[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: dorudumitrescu
Forum Index » Profile for dorudumitrescu » Messages posted by dorudumitrescu
Ai scos pietrele ?

am scos o mare parte din ele au mai ramas vro 2 asa de feng shui
am rezolvat cu bomba , functioneaza, a cum vreau sa mesteresc un reactor co2
cand am ceva rezultate revin cu poze .

in rest plantele au crescut frumusel, pestii sunt bine,
revin DD
Cosmin wrote:Offff...am o obsesie cu pietrele alea.

promit sa le scot cand pun fundalul pe spate
asa cum am promis revin cu foto
1- difuzor co2 legat la bomba
image
2- modernizare filtru
image
3- vinovatul (cred eu) pentru "macelul din toiul noptii"
image

multumesc pentru sfaturi,
ape limpezi
buna seara
am reusit cu succes sa realizez o bomba cu co2, (dupa reteta de pe forum) merge cu succes, scoate la inceput 2 bule pe sec, iar dupa o zi cate una, acum este constanta dupa patru zile , difuzorul facut dintr-un fultru de tigare si deasupra vata indesata bine, numarator de bule din doua seringi (promit poze)
CONCLUZII:
-reteta excelenta (mii de multumiri) 2-1 bule pe sec
-bule foarte fine, puse in curevtul de apa ajung in tot acvariul, si pana sa iasa la suprafata sunt abia vizibile (rata de absorbtie mare- cred eu)
-plantele cresc extraordinar de bine, cel putin cryptocorina, (rezultatele sunt vizibile )
INTREBARI:
- apa s-a tulburat un pic (putin vizibil)
- sunt probleme daca bomba merge non-stop (nu stiu cum pot reduce debitul daca e nevoie)
- trebuie test permanent de co2
revin cu foto

PS: m-am molipsit cu un crab, nu stiu specia, mititel, si timid, ieri noapte si-a lasat "imbracamintea" prin acvariu, dar am descoperit si o femela da Gupy, matura si gestantam cu coada rupta, su inotatoarele la fel, a mai trait o noapte, sa fie crabul vinovat de asta?, in acvariu nu am decat un molly si guppy, 2 (1) femele mature, 2 felele pui si 4 barbatusi pui

astept un raspuns de la voi sa tiu daca ii gasesc crabului alta casa, cu toate ca nu as vrea sdar daca trebuie il exilez

ape limpezi si suuces
Cosmin wrote:Ca sa miscorezi debitul filtrului indeasa in el mult burete,eu asa l-am rezolvat pe al meu si acum cred ca are vreo 50l/h de la 200l/h.

multumesc mult pentru idee, voi incerca sa tai un burete (mai multe straturi) de densitate mai mare
Cosmin wrote:Si pietrele alea tot nu vrei sa le scoti...

am mai scos din ele cateva , mai mult de jumatate, le voi scoate pe toate cand gasesc solutia pentru muschi
promit
image
revin cu o fotografie
image
ceva plante,
un pic altul aranjamentul

- pe spate o sa vina autocolant printat
-noutati, 3 guppy si un crab (nu stiu specia)
toti sunt bine pana acum
- cu filtru am rezolvat ceva dar tot nu sunt multumit
revin cu o foto si mai cer ajutor
revin cu noutati si in curand cu o n oua fotografie

am plante noi (sunt dintr-o donatie nu stiu ce sunt)le-am asezat cat m-am priceput de bine
probleme:

filtrul est f puternic, nu are reglaj de debit, mi-a rupt ceva plante iar pestii parca sunt in masina de spalat
(exagerez un pic)

filtrul are in mijloc un tub cu carbune , credeti ca e bine sa schimb carbunele cu ceramica?

ce fertilizant ar trebui sa iau?

o bomba cu co2 credeti ca ar fi buna mai incaolo cand or incepe sa se indeseasca plantele?
teoretic o poti folosi daca cei de la statia de umplere co2 au cum sa o umple.
daniel12 wrote:De ce suplimentezi lumina?

Constructia peisajului e la fel de naturala ca si fundalul ala.

Ar fi bine sa arunci un ochi pe la acvariile noastre. N-o sa vezi un aranjament ca ala nici poleit cu muschi.

fundalul o sa dispara, pun autocolant albastru inchis,
plante vrau sa pun mai multe sa vedem ce iese

necazul este ca substratul este inchis la culoare, buturuga inchisa, fundalul la fel, daca scot si pietrele acelea albe... nu
stiu ce sa fac , mai astept idei, mai sap pe forum vedem

abia am mutat pestii.

PS: cand am mutat ancistusul ia aparut un model mai deschis pe spate, e posibil sa fie stresat adevarul e ca ma fugarit ceva pana sal prind, ventuza iute )
Cosmin wrote:-scoate fundalul,inlocuieste-l cu unul negru (autocolantul negru camufleaza partial si filtru,o sa vezi)
-pietricelele ar trebui scoase,nicaieri in natura nu vei vedea asemenea "aranjamente".
-umple-l pana la capac astfel incat sa nu se vada unde se termina coloana de apa.
-pune mai multe plante.

Daca faci asta sigur va avea un aspect mai natural si mai placut ochiului.

PS:Imi place foarte mult substratul.

Ape limpezi!

- plante vor mai veni cu siguranta
-pietrele vreau sa le invelesc cu muschi de aceea le-am pus
- cred ca o sa suplimentez si lumina cu inca vreo 20 de leduri
- il voi umple pana sus dar sa ii consolidez suportul

mersi pentru sfaturi mai astept

revin cu noutati voi lasa fotografiilr sa va spuna
acvariu nou 56 litri , sticla destul de groasa 8mm, un tub de neon, filtru
image
in curs de umplere (substrat pietris ceramic)
image
umplut, decorat, declorat, lasat la ciclat
image

PS: singura teama imi este suportul , imi e teama sa nu cedeze, in ianuarie dublez cu pal
astept cu nerabdare pareri
OK , de prezentat acum ma stiti.
postez din nou fotogarfiile cu cele 2 acvarii
[img][img=http://imageshack.us/a/img802/1118/p1010800z.th.jpg]
[/img]
si
[img][img=http://imageshack.us/a/img255/223/p1010799s.th.jpg]
[/img]

acesta este acvariu de acomodare
@naecis, stiu ca arata naspa cu nisip roz , si cu mica sirena, dar sincer nu ii pot spune fetei mele de 6 ani ca rozul e o culoare naspa, ca o sa dorm in acvariu cu pestii...
si asa a murit un sanitar si a bocit o noapte intreaga

...planuri de viitor, refacut lumina, 10 module a cate 3 leduri
schimbat filtru (ceva sa se potriveasca la viitorul acvariu
si sa mai vedem ce s-o mai putea face

astept parerile voastre...
am luat 2 cryptocorine verde rosiatice, sa vedem cum le merge acum, cam ce lunima ar trebui sa aiba?
nu am deloc lumina naturala la ele.
unul din acvarii are 6 leduri pe capar pare insuficient.
stiti de unde as putea luo un bec economic special , dar sa aiba si un soclu sa il pot prinde?

mersi anticipat
cateva poze, sper sa imi reuseasca postarea
1- acvariu care cred ca este neciclat (fac schimburi zilnice de apa cam 50%)
2-acvariu mariei cel cu mica sirena

azi vor veni si plantele naturale, vedem ce gasim in targ
revin cu poze si detalii

[img][img=http://imageshack.us/a/img802/1118/p1010800z.th.jpg]
[/img]

si
[img][img=http://imageshack.us/a/img255/223/p1010799s.th.jpg]
[/img]
cumpar electrovalva co2, 12v,24v, 220v,
pc.ciprian wrote:ia uite de cine dam aici, salutare nenea Doru si bine ai venit
hai sa o luam pe rand la ultima chestie:

1. plante naturale gasesti in piata la brick iti trecomand cum te duci in targ pe stanga ultimu baiat cu niste bazine lungi, are numai plante , care sunt crescute de el si nu importate, implicit vor rezista mai bine
2. testele 6in1 nu prea fac treaba mai deloc, iti zic ele ceva informatii acolo dar absolut nimic concret, nu stiu cat te vor ajuta
3. solutie pentru ciclare ....hmmm cea mai buna ciclare este scoaterea unei mizerii din bazinul unei cunostinte care stii ca nu are probleme/boli si adaugarea acesteia in filtru / acvariul tau. E o metoda mai neortodoxa dar e foarte practica
Legat de poze, imageshack.us asa cum ti`a zis si colegul Dragos(kirucd), le incarci acolo si iti da linkurile

p.s. pe cand cu saramura?
ps2. asteptam si eu un semn de la tine da vaz ca iar m`ai uitat

renunt la testele de 6in1 oricum sunt f scumpe
nu te-am uitat dat nu am nici un raspuns concret. nu am gasit deloc tub mai caut
... si sincer am si uitat , de varsta
maine voi cumpara ,
-plante naturale (scap de plastice) am inteles ca sunt si ele dune de ceva in acvariu, inafara de latura decorativa
-teste 6-1 tetra sa vad cum stau cu calitatea apei
-si o solutie ptr ciclare (sa vad ce imi da de la magazin ca nu stiu ce trebuie sa iau)

revin cu poze si detalii

doru
Slytherin wrote:Materialul filtrant nu trebuie spalat,ci clatit in apa scoasa din acvariu,altfel vei pierde bacteriile si ti se va decicla acvariul.Schimburile de apa sunt cam rare la un acvariu asa de mic,si al meu are 10 l si schimb apa din 5 in 5 zile.

materialul filtrant asa il spal (clatesc) in apa scoasa din acvariu, cand fac schimbul
voi face schimbul saptamanal de acum

Forum Index » Profile for dorudumitrescu » Messages posted by dorudumitrescu
Go to: