[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: xetix
Forum Index » Profile for xetix » Messages posted by xetix
Un discus are nevoie de 150-200 l apa la maturitate.Eu zic sa te reprofilezi si sa citesti in continuare mai ales topic-urile sticky.
Pai stau numa pe fundu acvariului ,deci rar sau chiar deloc ai sa vezi cum vine mancare la suprafata ca ceilalti pesti.Mananca de pe fundul acvariului.Am vazut cum un priten i-a dat o bucatica mica de castravete.ce frumos a mancato.Inainte imi placeau Hoplo.Sincer la inceput si inca imi doresc un Pleco dar l-as chinui in bazinul meu de 100 l.Au nevoie de minim 200 l la maturitate.Asa ca m-am repliat pe ancitrus,destui de rezitenti ,pasnici si iara ce imi place la ei ca noaptea sunt foarte activi.
Imi place ce vad aici.Am sa ma inspir si eu de la tine
Bravo
Am uitat am cumparat si teste de pH si NO2 pt inceput.Iluminarea ma gandeam la un neon de 32 w sau am vazut niste scheme pe internet si as vrea sa fac ceva din led pentru a reduce costurile la curent.Sa va zic sincer se aduna destul de mult curent cu neon,filtru,incalzitor dar asta ramane de vazut.Sper ca pana de sarbatori sa fie pesti in acvariu si sa fie totu bine
In legatura cu mancarea credeti ca pot sa le dau la pesti (ancitrusi ) si JBL Novo Pleco chiar daca este mancare pentru pleco ? (Stiu ca ancitrusi mananca si castraveti,salata etc )

Buna ma numesc Cristi si sunt din Sibiu sau Ulm (Germany).

Acuma 8 ani ca toti copiii m-am apucat de acvaristica cu un acvariu de 12-13 l si acuma imi aduc aminte ca aveam un caras si un 2 gupy.Am tinut acvariu timp de 8 luni.Vreau sa zic ca eram praf in acvaristica schimbam toata apa la saptamana (o fierbeam) ,acvariu nu avea pietris,nu tu filtru, numa cateva alge si 2-3 pietre deci total pe dinafara, vai de viata mea si a pestilor.Ori erau pesti "tari" de fire ori eram eu norocos ,dar nu au murit nici unu timp de 8 luni.Dupaia a murit un gupy si dupa 2 sapt a murit si celalat.Carasul l-am donat la un prieten care a mai trait 3 luni.

Acuma s-a aprins flacara dinou,dar de data asta cat de cat pregatit.
Am un acvariu de 96 l under construction.
Zilele astea va intra la ciclare dupa achizitionare uneltelor necesare.
Sa incepem
Filtru tetratec in400 (cam mic dar sper sa tina )
Eheim 100 W incalzitor.
Aqua basis plus 5 l
Petris maro granulatie 2-3 mm
Tetra gc 50 (furtun curatat acvariu si schimbare apa), utila chestie.
Plantele is deja pe drum si asteapta sa fie bagata in acvariu
Si alte maruntisuri
Ca pesti m-am gandit asa 2 anictrusi , min 6-7 neoni red dupa mai vedem.
Mi-am cumparat fiter starter de la Jbl sa grabeasca umpic ciclare sper ca in 10 zile sa fie gata.Am mai vazut un topic pe forum dar nimeni nu stie exact cu cat o grabeste.

Poze deocamdata nu sunt ca banuiesc ca fiecare ati vazut un acvariu gol,fitru,incalzitor etc.Am sa adaug cand voi incepe perioda de ciclare.

Numa bine
Sunt venit de ceva vreme pe forum asa ca nu sunt newbie,dar mereu am de invatat cate ceva.

Edit:Va rog mutati topicul in Despre noi si dati-mi cu un bolovan in cap
exp wrote: Nu de altceva dar poti sa iesi mai ieftin cu un betta impaiat sau desenat, s-ar misca la fel de mult...

Bun raspuns
Te sfatuiesc un tetra in600.Asa am si eu la acvariu de 96 l si sunt destul de multumit.Consumul este de 8w si are un debit intre 300-600 l/h.
Ai lipsit la orele de chimie de nu sti ce e ala pH ? Sincer inainte sa te apuci de ceva era bine sa te documentezi.Un tetra pH costa 20 ron.In fine eu unu iti doresc multa bafta.
Din cate vad eu este in jur de 7,5 sau 8 chiar daca nu ai pe cartonas.Sincer sa nu treaca dupa 8,5 ca dupa apa este prea alcalina.Daca iti luai un tetra sau jbl alea ar fi avut o scara de la 5 - 10.Dar decizia iti apartine
Bine ai venit kutra.Si eu sunt tot din Sb si iti pot recomanda pe cei de la zoomania din Promenadamoll.Testul de No2 si al Ph-ul costa ca. 20 lei fiecare.Incearcale pe cele de la JBL.Numa sa fi in Sb acuma,daca esti pe alte meleaguri ca si mine se schimba problema
Scuze ma refeream la plante,m-am grabit.
Sincer eu zic sa mai raresti din "jungla".Incearca sa te axezi doar pe 2-3 specii de alge.
Se poate sa ai dreptate,poza nu este reala ci este luata de pe net.
Gata am reusit sa fac transportul fara mari probleme.Chiar daca sunt cam incepator spre mirarea mea am reusit
Bine nu ma bucur de acuma ca na se mai pot inca intampla multe in zilele vitoare.O planta a suferit umpic i s-au rupt 2 frunzulite sau cum le zice.Si un Barbus tetrazona cred ca este umpic stresat ca sta ascuns si nu prea inoata in voie, sper sa-si revina .
P.S. Am aflat ca nu am Ancistrusi ci Pleco (au mustacioare si cam rod plantele ) am citit ca Ancitrusi nu au asa ceva si nu rod planetele.
Multumesc la toti.Decizia am luato dupa cele spuse aici si documentat pe net.
Am sa fac in felu urmator:
Pesti (14 la numar ) am sa-i transport in 2 pungi de 5 litri.Cu o treime apa si restu aer
Am sa las numa 10 % apa in acvariu, plantele nu vor pati nimic teoretic si am sa scot pietrele si lemnu`.
Filtrul am sa-l las scufundat in apa pentru a evita pe cat posibil deciclarea apei dupaia.
Pt pesti am sa adaug pt fiecare punga cate o jumate de pastila jbl oxytabs (multumesc moderatorului de aici ) 30 mg/pastila pt 10 litri de apa, am citit ca o pastila tine pana la maxim 3 ore.Acuma eu o sa pun 15 mg in 1.5-2 l de apa sper sa nu fie prea mult si astept sa ma tina pana la 1h30 min.
Pesti ii va tine fratemio in mana ca sa evit pe cat posibil bruscarea lor ,in masina am sa dau drumu la caldura in juru temp de 24-25 grade ca sa nu sa raceasca asa mult apa.
Acvariu va sta in portbagaj bine ancorat si deasupra am sa pun folie lipita cu ceva scoci.

In rest ce sa zic sper sa am noroc sa iasa totu bine si sa nu fie pesti prea

Astept ceva adaugari daca aveti

@bgd46
2 buc. ancistrus
2 buc. Barbus Tetrazona
3 buc. neon
4.buc. Rasbora heterompha
3 buc. Gorden Barb (sau Puntius nigrofasticatum)

14 la numar sunt. Acvariu nu as putea sa zic ca este populat deocamdata cat de curand am sa-i dau pe ancittrus ca deja depaseste de 7 cm unul dintre ei.

Orcum vreau sa ma reprofilez si sa tin max.3 specii, de preferat 2, a cate 4-5 buc.
Dap si mai sunt asa ... look down
De neon stiam.
edit : Prima poza cred ca este vb de Puntius nigrofasticatum ,dar nu sunt sigur .
multumesc pt indicati.
E destul de neplacuta sitoatia, dar trebuie facuta.Asa am sa fac am sa transport pesti in pungi.Acvariu am sa-l golesc cu totu numa asa ceva putin apa am sa-i las pt plante.Eu unu nu cred ca se va crapa fundu.Am sa scot pietrele din el si lemnu.Ce nu imi place este ca totul se va face pe frig adica pesti o sa iasa de la temperatura camerei la 5 grade asa pt 2-3 min sper sa nu ii aefecteze schimbarea brusca de temperatura.
Miercuri am sa va dau verdictul ca atunci fac transportul.
Alte idei sunt binevenite.
Apropo de pesti din imagine nu imi puteti spune nimic ?

Va mutumesc
Precisez ca transportul nu o sa fie de genul off-road ... numa pe autostrada !!
Buna seara la toata lumea.

Sunt si eu in mare dilema,trebuie sa transport cu masina un acvariu de 80 l cu plante si pesti pe o distanta de vreo 200 km ( circa 3 ore ) si nu stiu cum sa procedez mai exact ?
1.Sa-i transport pesti cu acvariu cu tot sau sa incerc in pungi ?
2.Va afecta cumva pesti si plantele daca le reduc apa la jumatate din acvariu ?
3.Daca este sa transport acvariu cu apa cu pesti cu tot ,el va sta in portbagaj deci va fi semi-intuneric (voi avea becul de la portbagaj aprins) si fara pompa de aer , va afecta cumva pesti si plantele pt o durata de 3 ore ?
4. Alte idei sunt binevenite .

As ruga numa pers. care se pricep ,ca nu vreau sa fac experimete.
Va mutumesc

Poze mai jos cu acvariu si cu pesti (pozele cu pesti sunt luate de pe net, spre rusinea mea nu stiu specia pestilor numa decat in germana,as fi foarte mutumit daca mi-ar putea da informati despre ei in roamana) .
P.S. Daca sectiunea nu este buna va rog sa o mutati

Forum Index » Profile for xetix » Messages posted by xetix
Go to: