Message |
|
sal.Katalin inca nu am incercat pompa de la hailea dar o sa incerc zilele urmatoare si o sa iti zic.A mai aparut o problema;
-nu gasesc mufe de imbinare si ce mai trebuie pe acolo la filtru pt racordare la tur si retur din plastic si ma intrebam daca are ceva daca folosesc mufe,racorduri,coturi,robineti si etc din bronz sau cupru.
exizta cineva din tg-jiu pe acest forum sa imi spuna un magazin unde se poate gasi cele necesare?
|
 |
|
Sal.Se poate sa imi ziceti si mie mai pe romaneste ce inseamna acest " surface skimme" si poate ceva poze cu el.In legatura cu medile de filtrare eu m-am gandit asa;inele ceramice,burete grosier,burete fin si ultima data in partea de sus un burete din acela verde ca un fel de pasla ca si cel de la bureti de vase
|
 |
|
sal.As dori sa construiesc un filtru extern din teava pvc cum am mai vazut pe forum dar am unele intrebari ca.Acvariu are 75l si vreau sa folosesc o pompa de la un filtru intern hailea rp 400 cu debit reglabil intre 200-400 l/h si cred ca poate impinge pana la o inaltime de 1 m.Acum intrebari;
-ce diametre ar trebui sa aiba turul dar si returul, atat furtunele cat si fitingaraia care se foloseste la racordare?
-pot sa folosesc 2 furtune pt tur adica unul sa absoarba mizeria de pe fundul acvariului si altul de la suprafata?
-teva de pvc este de ajuns de 110 cu inaltimea de 25 cu posibilitate prelungire 10cm
-medi filtrante;inele ceramice,burete densitate mica apoi mare si in final vata..... este bine?
-cum se numesc acele corpuri(fitinguri sau cum s-or numi ele) de imbinare intre pvc si furtune si pompa de apa?
Astept sugesti si pareri dar si critici,nu ma supar pt ca asta e cand esti incepator.Multumesc
|
 |
|
sal.Revin cu o problema care ma omoara cu zile;
-am bagat un beta la imperecheat crezand ca este mascul mai nevoalat pt ca am inteles ca mai exista si specimene din astea dar surprisa  ;eu astept ca el sa faca cuib de bule si cand colo este o femela.
Acum vine si intrebarea ;poate femela sa depuna icre fara sa se imperecheze cu masculul pt ca la mine asa se intampla  .Stand si uitandu-ma la beta al meu vad ca incepe sa picure icre din ea dar ea fiind singura in acvariu  .Am scoso si am bagato inrt-un acvariu cu un mascul care deja construia la cuib.Este tarziu acum ca ea a inceput sa puna icre dar am vazut ca in loc sa il duca in cuibu de bule ea il mananca.Am vreo sansa sa scot ceva pui?
|
 |
|
Sal.mersi pentru raspuns.Astept link-ul
|
 |
|
sal .Da, filtru as dori sa il fac eu,in jur de vreo 5 l ,acum nu stiu daca e mic sau mare .Eugen ai idee cam cat costa acest filtru sun sun? si ce materiale de filtrare sun mai indicate."INVENTIA"merge acum destul de bine,dar aveti idee cam cate bule pe secunda ar trebui sa imi ajunga in cea de-a 2 sticla care propriu zis ar trebui sa fie acvariu.Multumesc pentru raspunsuri
|
 |
|
sal.da pipo reteta asta a ta am incercat-o doar ca am mai redus din cantitati pt ca nu eream sigur ca functioneaza.Azi am dat cu silicon la imbinari(silicon pt acvari)si maine o sa pun si acele supape sa nu se mai intoarca co2 inapoi.Acum mai am o inrebare referitor la acvariul pe care vreau sa in construiesc;stiti cumva pt un acvariu de 200l cam ce debit trebuie sa aiba pompa filtrului extern?
|
 |
|
Cryptocoryne crispatula var. "Balansae" chiar nu are nimeni de pe acest forum de vanzare
|
 |
|
cam asta e invevtia mea.acum nu stiu daca e bn sau nu sau ce ar mai trbui sa fac in afara faptului ca nu am puc acea valva sau supapa.inventia este la stadiu de verificare si de aceea inca nu am introduso in acvariu.inca de la inceput imi apar probleme;
-in prima sticla(0,5) vin bule cam 1-2 la 2sec dar in cea de=a 2 a sticla(0,5l) nu mai ajung bule,de ceee?
-compozitia;drojdie 1/2 fingurita,2cani zahar si gelatina 10g
acum astep raspunsuri la greselile facute.multumesc anticipat
|
 |
|
cam asta e invevtia mea(bomba la care ma refeream mai sus).acum nu stiu daca e bn sau nu sau ce ar mai trbui sa fac in afara faptului ca nu am puc acea valva sau supapa.inventia este la stadiu de verificare si de aceea inca nu am introduso in acvariu.inca de la inceput imi apar probleme;
-in prima sticla(0,5 cu dop) vin bule cam 1-2 la 2sec dar in cea de=a 2 a sticla( fara dop) nu mai ajung bule,de ceee?
-compozitia;drojdie 1/2 fingurita,2cani zahar si gelatina 10g
acum astep raspunsuri la greselile facute.multumesc anticipat
|
 |
|
adica la ce te referi cu ce dizolv gazul.eu vroiam sa trec furtunul ce vine din sticla principala in care e dizolvata drojdia prin alta sticla in care furtunul e introdus in apa si apoi de acolo sa plece un alt furtun( de la sup apei,de fapt mai sus putin de sup apei)care sa intre in acvariu
|
 |
|
incearca su te uiti prin anunturile de la vanzari,si mai intreaba pe acolo
|
 |
|
ms stefan de raspuns.mai am o intrebare;la un acvariu de 65l merge o bomba de co2 din acea cu drojdie,si daca merge cam cat ar trebui sa aiba sticlele?
|
 |
|
ceva poze cu plante ne poti arata sa vedem cum arata si cum se prezinta?
|
 |
|
bogdane aste le ai la vanzare sau vrei sa le cumperi?
|
 |
|
acvari am mai lipitdar pana in 60 l,asta nu cred ca ar fi o problema ,dar nu stiu cum ar fi mai bn pt fund;adica fundul sa fie in interiorul fetelor sau fetele lipite de fund.sper ca m-am facut inteles?
|
 |
|
am uitat sa spun ca la ora actuala mai am 2 acvari;unu de 83l si altul de 30l,si ma gandesc ca daca mai trebuie cate ceva mai pot lua de la cele 2 pt ca as dori sa renunt la unul din ele,pt ca am gasit client deja.
|
 |
|
sal.as dori sa imi fac un acvariu cu urmat dimensiuni L=100,h=50,l=40.acum vine partea cea grea;
-ce filtru sa cumpar,dar as dori unul extern
-instalatie co2 si de unde sa cumpar
-si nu in ultimul rand ce neoane sa cumpar(daca se poate osram sau ceva mai ieftin si bn pt ca e criza)si cate si cum ar treb pozitionate dar si ce fertilizantii.
ca plante as merge pe bacopa australis,cabomba furcata,moss,didiplis diandra,fchinodorus,hydrocotyle leucocephala,ludwigia rrepens rubin si ammania gracilis si ceva planre de mijloc si fata ce o sa gasesc.daca am omis sa mai intreb ceva si daca mai treb ceva va rog sa imi amintiti.aaaaaaaaasi ce geam e indicat de 8 sau de 10 si fundul daca trebuie sa il fac dublu.multam
|
 |
|
sal ,dupa cum sctie si in titlu vreau sa cumpar Cryptocoryne crispatula var. "Balansae" si alte plante mai nepretentioase.astept raspuns
|
 |
|
sal.1 .scriu acest topic cu o mare dezamagire despre uni acvaristi de pe acest forum.forumurile in general sun create pt a afla unlele soluti despre problemele intilnite in acel domeniu si a lua la misto uni incepatori.decat sa ii luati la misto pe incepatori mai bn nu le mai raspundeti ca ori cum o faceti degeaba.2.nu toti si permit sa aiba acvari ca la carte(teste ph si alt gen de teste) pt inceput asa ca ar trebui sa le dam sfaturi si cum se poate crea un acvariu cu bani mai putini,eu nu am folosit niciodata nici un test si am un acvariu ok,bine inteles cu schimburi de apa regulate si echipament necesar dar nu de ultima generatie.3.dupa cate se vede pe acest forum mai apar probleme si la MARI CUNOSCATORI AI ACVARISTICI,care folosesc totul ca la carte.desi in concluzi treb sa ii ajutam pe cei cu probleme cu cele mai bn sfaturi si iefti daca se poate nu sa facem misto.acum dupa ce am scris aceste randuri mi-am dat seama ca defapt asa e romanul.
|
 |
|