CO2 ? Am cautat pe magazinul online la firmele "AQUA-MEDIC", "SERA" etc. si nu am gasit. Regulatorul de bule insotit de supapa speciala, l-am gasit pe acelasi magazin virtual. Va multumesc pentru raspunsuri.
|
 |
|
M-ar interesa sa cumpar dulii cu protestie la umezeala pentru tuburi fluorescente (cu diametrul de 26 mm). Eventual poate imi sugerati unde se poate gasi asa ceva. Cei de la PHILIPS nu se complica decat daca comand o cutie cu dulii (aceeasi situatie si cu droserele electronice de inalta frecventa). 
|
 |
|
Am cautat pe magazinul online si nu am gasit furtun pentru instalatiile de CO2. Singurul furtun care era la vanzare, era destinat pentru pompele de aer, cu specificatia "a nu se folosi la CO2".
|
 |
|
Ce fel de furtun pot folosi la instalatie ce fertilizare cu CO2 ? Am gasit din cel de uz industrial insa e cam grosolan.
La o instalatie copusa din: butelie ; reductor de presiune ; electrovalva+priza programabila ; contor de bule ; reactor cu pompa de recirculare - imi mai trebuie si supapa de sens ? Un tester de ph din cel cu lichid, care se lipeste in interiorul acvariului, unde pot gasi si cam la ce pret ? Cam ce-mi puteti spune despre un astfel de tester, cat este valabil ?
|
 |
|
Vand tuburi Philips Aquarele 36 W;120 cm, la pret de magazin - 240.000 lei / bucata.
|
 |
|
In concluzie, siamensis s-ar putea sa-mi consume cladophora(ceea ce nu ar fi de dorit) ? Cu privire la lemnul pietrificat, adica fosilizat, am vazut ca e destul de folosit de acvaristii de afara, ca decor. Chiar am vazut cateva site-uri de "afara", care vand asa ceva. Exista si la noi importatori care comercializeaza asa ceva ?
|
 |
|
Imi poate spune cineva cum se impaca Crossocheilus siamensis cu cladophora ? Aceasta alga se fixeza si pe lemn pietrificat ? Unde s-ar putea gasi un astfel de lemn ? Va rog frumos, poate imi oferiti ceva detalii in legatura cu inmultirea si intretinerea la siamensis. Cam cati ar fi indicati pt a tine in frau algele la un acvariu de 200 l net ?
|
 |
|
Sper ca nu a fost o gluma de intai aprilie. :-P
|
 |
|
Abia acum am citit mesajul despre melci. Daca nu i-ai dat deja, sunt interesat. Cum am putea lua legatura ?
|
 |
|
Am dat comada de PHILIPS AQUARELE, si vor fi disponibile in cca. doua saptamani.
36W 120cm. Pret de magazin(in jur de 200.000 lei/buc)
|
 |
|