Mersi foarte mult de ajutor. Da, intr-adevar, profesorul meu nu are habar de acvaristica, dar e cercetator, deci vede lucrurile din alt punct de vedere.
Intre timp m-am dus la magazin, mi-am cumparat un Tetra test 5 in 1 care mi-a dat urmatoarele rezultate:
NO3- 250
NO2- 0
GH 10
KH 0
PH 6.4
Conform indicatiilor de pe cutie, e dezastru in acvariul meu, desi nu prea inteleg de ce: pestii par fericiti, alge nu prea am decat pe marginea unor frunze, apa e curata, plantele cresc, toturi care e baiul??? Zicea acolo ca pentru a scadea nivelul de NO3- sa schimb o parte din apa. Zis si facut. Am repetat testul si... nimic. Aceleasi rezultate.
In fine, imi veni mie gandul sa schimb un pic lucrarea de licenta in urmatorul lucru: un automat care in functie de rezultatele testului de mai sus, sa execute lucruri (gen introduce substante sau avertizeaza in legatura cu ceva sau te felicita ca ai conditii ideale). Acest lucru presupune interpretarea testului de mai sus (arata ca niste betisoare ce se coloreaza cand le bagi in apa) cu un traductor de culoare. Profesorul meu a zis ca e urat si taranesc, mai bine sa folosesc tranzitoare ionosenzitive. Ok, vin acasa, dau un google si ... surpriza! Nu gasesc aceste tranzistoare.
Proful meu zicea ca-s ceva tranzitoare gen ala de masurat ph, dar in functie de substanta de test utilizata poti masura ce vrei tu. Am citit si thredul
http://www.acvariu.ro/forum/viewtopic.php?t=1244&postdays=0&postorder=asc&highlight=automat&start=30, foarte interesant, mersi de link, unde am vazut niste preturi de am picat pe spate (adica dc un cititor de ph costa vreo 30-40 eu, iar mie imi trebuie vreo 5, dau faliment).
In concluzie nu prea stiu ce vreau sa zic, decat ca regret ca mi-am ales acest subiect ca lucrare de licenta, si va multumesc foarte mult pentru ajutor. Poate imi mai vin idei.