[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: diutza
Forum Index » Profile for diutza » Messages posted by diutza
Ok, am schimbat 6 litri de apa de acvariu cu apa distilata cu valorile:

NO3- 0
NO2- 0
GH <3
KH 3
PH 6,4

si inca 6 cu apa de robinet. Am facut noi masuratori si am concluzionat ca:

NO3- 250
NO2- 0
GH 10
KH 0
PH 6.4

adica rezulate identice cu cele avute pana acum. Totusi, cata apa trebuie sa schimb sa se modifice ceva????
Ceea ce a spus razvan a fost proiectul meu la sesiunea de comunicari stiintifice acum 2 ani, exact ce a spus el. A fost insa doar partea teoretica, caci partea practica, dupa un scurt calcul matematic, mi-a iesit ca ma costa aproape la fel de mult sa fac eu cat este de gasit in comert. Pe langa faptul ca nu am primit suport de la nici un profesor pentru aceasta realizare.

Ma duc acuma sa schim iar o parte din apa, sa vad poate se modifica ceva la NO3-. Nu sunt din Bucuresti, din Arad. Si valoarea masurata la NO3- nu prea am cum sa o interpretez gresit, caci la 250 e muuult diferita culoarea fata de restul!
Mentionez ca dupa citirea catorva post-uri, am mai concluzionat ca este important sa mentionez ca :

am destul de multi melci cu cochilie maro conica, care acum cam jumatate de an s-au inmultit mult, prosteste de mult, si i-am indepartat cat de bine am putut, cam de 2 luni am curatat tot acvariul, am scos si nisipul si am eliminat de cat multi am putut, dar am gasit f multi cu cochilia roasa in capat, inclusiv vii (deci lipsa de calciu in apa).
Si apa distilata ce se foleste pentru calcator nu e buna? Sau apa distilata ce rezulta in urma decongelarii frigiderului?
Ok, deci:

Am un acvariu de 100 l ce contine:
- cam 2 degete nisip (apreciez eu 5 l)
- filtru intern Fluval (apreciez 1l)
- plante Nana (3 mari si vreo 20 de pui)
- decoratii, ascunzatori, crengi (mai ocupa 1, 5l)
- 1 peste mare cam 15cm Sanitar (tot uit cum se numeste exact, ca stiu ca nu e sanitar), 15 neoni, 1 black molly, 10 pesti f asemanatori cu sumi, si 6 pesti tot mici, care stiu, e rusine foarte mare, dar nu stiu cum se numesc. Iam luat aproape pe toti de odata din piata de aici din Arad, si vanzatorul a zis ca se impac bine si asa si este. Black Molly a ramas de mai de mult.

Ultima masuratoare a indicat:

NO3- 250
NO2- 0
GH 10
KH 0
PH 6.4

Mentionez ca nu am alge in acvariu decat pe marginea unor frunze si daca nu as fi facut aceste teste nu mi-as fi dat seama ca ceva nu e ok. Am schimbat o parte din apa conform indicatiilor de pe foaie (zicea sa schimb apa dc NO3- e prea mare) si am repetat testul (Tetra 5 in 1) si a iesit tot la fel.

Ok, sfaturi?
Dupa ce scriu ceva, de ce nu pot sa ii dau edit??
Ca uite, mi-am mai adus aminte ceva, sa nu imi scrie-ti aici sfaturi in legatura ca ce sa fac sa fie apa la valori normale ca o sa deschid un topic nou acolo unde ii este locul, sa nu vb aici off topic. :-P
Mda... acuma am citit si eu linkul:

http://www.acvariu.ro/coppermine/displayimage.php?album=286&pos=2

care este de fapt exact ce vroiam eu sa fac la inceput!

Mersi mult si scuze de deranj!
Mersi foarte mult de ajutor. Da, intr-adevar, profesorul meu nu are habar de acvaristica, dar e cercetator, deci vede lucrurile din alt punct de vedere.

Intre timp m-am dus la magazin, mi-am cumparat un Tetra test 5 in 1 care mi-a dat urmatoarele rezultate:
NO3- 250
NO2- 0
GH 10
KH 0
PH 6.4
Conform indicatiilor de pe cutie, e dezastru in acvariul meu, desi nu prea inteleg de ce: pestii par fericiti, alge nu prea am decat pe marginea unor frunze, apa e curata, plantele cresc, toturi care e baiul??? Zicea acolo ca pentru a scadea nivelul de NO3- sa schimb o parte din apa. Zis si facut. Am repetat testul si... nimic. Aceleasi rezultate.

In fine, imi veni mie gandul sa schimb un pic lucrarea de licenta in urmatorul lucru: un automat care in functie de rezultatele testului de mai sus, sa execute lucruri (gen introduce substante sau avertizeaza in legatura cu ceva sau te felicita ca ai conditii ideale). Acest lucru presupune interpretarea testului de mai sus (arata ca niste betisoare ce se coloreaza cand le bagi in apa) cu un traductor de culoare. Profesorul meu a zis ca e urat si taranesc, mai bine sa folosesc tranzitoare ionosenzitive. Ok, vin acasa, dau un google si ... surpriza! Nu gasesc aceste tranzistoare.

Proful meu zicea ca-s ceva tranzitoare gen ala de masurat ph, dar in functie de substanta de test utilizata poti masura ce vrei tu. Am citit si thredul http://www.acvariu.ro/forum/viewtopic.php?t=1244&postdays=0&postorder=asc&highlight=automat&start=30, foarte interesant, mersi de link, unde am vazut niste preturi de am picat pe spate (adica dc un cititor de ph costa vreo 30-40 eu, iar mie imi trebuie vreo 5, dau faliment).

In concluzie nu prea stiu ce vreau sa zic, decat ca regret ca mi-am ales acest subiect ca lucrare de licenta, si va multumesc foarte mult pentru ajutor. Poate imi mai vin idei.
Ah si am uitat sa zic ca profesorul meu coordonator sugereaza sa fac un sistem prin care sa imi dau seama de masa de pesti din acvariu! Adica, dupa ce tot acvariul e automatizat, rezultatele de ph, si similare ar trebui sa fie mereu constante si daca nu este asa, concluzia ar trebui sa fie ca fie s-a nascut fie a murit un peste. Stiti cumva daca s-au mai facut asemenea studii?
Salut!

Sunt in an terminal la Facultate de Inginerie, specializare Automatizari si Informatica Industriala si trebuie sa imi fac un proiect de diploma si m-am gandit sa imbin utilul cu placutul si sa imi automatizez acvariul.

Concret, m-am gandit la urmatorii pasi:
- crearea unui hranitor automat programabil
- crearea circuitului pentru simularea rasaritului si apusului
- dozator de CO2
- notificator de scadere a nivelului apei

Am vazut un link pe forum la un circuit pentru simularea rasaritului si apusului dar era in italiana si nu am gasit acolo nimic util, are cineva alta idee?

Are cineva idei sa ma ajute?

Forum Index » Profile for diutza » Messages posted by diutza
Go to: