Message |
|
Salut!
Du-te la magazinul Zoomania si ai sa vezi acolo tot ce iti trebuie pt acvariu. Daca vrei sa cumperi acvariu de acolo, cel mai ieftin (26 l, toate accesoriile incluse) depaseste 200RON.
Asa ca ai de ales:
1. cumperi acvariul cu totul - cam 250RON
2. iti faci un acvariu mai mare (100-200l) si cumperi accesoriile separat - tot cam atatia bani. Asta daca stii sa-l faci.
Bafta!
|
 |
|
Zhang wrote:Buna seara,
Poate cineva sa ma sfatuiasca unde in Bucuresti se pot incarca butelii de CO2 de la JBL (spun asta ca sa nu fie vreo diferenta de filet).
Avand in vedere ca a mea are 500g si tine abia o luna, as vrea sa cumpar una mai mare, daca se poate nu artizanala, sa nu patesc vreun necaz, ca am copil in camera cu acvariul. As cumpara-o de pe net dar cei de la posta se uita urat cand primesti "bombe" de 2kg.
Multumesc
P.S sper ca nu sunt off-topic si ca nu fac vreo publicitate ascunsa
Nu vreau sa ma bag aiurea, dar din cate stiu eu, nu este bine sa tii acvariul in camera in care dormi. Pot aparea probleme respiratorii gen astm.
La firma unde lucrez exista si un depozit de pesti. Baietii de acolo mi-au spus de chestia cu problemele respiratorii.
|
 |
|
mikehorizon wrote:In Bucuresti:
DELTA GLASS SRL
Str. Bucovat Nr.3A, Sector 4
Tel. 021/ 460 06 50 - 461 05 41
CRISTAL BRAD SRL
Str. Ghimpati, nr.14, sector 4
Tel: 021/450 36 50 - 450 36 52
GSM: 0722 335 303
Merci 
|
 |
|
g.g wrote:Cumpara-l din Bucuresti. La dimesiunile alea incap in orice masina mica, asa ca ...
Imi poti da o locatie de unde sa iau, sa nu caut de disperat in tot Bucurestiul.
|
 |
|
arathemis wrote:is totusi 250 de litri. io zic ca e nevoie de sticla de 10. Asta daca vrei sa dormi bine noaptea si sa n-ai emotii ca iti pusca daca da vecinu o gaura in perete sau mai stiu eu ce .....
Si eu sunt de acord cu tine, mai dau un ban in plus dar dorm linistit (ca in reclama cu FNI-ul  ), dar de unde iau geam de 10
|
 |
|
Am un Atlas cu toate speciile de pesti (ma rog, aproape toate) si acolo zice ca poate ajunge pana la 10cm. Cred ca este dimensiunea cu tot cu coada.
|
 |
|
Nu ma prea pricep la acvaristica, dar la fizica ma pricep cat de cat  .
Degeaba o sa bagi acvariu in acvariu ca tot nu o sa faci termos. E foarte greu sa faci un termos "pe genunchi", iar sa faci un acvariu-termos - imposibil
Iar treaba cu termopanul, sa stii ca nu tine de cald  ci reduce transferul de caldura dintre un mediu intr-altul (chiar daca ai cel mai bun geam, tot are transfer termic mai mare decat un perete izolat), asa ca e normal sa fie mai frig pe balcon, daca nu ai incalzire acolo.
Cred ca cea mai buna solutie ar fi sa muti acvariul in casa. Asta daca vrei ca la iarna sa nu ai acvariu congelat :-) .
|
 |
|
Nu am gasit nicaieri geam de 10mm. Cel mai gros l-am gasit de 8mm.
Am deschis un nou topic; poate ma ajuta cineva sa gasesc.
|
 |
|
Vreau sa-mi fac un acvariu de 105/50/50 si, din cate mi-ati spus aici pe forum, mi-ar trebui geam de 10mm.
Am luat Pagini Aurii, m-am dus la rubrica geamuri si am inceput sa sun. Cel mai gros geam l-am gasit de 8mm. Am sunat si la Scaieni, dar aia nu aveau decat de la 6mm in jos.
Poate ma ajuta cineva.
Mentionez ca sunt din Ploiesti.
|
 |
|
mikehorizon wrote:No problem . Eu imi cer scuze pentru link.
Am vazut poza. Ai desenat-o pentru mine sau ai facut un asa acvariu?
|
 |
|
Da, aveti dreptate. Sunt 6 laturi, fara fund. Am numarat gresit. Imi cer scuze.
Dar se pare ca ati inteles ce am vrut sa spun.
|
 |
|
Merci pentru sfaturi.
Se pare ca am gasit alta amplasare a acvariului, undeva ingropat in mobila. Dimensiunile o sa le modific - ceva de genul 105/55/50.
Partea de sustinere a acvariului o s-o fac pentru aprox. 500kg. Chiar ma gandesc sa fac zidarie si nu din pal. In weekend o sa ma apuc sa fac niste acvarii mai mici (am niste geam prin casa si nu am ce face cu el) pentru antrenament; sa vad cum ma descurc.
O sa incerc sa tin seama de toate observatiile voastre. Daca mai am nelamuriri o sa mai scriu
|
 |
|
Cu lipitul este "o alta mancare de peste". Daca stiam, nu va mai intrebam.
Oricum, geamul termopan, din cate am vazut, nu se lipeste de tamplarie, ci se prinde intre niste "stinghii"
Tin sa va multumesc la toti pentru bunavointa de a ajuta un incepator. M-am mai despupat la cap dupa ce am citit pe aici.
O sa ma duc cat de curand la un geamgiu sa vad cat face toata sticla si o sa-mi fac si o mobila sub acvariu.
Cred ca o sa fac un nou topic cu etapele "fabricarii" a ceea ce s-a discutat aici, chiar daca o sa-mi iasa sau nu.
O sa-l lipesc eu si poate o sa ma ajute sotia.
|
 |
|
koala wrote:
iuliusdobre wrote:
iuliusdobre wrote:...geam termopan ... 4-12-4, grosime geam-spatiu dintre geamuri-grosime geam...[/color]
Eu nu inteleg unde ai vazut detalii despre tamplarie!! 
... hmm, geam - spatiu dintre geamuri - geam ... ring a bell ?  ...
Si unde este referirea la tamplarie!?
Geamul termopan este format din doua bucati de geam normal (in cazul asta de 4mm) ce au intre ele o banda metalica (in cazul asta de 12mm)
|
 |
|
arathemis wrote:
Chiar m-am gandit sa fac unul din 5 laturi. Adica 1 spate, 2 laterale si 3 laturi in fata. Se modifica ceva la rezistenta acvariului fata de cel din 4 fete?
Io zic ca-s totusi 6 laturi din ce zici tu mai sus  .
Nu fi rautacios. Sunt 5 laturi fara fund.
|
 |
|
koala wrote:
iuliusdobre wrote:... vreau sa-mi fac un nou acvariu, mai mare. As dori sa-mi spuneti daca il pot face din geam termopan. Cel mai ieftin este cam la 12 Euro/m^2 (4-12-4, grosime geam-spatiu dintre geamuri-grosime geam). Eu cred ca este mai rezistent decat geamul normal (asta doar din auzite).
Ce spuneti, merge?
versus
iuliusdobre wrote:... Eu am spus doar de geam, nu si de tamplarie (ce, m-am tampit?!!). Cat dadeam pe tamplarie, imi luam acvariu din magazin...
... nu esti prea consecvent  ... in momentul in care vorbesti de geam-termopan si dai si detalii legate de tamplaria aferenta lui, nu mai poti veni dup'aia sa zici ca intelegem noi gresit ...
... revenind la bazinul ala "din geam de 10mm - 125/40/50" - este ok, iar sticla de 10 mm e potrivita ... nu te complica cu multifatetare, construieste un bazin clasic, cu 4 laturi ...
Eu nu inteleg unde ai vazut detalii despre tamplarie!! 
|
 |
|
In Complexul Cora Pantelimon este supermarketul Zoomania - foarte dotat.
|
 |
|
koala wrote:
razvan wrote:si pina la urma, ramane acvariul de 125/40/50 .... DIN GEAM DE 4 MM ??? :o :o :o :o :o :o :o  )
din cite am citit, asa reiese.....
la asa dimensiuni, nici sa nu te gindesti la geam mai "subtire" de 10 mm !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
... nicidecum  ... omu' vrea sa foloseasca "geam termopan" adicatelea geam + tamplarie ... a si spus-o, la inceputul topicului ... da' voi v-ati luat cu alte alea  ...
Eu am spus doar de geam, nu si de tamplarie (ce, m-am tampit?!!). Cat dadeam pe tamplarie, imi luam acvariu din magazin.
Oricum, dupa ce mi-ati spus, am renuntat la ideea de acvariu din geam termopan. Vreau sa fac unul din geam de 10mm - 125/40/50.
Chiar m-am gandit sa fac unul din 5 laturi. Adica 1 spate, 2 laterale si 3 laturi in fata. Se modifica ceva la rezistenta acvariului fata de cel din 4 fete?
|
 |
|
razvan wrote:si pina la urma, ramane acvariul de 125/40/50 .... DIN GEAM DE 4 MM ??? :o :o :o :o :o :o :o  )
din cite am citit, asa reiese.....
la asa dimensiuni, nici sa nu te gindesti la geam mai "subtire" de 10 mm !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
O sa-l fac din geam de 10mm. Fundul cred ca o sa-l fac dublu
|
 |
|
Bine... bine, stiu ca o sa trebuiasca; dar de care?
Ce fel de incalzitor pentru acest volum?.... si asa mai departe...
|
 |
|